fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 5880 | Inloggade: 209 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-02-02 13:00
  Gripen - Örebro
  5-5


  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Joakim Westberg fick förtroendet att vakta målet i matchen mot Gripen.

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen

  Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.

                          I matchminut ’1 stormade Alex Adeheimer fram som bollinnehavare men vände om spelade tillbaka bollen till försvaret. I nästa stund var det Johan Svensson som slog bort bollen, på tennis, då Gripen försökte sig på en lyra. I ’2 hade Gripen skott över mål och i nästa ögonblick slog Örebro en lyra med adress Hugo Sundberg som tog emot den, och skaffade hörna. Den slogs och resulterade i ett par skott för Gulsvart, varav det sista hamnade utanför mål. I ’6 spelade Gripen bollen i djupled men den hamnade kort därpå utanför banan. I nästa stund försökte Örebro komma runt på ena kanten men Gripen tilldelades frislag, liksom i ’8. Gripen fick inkast i ’9 och kom till skottläge efter tio minuters spel där Örebros försvar blockerade det. Sedan bröt Svensson hemmalagets bollinnehav och slog sedan en lyra som hann slinka utanför plan. Örebro tog ledningen i ’12 då Johan Näsholm körde solo, rundade målvakten, och lade in 1-0.

                          I ’13 fick Gripen hörna vilken sköts över mål och i ’14 passade Alexander Strand bollen till Joonas Peuhkuri som i sin tur sköt på mål och tvingade Gripens målvakt till en räddning. Ett par minuter senare fick Örebro hörna där inget avslut nåddes och kort därpå bröt Otso Tulomäki gästernas anfall men det efterföljande uppspelet bröts likaså. Örebro kunde istället försöka sig på en lyra som genererade ett skott på mål till hörna. Den blev dock resultatlös. I ’18 kunde istället Gripen få till ett skott på mål vilket räddades till hörna – den slogs över mål. I ’19 körde Nico Nevalainen solo med bollen men hann brytas. I ’21 hann dock Nevalainen upp en tillsynes ”död” boll och kunde ostört prickskjuta 2-0 till Örebro diagonalt in i motsatt inre burgavel.

                          I ’22 fick Gripen frislag och i ’23 fick Örebro hörna där avslutet tog i virket. Därefter fann Viktor Mardakin Strand som i sin tur fick till ett skott på mål. I ’26 tilldelades Örebro ett par frislag innan Peuhkuri nådde skottläge från vänster och sköt på mål. Därefter sköt Svensson över mål innan Örebro fick frislag och testade en lyra med adress Nevalainen – hemmalagets målvakt kunde dock erövra bollen.

                          Med en halvtimme spelad reducerade Gripen då en spelare skar in mot mitten och placerade bollen rätt upp i nättaket. Därefter fick Örebro hörna vilken slogs på mål innan Gripen passade bollen i djupled, sköt på mål och tvingade Joakim Westberg till en räddning. I ’35 spelade Gripen in bollen från ena kanten och nådde kort därpå skott över mål. Sedan kom Örebros Daniel Rönning till skottläge och sköt på mål. I ’37 fick Gripen mål bortdömt för ”spark” innan Örebro passade bollen i djupled till Sundberg, men där Gripens målvakt kunde lägga beslag på bollen. I ’40 tog Sebastian Eriksson ned bollen och Örebro fick sedermera frislag och slutligen hörna – Filip Bergman förvaltade den till 3-1 för Örebro då han sköt in bollen mellan benskydden på Gripens målvakt. I ’43 spelade Gripen in bollen från ena kanten men Örebro fick tag i bollen mitt framför eget mål. På övertid fick Gripen frislag vilket generade skott på mål…

                           I ’46 fick Gripen hörna vilken slogs på Örebros rus. Tre minuter senare passade Strand till Sundberg där den sistnämnde lyckades med att runda Gripens kompakta, mur till försvar och lägga in 4-1 till Örebro. I ’50 fick Gripen hörna och i ’51 fick Örebro frislag innan Nevalainen blåstes av för offside. I ’52 bröt Brandt Gripens bollinnehav men hemmalaget kunde ganska omgående få tillbaka bollen och få till ett skott som täcktes av Örebros försvar och där bollen styrdes till hörna – den slogs rätt upp i nättaket till reducering 2-4.

                           I ’54 slog Örebro en lyra men Gripens målvakt kunde snart tillskansa sig bollen. Istället kunde Gripen gå till attack och komma till skottläge vilket tvingade Örebros försvar att täcka upp. Ett par minuter senare fick Örebro frislag och bollen spelades till Nevalainen som ännu en gång blåstes av för offside. Kort därpå fick istället Gripen frislag i samband med att Bergman fick utvisning. I ’59 blåstes Örebro återigen av för offside innan Gripen fick hörna i ’60 – den blev dock resultatlös, liksom Gripens hörna i ’62. I samma matchminut sköt Gripen på mål och tvingade Westberg till en räddning innan Rönning blev av med bollen och Gripen kunde avfyra inte mindre än tre konsekutiva skott mot mål. I samma matchminut reducerade också Gripen ytterligare till 3-4.

                           I ’67 testade Gripen ett inspel från ena kanten och friställde en spelare mitt framför mål vars avslut träffade krysset och det var kvitterat, 4-4. I ’70 räddade Westberg ytterligare en gång innan Gripen fick hörna där målet flyttades. I ’73 sköt Gripen på mål till hörna där det blev lite kalabalik framför mål. I ’80 blåstes det för offside innan Jimmy Jeschinsky tacklades och Örebro fick frislag i ’81. I nästa ögonblick hade Gripen skott på mål innan Näsholm fick tag på boll och skulle fördela boll på mitten innan Gripen fick frislag och tvingade Westberg till en räddning. I ’83 fick Örebro hörna och Sebastian Eriksson sköt på mål. Ett par minuter senare tilldömdes Gripen frislag innan Rönning nådde genombrott och sköt utanför mål. I ’86 sköt Bergman utanför likaså innan Gripen sköt på mål och vars retur ändade i yttre burgavel. 

                           På övertid tilldömdes Gripen frislag, fick hörna och sköt över mål. Sedan slogs bollen till Sundberg som dock inte fick med sig bollen. Adeheimer slog en passning i djupled men bollen slank ut över kortlinjen innan Sundberg gav Örebro ledningen till 5-4. Det sista som hände var att Gripen fick frislag för ”hög klubba” och testade ett lyft som, via muren, gick in till kvittering, 5-5.

                           Max Eriksson, huvudtränare, kommenterar:
   
  Känns lite bittert nu efteråt. Vi inledde bra med många lägen som vi satte. Och sen i andra startade vi helt okej med ett mål, men sen fick vi flera utvisningar som inte var bra för oss och därifrån blev vi sönderryckta. Blev svårt att få till vårt spel när de fick mer och mer energi… (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

                           Svensson mediterar:
   
  Bråk och bråk… Hänninen slog mot vår målvakt Joakim Westberg och gav honom ett rapp över fingrarna. Och då försvarade jag honom och det blev lite gruff. Tycker ändå att jag måste få markera [(som svar på frågan ”Var det ett stort bråk som gjorde att du, Heinulf och Hänninen blev utvisade eller?”)]…. Klart jag förstår att han (Hänninen) ville göra mål, men har han bollen så får han ge fan i vår målvakt. Jag kunde liksom inte hålla mig när det där hände. Men domarna gjorde helt rätt som höll ordning på oss och plockade ut oss. Det är viktigt att kunna föra en dialog med dem så att de kan lugna ner oss när det hettar till…. Ja, det känns för jävligt. Deras sista mål kom på sista skottet som tog på en gubbe i muren. Så det hela blev som en förlust känner jag. Men vi gjorde en ganska bra match mot ett ganska bra lag. Jag ger oss ändå godkänt. Nu får vi lägga den här matchen bakom oss och sen gå på’t igen nästa helg. Vi får ta en match i taget nu på slutet [(som svar på frågan ”Ni tappade en 4-1-ledning till 5-5. Måste kännas surt?”)]…. Tror han är okej för han fortsatte att stå efter det som hände. Sen är bandymålvakter tuffa och ska kunna ta smällar. Så det är nog lugnt [(som svar på frågan ”Hur gick det med Westberg efter det där fingerslaget?”)] (Ljung-Nielsen).
   
                                                       Källförteckning

  Nielsen, Veronica Ljung. “‘Får Ge Fan i Vår Målvakt.’” Nerikes Allehanda, 3 Feb. 2019, pp. 9–9.

  GripenÖrebro
  Gripen-Örebro
  1. R Eliasson
  4. V Källsbäck
  3. J Skatz
  90. V Nordmark
  21. T Eklind
  47. O Larsson
  8. A Blomster
  15. F Hellman
  20. A Hänninen
  9. N Holopainen
  87. M Eriksson

  Avbytare
  64. D Skott
  11. P Larsson
  62. A Heinulf
  88. S Höydahl
  93. F Lydén
  50. J Westberg
  S Eriksson
  37. J Jeschinsky
  23. J Svensson
  29. A Adeheimer
  2. D Rönning
  16. A Strand
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  20. O Tulomäki
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  15. V Mardakin
  0 KOMMENTARER      1265 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-02-09 20:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Zoumas framtid är i Chelsea
  Storpublik väntas till Ostseestadion
  335. David Faxå – ”Serie A Silly”
  ”En riktig steal av Buffalo”
  Kristensen säljs - talangerna imponerar
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies