fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 5900 | Inloggade: 246 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2018-12-15 14:00
  Örebro - Kungälv
  6-3


  Gulsvart besegrade Kamratgänget - Hugo Sundberg tillbaka
  Hugo Sundberg var tillbaka efter skada och gjorde två mål i matchen mot Kungälv.

  Gulsvart besegrade Kamratgänget - Hugo Sundberg tillbaka

  Örebro besegrade Kungälv med 6-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Victor Janérs, Nico Nevalainen, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.

                            I matchminut ’3 anföll Örebro, fick skott på mål, och den efterföljande returen slogs in av Victor Janérs till 1-0. Tre minuter senare skar Nico Nevalainen in mot mitten och placerade in 2-0 via ett präktigt skott i ena hörnet. I ’7 fick Kungälv hörna vilken slogs utanför mål innan Joonas Peuhkuri sköt på mål i ’10. I nästa ögonblick slogs en lyra med adress på Daniel Rönning som också fick till ett skott på mål.

                            I ’11 fick Örebro hörna vilken blev resultatlös. I nästa matchminut var det Kungälvs tur att få hörna vilken blockerades, på mållinjen, av Örebro. I ’13 fick Kungälv skott på mål och i ’14 passade dom bollen i djupled och höll på att skapa en målchans men Örebro lade snart beslag på bollen. Sedan följde en serie frislag för Gulsvart, innan Johan Svensson fick tag på bollen sedan han hade brutit gästernas bollinnehav.

                            I ’20 fick Örebro hörna och Sebastian Eriksson förvaltade den genom att skjuta i stolpen. Tre minuter senare rann Alexander Strand igenom i mitten av banan och tacklades vilket renderade frislag och utvisning för gästerna. Ett par minuter senare sökte Filip Bergman parhästen Peuhkuri i djupled men bollen hann smita ut över kortlinjen. I ’26 sökte Alex Adeheimer Nevalainen men den sistnämnde blev av med bollen och bröts av gästernas försvar. I ’27 fick Örebro hörna vilken sköts på gästernas mur och i ’29 testade Gulsvart ett uppspel.

                            Efter knappa halvtimmen spelad kom Kungälv runt på ena kanten, spelade in bollen till en friställd spelare vilken tvingade Joakim Westberg att göra en räddning. I ’33 fick Kungälv hörna vilken sköts över mål och tre minuter senare utökade Gulsvart sin ledning då bollen spelades in från kanten till en ren Hugo Sundberg som sköt i mål till 3-0. I nästa matchminut anföll Kungälv vilket tvingade Eriksson att fälla för att undvika en ren en-mot-en situation en face med Westberg då motspelaren, likt en persona non grata, rann igenom försvaret in i straffområdet. Domaren blåste initialt straff men ändrade sig och straffen blev bortdömd. I ’38 fick Kungälv hörna vilken sköts utanför mål, via den uppställda muren. Kort därpå passade Kungälv bollen in från kanten och fick till ett skott som gick över mål. I ’41 fick istället Gulsvart frislag vilket blev till en petning och där det efterföljande skottet gick på gästernas mur. Precis innan halvtid fick Kungälv två skott på mål efter ett inspel från kanten, och ytterligare ett på tilläggstid.

                             I början av den andra halvleken slogs en lyra på Nevalainen som, med ryggen mot mål, tog ned bollen och vände om – avslutet uteblev dock. I ’49 fick Kungälv hörna och i ’50 fick dom skott på mål innan dom slutligen reducerade, via hörna, med ett distinkt skott i nättaket. I ’52 sökte Adeheimer Sundberg i djupled som i sin tur fick till skott till hörna. Hörnan slogs på mål innan Kungälv tilldömdes frislag i ’54, samt hörna i ’56. Två minuter senare sköt Janérs på mål innan Sebastian Brandt spelade in bollen från kanten och skapade en målchans – gästernas målvakt blockerade det första skottet, liksom returen.

                             I ’61 sökte Janérs Adeheimer i djupled som i sin tur fixade hörna via ett skott på mål. Hörnan genererade 4-1 sedan Peuhkuri fått till en fullträff in i mål. I ’63 fick Kungälv en resultatlös hörna innan det begärdes timeout i ’66. Tre minuter senare fälldes Rönning sedan han fått tag i bollen. I ’70 reducerade Kungälv ånyo sedan en spelare dribblat bort både en och två spelare ända fram till mål och rundat målvakten för att lägga in bollen i nätmaskorna. Fyra minuter senare fick Kungälv hörna och sköt utanför.

                             Örebro och Sundberg ökade på ledningen till 5-2 sedan Sundberg ihärdigt gäckat gästernas försvar och slutligen envist föst in bollen i mål i ’75. Två minuter senare fick Gulsvart hörna vilken avslutades på muren innan dom fick skott på mål i ’78. I samband med att Eriksson fick utvisning i ’79 fick dom ytterligare ett frislag som sköts på muren. Gulsvart fick hörna i ’79 innan Kungälv reducerade i ’80.

                             I ’81 blåstes det för offside innan Strand kom runt på ena kanten och fixade en hörna. Den slogs och Bergman förvaltade den via att skicka upp bollen i nättaket till ställningen 6-3. I påföljande matchminut hade Kungälv ett giftigt inspel från kanten innan Sundberg fick ett skottläge mitt framför mål och sköt utanför. I nästa ögonblick hade Gulsvart skott på mål innan hemmalaget fick hörna på övertid.

                             Rekryten Sundberg var tillbaka från skada och hans återkomst blev en cause celebre i lokalmedia:
   
  En axel var ur led, och Hugo Sundberg led med den. En månads jobbig frånvaro, men på lördagen var 19-åringen tillbaka i ÖSK-uppställningen, och firade med två viktiga mål i segern mot Kungälv, 6-3…. Till den här säsongen värvades han till Örebro och ÖSK. Och bandyallsvenskan…. Men målen hade fram till mötet mot Kungälv lyst med sin frånvaro. Liksom Sundberg själv, under en månads tid. Han slog axeln ur led i bortamötet med Tranås i de inledande omgångarna…. Mot Kungälv, i en match som kan betecknas som att hänga med i toppen av den tokjämna tabellen eller hamna lite på efterkälken, slog han till två gånger. Rakade först in 3-0 strax före paus, och satte sedan sköna 5-2 i andra halvlek…. De två målen var ganska snarlika, påpassliga ur lite trassliga situationer (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                            Sundberg kommenterar:
   
  En väldigt stor lättnad, en boost för självförtroendet att äntligen få göra mål och bidra…. Det var väl sista kvarten när vi ledde med några bollar [(jag fick speltid i Hammarby)], annars var det inte mycket. Jag var med och fyllde upp en juniorplats, mer än så var det inte om man ska vara ärlig…. Jag gjorde en match i allsvenskan med Nässjö, annars var det spel i juniorlagen. Jag var ju inte så gammal då…. Det här är en nivå där jag känner att jag kan och vill vara med och bidra. Jag spelar ju längst fram, så gärna med en eller annan kasse…. Jag sträckte mig mig efter en långboll, och så stupade jag på skridskorna och fick armen under mig på något sätt, så axeln hoppade ur led…. Haha, nej, jag kan tyvärr inte skylla på någon annan. Jag ramlade helt enkelt. Kan kanske skylla på att isen var dålig [(som svar på frågan” Det var alltså någon annans fel?”)]…. En otrolig lättnad, jag hoppas att det släpper nu [(med målskyttet)]…. Ja, det är väl lite av mitt signum också, att jag firar målen ordentligt. Men ja, det var förstås extra skönt eftersom det var mitt första mål för ÖSK i allsvenskan…. Typiska Hugo-mål, skulle jag säga. Jag brukar kunna hitta bollen och få in den på något vänster. De första var ett lyft som en försvarare tog ner och som jag fick tag i och kunde sprätta in. Det andra vet jag inte ens hur bollen hamnade på min klubba. Jag sköt på en försvarare först, men fick tillbaka den och igen, och den gick in…. Det är några snäpp högre i Hammarby, så är det, och ett annat tänk. Det här är en nivå där jag faktiskt kan bidra. Där hade jag just ingen roll i laget. Det var ofta 70 minuter bänk, i värsta fall 90. Jag fick komma in om vi ledde med några bollar. Det handlande mycket om att fylla ut en plats som junior [(som svar på frågan ”Ett år i Hammarby, en annan nivå förstås. Hur ser en jämförelse ut med dina ögon?”)]…. Jo, det klart att det ta på psyket att tvingas gå bredvid och inte kunna bidra. Så det är klart att det här var en väldigt skön comeback för mig [(som svar på frågan ”Jobbigt att vara skadad och inte få vara med?”)]…. Ja, och det hoppas jag att vi ska kunna vara [(med i toppen av tabellen)]. Det här var viktiga poäng att ta in. Det skiljer ju nästan inga poäng från ettan ner till nian. Jag har aldrig varit med om en sådan jämn serie, så varenda poäng är ju viktig…. Första 30 äger vi matchen, svajar lite sedan. Men totalt sett så tycker jag att vi gör en bra match, och tar de två poängen här hemma välförtjänt [(som svar på frågan ”Första halvlek är en av era bättre den här säsongen?”)] (Wirström, Nerikes Allehanda). 

                                     Källförteckning
   
  Wirström, Lars. “Från Bänkvärmare till Hjälte: 'Stor Lättnad'.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2018, pp. 9–9.

  ÖrebroKungälv
  Örebro-Kungälv
  50. J Westberg
  41. S Eriksson
  13. T Hedlund
  20. O Tulomäki
  23. J Svensson
  2. D Rönning
  5. V Janérs
  9. S Brandt
  10. J Peuhkuri
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  29. A Adeheimer
  16. A Strand
  60. F Bergman
  51. V Lindblom
  2. H Kärnman
  9. A Berggren
  33. D Strömqvist
  5. V Uhlin
  11. E Modin
  21. E Olsson
  83. M Lindberg
  18. F Strand
  13. T Skoglund
  66.L Persson

  Avbytare
  88. A Garstam
  20. G Svenn
  63. L Carlström
  88. R Thelin
  10. A Ysing
  0 KOMMENTARER      3741 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2018-12-18 18:57:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Zoumas framtid är i Chelsea
  Storpublik väntas till Ostseestadion
  Pizzoni Elfving fortsätter i Hammarby
  Zidane: ”Vi kan göra förändringar”
  Är de Ligt årets värvning?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies