fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 5580 | Inloggade: 280 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2018-12-21 19:00
  Nässjö - Örebro
  7-2


  Mörkt i Småland - Gulsvart oigenkännligt i förlust mot Nässjö
  Jimmy Jeschinsky var tillbaka i spel, efter några matchers frånvaro, i matchen mot Nässjö.

  Mörkt i Småland - Gulsvart oigenkännligt i förlust mot Nässjö

  Örebro förlorade mot Nässjö med 2-7 (0-3). Gulsvarts mål gjordes av Nico Nevalainen och Alexander Strand.

                             Örebro tilldömdes frislag i matchminut ’1 och sedan dribblade Alex Adeheimer med bollen för att snart brytas av Nässjö. I ’2 fick Nässjö frislag och försökte starta ett anfall men bollen gick ut över kortlinjen och det blev målvaktens boll. I nästa ögonblick anföll Nässjö igen och försökte spela in bollen i straffområdet där det var riktigt stökigt framför mål. I ’4 och ’5 fick Nässjö återigen frislag innan dom blåstes av för offside i ’6. I nästa stund träffade Nässjö stolpen innan Gulsvart fick bollen och försökte sig på en lyra som slank ut över kortlinjen och det blev Nässjös boll. I ’8 bröt Adeheimer gästernas försök till anfall men i ’9 fick Nässjö frislag strax utanför Örebros straffområde och bollen lyckades ta sig förbi muren, ställa försvaret, och en spelare kunde avsluta mitt framför mål till 1-0 för hemmalaget. I ’11 fick Nässjö återigen frislag innan Adeheimer kom runt på kanten och spelade in bollen som snart vispades bort av Nässjös försvar. I ’12 fick Örebro frislag och sedermera hörna vilken sköts över mål. I ’14 stormade Nässjö fram men Gulsvarts försvar kunde, i sista stund, avfärda anfallet.

                             I ’14 fick Nässjö frislag vilket genererade skott på mål och vars retur sköts över mål. I ’16 passades bollen till Hugo SundbergÖrebro gick till anfall men bollen slant snart ut över kortlinjen. I ’17 fick Örebro frislag och Sebastian Brandt kunde fördela boll i mitten av banan men bollen blev snart Nässjös egendom och i ’18 kom Nässjö runt på kanten men bröts snart av Örebros försvar. I ’18 passade Filip Bergman bollen men passningen bröts av Nässjö. Örebro skulle dock få hörna i ’19 vilken resulterade i skott på muren av Sebastian Eriksson. I ’20 fick Gulsvart återigen frislag innan Örebro testade uppspel i ’20 utan framgång.

                             I ’20 spelade Nässjö in bollen från kanten men bollen slank ut över kortlinjen i nästa stund. I påföljande matchminut bröt Nässjö Gulsvarts bollinnehav i offensiv zon och fick hörna i ’21 vilken tvingade Joakim Westberg till en benparad. I ’23 fick Nässjö frislag vilket genererade ett distansskott utanför mål innan Nässjö återigen fick frislag i samma matchminut. I ’25 bröt Nässjö ett inspel från Örebro, erövrade bollen, kom runt på ena kanten och spelade in bollen mitt framför Örebros mål där en spelare kunde slå till på ett tillslag in i mål till 2-0.

                             I ’27 fick Nässjö hörna vilken sköts på ruset och i ’29 spelade Örebro in bollen från kanten utan resultat. I nästa ögonblick testade Nässjö en lyra som Westberg plockade ned. I ’30 försökte sig Örebro på en lyra men bollen smet ut över kortlinjen. Istället kunde Nässjö gå till anfall och skrapa ihop en hörna vilken tvingade Westberg till en räddning. I ’32 fick Nässjö frislag men blåstes snart av för offside. I ’34 sköt Nässjö mot mål men bollen styrdes utifrån av en egen spelare och det blev målvaktens boll. I ’35 nådde Nico Nevalainen skottläge och slog till med ett långskott utanför mål.

                             Efter en dryg halvtimmes spel blåstes Nässjö återigen av för offside innan Gulsvart fick hörna i ’39. Den skulle visa sig bli resultatlös innan Nässjö gick till anfall och tvingade Westberg att rädda till hörna. Den slogs och kulminerade i ett skott rätt upp i nättaket till ställningen 3-0. I ’42 fick Nässjö återigen ett skott på mål…

                             I ’46 fick Nässjö hörna som genererade två skott på mål, varav det sista gick i mål till 4-0. Två minuter senare fick hemmalaget återigen hörna vilken tvingade Westberg till en räddning och i samband med detta visades Brandt ut. I ’49 fick istället Örebro hörna vilket blev en fösning och målvakten kunde snart lägga beslag på bollen. I ’50 var det Nässjös tur att få hörna och den sköts på Örebros mur. I 52’ fick Örebro frislag, liksom i ’53 vilken sköts på muren till hörna. Hörnan sköts på ruset och i nästkommande matchminut blåstes Örebro av för offside.

                             I ’55 svarade Nässjö för en fin passningskombination och 5-0 kom från ena kanten diagonalt in i mål från distans. I ’56 försökte Daniel Rönning på kanten och i ’58 bröt Nässjö Örebros passning på mitten av plan. I ’59 tilldelades Nässjö frislag och i nästa ögonblick fick dom hörna vilken slutade på mållinjen. Två minuter senare hade Örebro skott över mål och viss protest följde efter ett uteblivet frislag. I ’62 blåstes Gulsvart av för offside och i ’63 gav Örebro bort bollen i offensiv zon innan Gulsvart hade skott utanför mål, snett framför målet. I ’65 stack Nässjö upp med ett skott på mål och i ’66 lyckades Rönning, sånär, med att ta ned en lyra på tennis. I ’67 fick Örebro frislag och i nästa stund räddade Joakim Bergqvist som ersatt Westberg i den andra halvleken.

                             I ’68 fixade Rönning en hörna vilken Nevalainen utnyttjade till reducering, 1-5. Sedan begärdes det timeout. I ’71 tacklades Brandt handlöst ned på isen och i samma matchminut fick Örebro och Alexander Strand sånär tag på bollen men den gick utanför banan och anfallet gick om intet. I ’72 sköt Nässjö över mål innan dom fick hörna i ’74 vilken slutade i muren. I ’76 fick Örebro frislag och Sundberg fick inte tag på bollen innan den studsade utanför spel. I ’78 fick Gulsvart till ett par skott på mål, och i samma matchminut också ett frislag på mål.

                             I ’81 anföll Nässjö och ett skott mot mål täcktes av det gulsvarta försvaret. I nästa ögonblick kom Strand rusande mot mål på ena kanten, skar in mot mitten och slog till på backhand i en fösning i motsatt hörn av mål till ytterligare reducering, 2-5. Hemmalaget replikerade dock snabbt och sprättade upp bollen i nättaket i ’82 till 6-2. I ’84 söke Nevalainen Joonas Peuhkuri i djupled men blåstes av för offside. I nästa stund fick Nässjö hörna och i ’85 fick Bergqvist återigen svara för en räddning. Sedan följde en dubbelchans för Nässjö innan Örebro slog en diagonal passning i djupet som Nässjö snappade upp för att kontra in 7-2. På övertid fick Nässjö en hörna vilken omgående rensades bort av Örebro innan Peuhkuri anföll och överlämnade bollen till en medspelare som tog emot bollen med fart, konfronterade målvakten, och med enhandsfattning rundade honom för att lägga in bollen och slutligen fälldes. Domaren blåste straff och den sköts utanför mål...

                              Max Eriksson, huvudtränare, kommenterar:
   
  Näeh, det här var inte bra alls. Eller vi var bra de första 20 minuterna i första. Men annars var det rätt beigt och det är svårt att säga varför. Tycker inte vi fick till någonting alls. Vi slog bort straffar och tog många felbeslut. Det såg bara konstigt ut…. Sen när vi kom ut på isen igen blev det konstigt. Det var som om jag inte kände igen vårt spel ibland…. Ja, de är bra. Men vi satte krokben för oss själva och föll på eget grepp. Så som vi gjorde idag, ja då blev det ingen jämn match [(som svar på frågan ”Var det också så att Nässjö gjorde det svårt?”)]…. Helt klart [(kommer vi vara revanschsugna mot Boltic)]. Nu får vi fira lite jul och sen gå påt igen. Vi kommer nu att ha ett möte på bussen hem och prata om vad som gick fel ikväll…. Alla får komma till tals och säga vad dom känner och tycker. Tror alla har en gemensam uppfattning om matchen. Så här får det inte vara. Ingen vill åka runt och vara dålig [(som svar på frågan ”Vad ska du säga på det mötet då, samma som du sagt här?”)] (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda). 

                                                       Källförteckning
   
  Nielsen, Veronica Ljung. “Örebrotränarens Frågetecken Efter Förlustsmällen Mot Nässjö: ‘Så Här Får Det Inte Vara.’” Nerikes Allehanda, 22 Dec. 2018.

  NässjöÖrebro
  Nässjö-Örebro
  26. J Cimen
  5. F Nilsson
  12. G Enhagen
  40. V Svensson
  7. K Hagen
  17. V Hulthammar
  8. A Stein
  6. A Heinhagen
  9. P Gustafsson-Thulin
  2. O Bouveng
  18. M Magnusson

  Avbytare
  30.O Löfqvist
  23. H Blomqvist
  39. L Nilsson
  66. L Jönsson
  50. J Westberg
  41. S Eriksson
  13. T Hedlund
  37. J Jeschinsky
  29. A Adeheimer
  23. J Svensson
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  95. N Nevalainen
  64. H Sundberg

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  2. D Rönning
  16. A Strand
  60. F Bergman
  0 KOMMENTARER      1966 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2018-12-25 21:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Zoumas framtid är i Chelsea
  ”En riktig steal av Buffalo”
  Är de Ligt årets värvning?
  ”Det fattas ju en målskytt, det ser alla”
  ”Har bara hört positiva saker”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies