fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 4925 | Inloggade: 273 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-01-12 14:00
  Örebro - Tillberga
  8-2


  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga
  Alexander Strand fanns med på plan då Örebro besegrade Tillberga.

  Dubbelhelgen - Storseger mot Tillberga

  Örebro vann mot Tillberga med 8-2 (4-1). Gulsvarts mål gjordes av Alex Adeheimer, Filip Bergman, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.

                         I matchminut ’1 fälldes en gulsvart spelare och bollen hamnade i Tillbergas ägo. Kort därpå bröt Alexander Strand gästernas bollinnehav innan Alex Adeheimer passade bollen i djupled – Tillberga bröt dock passningen innan den nådde sin mottagare. I ’2 fick Joakim Westberg i mål göra sitt första ingripande innan Gulsvart fick hörna i ’3 – den sköts över mål. Ett par minuter senare spelade Örebro in bollen från ena kanten men inget avslut nåddes och bollen dansade parallellt med mållinjen innan den slank utanför spel. I ’7 sökte Sebastian Brandt lagkamraten Joonas Peuhkuri i djupled men passningen bröts snart av Tillberga. I nästa ögonblick drev Johan Näsholm bollen på ena kanten och passade in den till en fristående Peuhkuri som – mitt framför mål – kunde lägga in den till 1-0 för Örebro.

                          I ’10 kunde Westberg lägga beslag på bollen och i nästa stund kunde Daniel Rönning nå skottläge men skottet styrdes utanför mål. I efterföljande matchminut fick Tillberga hörna vilken slogs över mål. I ’12 lyftes bollen med adress Viktor Mardakin men han lyckades inte ta ned bollen. I nästa ögonblick tilldömdes Örebro frislag innan dom, ett par minuter senare, tappade bollen på mittplan. Gulsvart kunde dock återta bollen och slog ytterligare en lyra som omvandlades till skott på mål i ’15. I nästa stund bröt Peuhkuri gästernas bollinnehav och bollen hamnade så småningom hos Nico Nevalainen som slog till från ena kanten och sköt mot mål.

                          I ’17 fick Tillberga frislag och passade bollen i djupled men anfallet kom av sig när dom blåstes av för offside. I ’18 startade Westberg ett anfall via ett utkast och Nevalainen kom runt på ena kanten och passade in bollen till en välplacerad Rönning som, mitt framför mål, stötte in bollen till 2-0 för Gulsvart. I ’20 fick Örebro återigen hörna och Filip Bergman utnyttjade den till 3-0 för Örebro via ett distinkt skott mitt i mål. I ’23 slog Örebro en lyra som till slut hamnade utanför plan och i påföljande matchminut tilldömdes Örebro ett frislag sedan Bergman fällts; Brandt sökte Victor Janérs som i sin tur fixade hörna. Hörnan slogs och genererade två skott mot mål; det första av Sebastian Eriksson och det andra av Janérs. I ’25 blev Örebro och Brandt av med bollen och Tillberga gick till anfall och fick en hörna vilken förvaltades till skott på mål. I ’30 överlämnade Näsholm bollen till en anstormande Bergman som gick till attack och sköt in 4-0 för Örebro.

                         Med en dryg halvtimme spelad orsakade ett bolltapp på mitten frislag för Tillberga – det slogs på muren och slutligen utanför plan. I ’32 kom Gulsvart runt på ena kanten, spelade in bollen mot mitten, men där saknades den sista udden och bollen for ut mot ena långsidan. I ’32 skadades en spelare i Tillberga och i nästa ögonblick gjorde Hugo Sundberg volter på isen sedan han åkt på en rejäl tackling. I ’34 ställde ett felpass till det för Örebro och gästerna kunde skjuta mot mål och slutligen täckas av det gulsvarta försvaret. I ’35 var det istället Örebro som försökte sig på en lyra men Tillberga kunde neutralisera anfallet och täcka undan bollen.

                         I ’35 reducerade Tillberga via en hörna som slank in invid ena stolproten. Hörnan fick slås om då Örebro åkt på en lagvarning och den andra gick alltså i mål. I ’38 sköt Tillberga utanför och ett par minuter senare sköt Sundberg utanför för Gulsvart. I ’41 svarade Westberg för en benparad och i nästa stund spelade Tillberga in bollen från ena kanten vilket tvingade Westberg till ytterligare en räddning. I ’42 spelades bollen återigen in från ena kanten där Sundberg stod placerad framför mål, men som dock inte hann få träff på bollen. I ’43 sköt Tillberga utanför mål och i ’44 tilldelades Örebro frislag sedan Jimmy Jeschinsky tacklat. På övertid försökte Tillberga att lyfta bollen över den gulsvarta muren, dock utan resultat.

                         I ’50 fick Tillberga till ett präktigt långskott vilket tvingade Westberg att tippa över mål. Den efterföljande hörnan slogs dock in till reducering, 2-4. I ’55 tilldömdes Gulsvart frislag innan Örebro bröt gästernas anfall i nästa ögonblick. I ’55 fick dock Tillberga frislag vilket sköts mot mål, men ändrade riktning via en styrning till hörna. Den slogs på ruset och Tillberga kunde återigen gå till anfall sedan Janérs brutits då han hade bollen. I ’58 körde Nevalainen solo och hade ett avslut på mål och returen togs om hand av Adeheimer till utökad ledning, 5-2.

                         I ’60 hade Adeheimer återigen bollen men blev av med den, och Tillberga fick slutligen ett frislag. Gulsvart erövrade dock bollen och efter en fin passningskombination kunde Tillberga till slut bryta anfallet i sista sekund. I ’62 fick Tillberga frislag innan Rönning bröt gästernas bollinnehav och bollen studsade ut vid ena kanten. I ’63 sökte Johan Svensson Peuhkuri i djupled, som i sin tur fixade en hörna. Den slogs över mål innan en lyra slogs med adress Sundberg som dock var lite för brant slagen.

                         I ’67 sköt Tillberga utanför mål och ett par minuter senare blockerade Örebros försvar ännu ett skott. I ’71 sökte Janérs Strand i djupled men bollen gick ut över linjen. I ’73 tillskansade sig Tillberga ett frislag och försökte sig på ett flipp innan Nevalainen sköt stolpe in till 6-2 i ’74. Med en kvart kvar av ordinarie tid begärdes det timeout innan Gulsvart ökade på sin ledning till 7-2 då Sundberg slog till diagonalt framför mål och avslutade i motsatt hörn. 8-2 kom bara några ögonblick senare en spelare lämnade över bollen och Peuhkuri fyllde på och avslutade i krysset.

                         I ’79 bröt Näsholm gästernas bollinnehav innan Strand kom förbi på ena kanten men fälldes. I ’82 passades bollen i djupled till Mardakin, som i sin tur dock inte fick tag på bollen. I ’83 fick Tillberga frislag och försökte sig på ett lyft bakom muren. I ’86 fick Tillberga ytterligare ett frislag där bollen slogs utanför banan via muren. I ’88 tilldelades Tillberga frislag innan Gulsvart försökte sig på en lyra som omgående slogs bort av gästernas försvar på tennis. I ’89 fick Örebro frislag innan Tillberga, på övertid, fick frislag och sköt på muren. Den efterföljande returen slogs över mål. Det sista som hände var att Örebro fick hörna vars avslut förvaltades av, Sundberg till skott på mål och den uppställda muren där bollen var hårslängder ifrån att gå i mål…

                         Bergman mediterar:
   
  Riktigt skönt att vinna på det här sättet, och på så sätt spara lite kraft till matchen mot Katrineholm [(på söndag)]…. Ja, visst är det häftigt! Men det gäller att vi fortsätter på den här vägen. Stabilt försvarsspel samtidigt som vi får med mycket folk i anfallen…. Jag har ungefär 20 procent av gripkraften jag har i vänsterhanden, men det går ändå förvånansvärt bra [(som svar på frågan ”Hur är det nu [(med handskadan)]?”…. Jo, det har blivit några [(mål)], men det kan bli fler…. Så har det varit, och det har varit en punkt vi pratat om. Att bli bättre på den biten, att spela på ledning. Nu fortsatte vi spela, blev inte passiva, vilket också gjorde att vi kunde slå av lite på slutet och spara lite kraft till matchen mot Katrineholm. Och det var så klart skönt mentalt att få spela av en match utan press…. Det kan vara bra för oss [(att Katrineholm spelade oavgjort mot Boltic)]. Det är tufft med två matcher på två dagar, så det är klart att det är viktigt med orken. Nu blir det att äta gott och sova tidigt ikväll… (Wirström, Nerikes Allehanda).

                          Bergman kurerad från sin skada, samtidigt som Tomas Hedlund alltjämt saknas. Backen kommenterar:
   
  Själva tummen är av på två ställen, om du tänker den nedre kotan på tummen nära leden. Och sen strax under den övre kotan så är det av även där…. [(Johan Karlsson)] märkte nog inte att jag kom där, och det var också en bit från målet så han tog väl i lite för att få fart på skottet. I svingen då så träffade han rakt på tummen, och det blev en ganska ordentlig smäll…. Jag förstod nog inte att den var av, men jag kände att den tog illa. Och när jag tog av handsken så såg jag ju också att det inte alls var bra. Vi åkte till akuten i Lidköping, sen åkte jag med laget hem och hoppade av direkt vid USÖ i Örebro när vi kom tillbaka vid två på natten. Då försökte de först dra tummen rätt, men det låg fortfarande fel…. Det är klart att det är jättetråkigt, dels att inte kunna spela med ÖSK på slutet och sen ryker ju chansen att få spela Universiaden i mars. Så det är dubbel olycka på det sättet…. Det finns många i laget som kan kliva fram, så den biten är jag inte orolig för. De andra kommer att lösa det galant, och det är skönt att veta i ett sånt här läge att det finns många extremt kompetenta spelare… (Löwholm, Nerikes Allehanda).

                                             Källförteckning

  Lövholm, Elena. “ÖSK-Försvararens Otäcka Skada: 'Känns Väldigt Tufft'.” Nerikes Allehanda, 9 Jan. 2019, pp. 11–11.
  Wirström, Lars. “Behaglig Tillställning När ÖSK Vann Stort.” Nerikes Allehanda, 13 Jan. 2019, pp. 8–8.

  ÖrebroTillberga
  Örebro-Tillberga
  50. J Westberg
  41. S Eriksson
  37. J Jeschinsky
  23. J Svensson
  29. A Adeheimer
  2. D Rönning
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  16. A Strand
  15. V Mardakin
  30. K Sterner
  3. A Sjödahl
  19. J Flodström
  61.M Flodström
  6. K Sandgren
  5.G Gising
  8. L Wallentinsson
  7. N Engström
  11. V Elander
  88. M Mårtensson
  90. E Porswald

  Avbytare
  29.M Wikström
  13. F Andersson
  15. N Gifting
  27. J Valentin
  0 KOMMENTARER      1302 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-01-18 17:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Har bara hört positiva saker”
  Pizzoni Elfving fortsätter i Hammarby
  ”En riktig steal av Buffalo”
  ”Det fattas ju en målskytt, det ser alla”
  Är de Ligt årets värvning?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies