fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 7910 | Medlemmar: 185327

Kom ihåg mig

Vilket, av följande nyförvärv, har Du högst förväntningar på?


Just nu har 45 personer röstat.
Filip Bergman (7%)
Joakim Bergqvist (13%)
Sebastian Eriksson (38%)
Viktor Mardakin (7%)
Nico Nevalainen (31%)
Hugo Sundberg (4%)
ANNONS:
In Memoriam - Epitaf

In Memoriam - Epitaf

ÖREBRO, 13 JUNI 2019 Heléne Berzelius skriver:

I en ålder av 80 år har ÖSK:s meste allsvenske spelare avlidit. Under 60- och 70-talet spelade Hasse Nordin närmre 400 matcher totalt för klubben, och han spelade såväl bandy som fotboll. I ÖSK:s historia finns många merittyngda namn och ett av dessa är Hasse Nordin. Han tillhör dessutom den skara spelare som bidragit till klubbens framgångar i såväl bandy som fotboll, och räknar man ihop alla hans 383 allsvenska matcher toppar han listan. Hasse Nordin föddes den 7 februari 1939 i Karlskoga, men kom så småningom att hamna i Binninge strax utanför Fjugesta där idrottandet satte fart…. 1962 gjorde Hasse Nordin debut i ÖSK Bandy, och 228 matcher skulle det bli fram till och med 1975. Under dessa år stod han för 138 mål. När det gäller fotbollen spelade Hasse Nordin för ÖSK mellan åren 1962 och 1971. En koll i statistiken visar en totalsumma på 155 matcher…. Hasse Nordin hörde sedan 2017 hemma i sin födelsestad Karlskoga, men under alla år var huset i Binninge familjens fasta punkt. Utanför idrottens värld arbetade han som lantbrevbärare, och bland hans närmsta livskamrater finns livskamraten Barbro samt deras söner Tomas och Jonas med familjer (Nerikes Allehanda).

Dixie Ericson kommenterar:

Inom bandyn var Hasse en kanonskytt, som kunde vända en match blixtsnabbt. Han var en svårpasserad back, och hade så hårda skott att när han ibland sköt över mål gick det inte att hitta bollen. De bollarna försvann väl ut i rymden eller nåt. Att stå i motståndarnas mål på en hörna, och veta att Hasse Nordin stod placerad där framför. Då var det bara att ta skydd (Berzelius).

Benny Lennartsson mediterar:

Jag minns när vi spelade SM-finalen i bandy 1965. Hasse sköt ett skott som träffade min klubba så det blev mål! Själv hade jag ingen aning om vad som hände…. Ja, massor. Hasse var en duktig ytterback, och en match jag kommer speciellt ihåg var en när vi blev totalt utspelade av Öster men ändå vann med 1-0. Hasse satte målet [(som svar på frågan ”Nåt särskilt minne från fotbollen?”)] (Berzelius).

Tillsammans kommer följande erinran: "Han var en enorm förebild genom sitt sätt att vara – både på plan och utanför. Men när han rynkade sina ögonbryn, då gällde det att hålla sig undan. Det känns overkligt att han är borta" (Berzelius).

Gulsvart kommer ihåg:

Hasse Nordin minns av många som "den mest hårdskjutande" som klubben haft. En skröna, eventuell sann, är att man fick varna flyget när Hasse fick en fullträff om den skulle råka gå i ribban och studsa upp vid en hörna. Med lagkamrater som Orvar Bergmark, Olle Sääw, Benny Lennartsson och Gunnar Ring skördade man många framgångar. Hasse var en av alla de som var med och satte ÖSK Bandy högst upp i bandyeliten under ett flertal år…. ÖSK Bandy sörjer och hyllar Hasse för sina insatser för klubben. Våra tankar går till familjen i denna svåra stund (Eriksson, www.oskbandy.se).

Källförteckning

Berzelius, Helene. “ÖSK-legendaren Hasse Nordin Är Död.” Nerikes Allehanda, 7 May 2019, pp. 14–14.
Eriksson, Lennart. “ÖSK Bandy Har Sorg!” www.oskbandy.se, Örebro SK Bandy, 7 May 2019, www.laget.se/oskbandy/News/5957378/OSK-Bandy-har-sorg.
Samtal: Om supporterkultur

Samtal: Om supporterkultur

ÖREBRO, 26 MARS 2019 I programmet "Karlavagnen" intervjuades en supporter till Gulsvart i programmet "Världens bästa supporter?":

CHRISTIAN: Hej Robert.
ROBERT: Hallå, hallå.
CHRISTIAN: Hur har du det?
ROBERT: Jo, jag har det bra. Toppen. Lite tråkigt att det är så varmt får jag väl säga, man ville väl hellre haft tio minusgrader istället.
CHRISTIAN: Hur varmt är det i Örebro nu?
ROBERT: Vi har väl en sex, sju plusgrader här ikväll, så pass mycket är det…
CHRISTIAN: Och det är fortfarande februari?
ROBERT: Ja.
CHRISTIAN: Har du klimatångest Robert?
ROBERT: Ja, jag vet inte, jag är ju väldigt intresserad av en sport där vi behöver lite kyla även om många matcher spelas inomhus numera…
CHRISTIAN: Jaha, vilken är det då?
ROBERT: Det är bandy.
CHRISTIAN: Det är bandy, den uråldriga kulturyttringen som man kan uttrycka det.
ROBERT: Det kan man göra, en sport som startade redan på 1740-talet i England.
CHRISTIAN: Vi snackar alltså om bandy, inte innebandy.
ROBERT: Riktig bandy.
CHRISTIAN: Och Örebro är ju ett gammalt bandyfäste för man får väl säga gammalt va?
ROBERT: Det får man göra, den enda klubben som spelat sextio säsonger i högsta serien i svit. Men inte just nu…
CHRISTIAN: Det tog slut. Är ni på väg upp?
ROBERT: Det hoppas vi. Vi ska ha en liten satsning nästa år så får vi se…
CHRISTIAN: Jag säger ni för att det låter som att det är din klubb…
ROBERT: Ja, det är Örebro Sportklubb.
CHRISTIAN: Vad kännetecknar den klubben, förutom att den har en rik historia?
ROBERT: Ja, vi har ju Sveriges näst äldsta supporterklubb som fortfarande har samma namn. Startade 1990 och håller fortfarande på, vi har resor på alla bortamatcher i princip och stöttar laget överallt var dom än spelar…
CHRISTIAN: Men det tycker inte jag låter speciellt gammalt, som supporterklubb..?
ROBERT: Nej, det har funnits supporterklubbar förut men sen har dom lagt ner… det har inte varit lika organiserat som idag…
CHRISTIAN: Vad heter supporterklubben?
ROBERT: Supporterklubben Svampen heter vi, efter det stora fina vattentornet som finns här i stan.
CHRISTIAN: Jaså, det är det namnet kommer ifrån. För det finns ju ett lopp vid Örebrotravet som heter samma sak…
ROBERT: Ja, just det.
CHRISTIAN: Vilken härlig bakgrund till namn. Vad heter dom andra supporterklubbarna i Sverige?
ROBERT: Ja, Rättviks heter Flocken. Det är ett fint namn. Kungälv är väl ett av dom roligaste, Skarpa Gubbar. Och deras arena heter ju Skarpe Nord, det kommer därifrån.
CHRISTIAN: Inga gummor i sammanhanget?
ROBERT: Vet inte, dom har väl gummor också men kan inte gärna kalla sig ”Skarpa gubbar och gummor”, det blir lite långt…
CHRISTIAN: Det får ju dom stå för, vi kan ju bara gissa eller hur Robert? Ni åker på alla bortamatcher sa du?
ROBERT: Det gör vi, vi startade verksamheten 1990 och ungefär tio matcher sedan dess har vi inte haft supporterbuss på. Det är mellan tolv och femton bortamatcher per år.
CHRISTIAN: Och vad händer på dessa bortaresor?
ROBERT: Ja, det finns hur mycket som helst att ösa ur. Senast när vi var i Rättvik var det övernattningsresa. Vi hade dubbelmöte lördag och söndag och hade två bussar upp och en stannade kvar i Rättvik. Vi blev utmanade i bowling av Rättviks supporterklubb och vi spelade i våra matchtröjor som vi hade med oss.
CHRISTIAN: Såklart. Var det dom som hette Flocken?
ROBERT: Ja, och om det är någon i Flocken som lyssnar får jag passa på och tacka för trevligt arrangemang. Vi hade även en fest efteråt. Jättetrevligt var det.
CHRISTIAN: Under vänskapens stjärna förstås?
ROBERT: Ja.
CHRISTIAN: Man kan ha det juste även om man håller på olika lag?
ROBERT: Ja, absolut. Kan berätta andra trevliga grejer, det är ju inte bara Rättvik som vi har haft goda kontakter med. Beror mycket på vilka lag man har i sin serie men just nu är det Nässjö. Där har vi en lång tradition med fina möten, ofta blir det någon timme innan match och man tar en öl ihop. Det kan vara andra saker också. Vi mötte ett lag som hette Gamleby IF som vi hade goda kontakter med på 90-talet. Dom hade vi en förmatch mot en gång då supportrarna spelade bandy före A-laget. Det var rätt kul också…
CHRISTIAN: Och ni verkar ju vara fantastiskt många mil ifrån det här med fyrverkeriskjutande och bangers och sånt från fotbollsarenor.?
ROBERT: Hur långt som helst…
CHRISTIAN: Hur kan det ens vara samma idrottsland..?
ROBERT: Vet inte, det är konstigt kan man tycka. Vet inte vad det beror på. Generellt sett är det så i bandyn, man har goda kontakter och man månar om det. Man hör av sig och om man vet att det finns en supporterklubb för ett annat lag ringer man upp och försöker ordna en träff och i vissa fall lite mer än så, någon rolig grej.
CHRISTIAN: Tror ni att ni gynnas inom bandysporten och supporter-varandet där att det trots allt är en liten mindre familj där än i fotbollssammanhanget och lättare att hålla ihop så att säga?
ROBERT: Ja, kan nog vara en del av förklaringen i alla fall. Man månar om sin sport
ANNONS:
ANNONS:
Projektet - Uppåt & hemåt
"2-3 stycken hemvändare inom ett par år" - Thomas Eriksson, sportchef

Projektet - Uppåt & hemåt

ÖREBRO, 9 MARS 2019 Gulsvart har startat ett projekt:

…den anrika sportklubben vill inleda en klättring, och inleder med ett projekt som syftar till att locka hem någon eller några av klubbens flydda stjärnor…. [(Gunnar)] Einarsson bor numera i Stockholm, men den gulsvarta bandyn bor i hjärtat. Och nu har han tagit initiativet till ett projekt kallat ”Uppåt, hemåt ÖSK Bandy”. Tillsammans med Thomas Eriksson och ordföranden Göran Liljegren leder han projektet…. Thomas Eriksson är också inne på att knyta ihop ett samarbete med arga rivalen Nitro/Nora. Och har fått god respons från det hållet…. Fakta är att ÖSK i sin allsvenska trupp den här säsongen inte har en enda egen produkt, eller ens länsspelare. Om vi bortser från Max Eriksson, som hoppade in lite när det var skadekris (Wirström, Nerikes Allehanda).

Gunnar Einarsson kommenterar:

Vi vill göra någonting nu. Så jag har lagt ett projekt som vi ska sjösätta nu. Ett projekt kännetecknas av att det bedrivs under en längre tid. Och tiden är från nu till seriestart i höst. Sedan går det över till klubbens marknadsgrupp att förvalta…. Vad det handlar om är att försöka med alla medel att få in pengar så att vi kan ta ett trappsteg upp. Inte så att det är sponsring, så att ”ni får en skylt om ni är med”. Utan vi vänder oss till personer och företag som kan vara intresserade av att hjälpa ÖSK uppåt en bit, så att klubben kan vara med och eventuellt bjuda lite mer pengar för att förstärka A-truppen…. Vi kan inte komma upp i de pengar som de bästa lagen i elitserien kan erbjuda, men vi kan konkurrera på nedre halvan…. ”Hemåt” syftar såklart på de spelare som är fostrade i ÖSK, som finns i olika föreningar. Man kan se det över flera år, jag tror inte att ”diamanterna” som var med i VM-truppen (Patrick Sjöström och Erik Säfström) är beredda att komma hem nu, men kanske i ett senare steg när de ser att klubben är på väg uppåt igen. Men det finns ju killar som är snäppet under den nivån, som också har stark anknytning till Örebro och ÖSK…. Tittar man på årets lag så är det inte så mycket mer än några missade målchanser bort, så kunde ÖSK ha varit i ett allsvenskt kval. Och det hade nog varit katastrof, för det måste finnas mycket mer underifrån och i föreningen den dagen det händer…. Kan det här bli en startpunkt, att vi visar att vi vill vara med, så kan det hända saker. Vi lever nästan i medieskugga som det är nu, och det är naturligt bakom fotboll och hockey. De är storebröder i allt från det sportsliga till ekonomi. Det är inget att vara bitter över, bandyn måste se till sin särart och göra det bästa möjliga av den. Har vi 200 som går och tittar och hockeyn har 5000 så är det klart att det är en viss skillnad (Wirström).

Projektet avser att förstärka klubben på det sportsliga planet samt att finansiera eventuella hemvändare:

LARS: Men hur är det egentligen med intresset i stan, folket vallfärdar inte till matcherna i allsvenskan?
GUNNAR: Vi bedömer att det finns ett relativt stort passivt intresse, som är intresserade av vad ÖSK Bandy håller på med. Men det är inte så många som går ner och ställer sig i den där kalla ladan. Men många följer oss, det hör och uppfattar vi.
LARS: Hur mycket pengar tror ni er kunna få in, och vilka vänder ni er till?
GUNNAR: Min idé är att nå ut på så många plan som möjligt. Vi börjar med de stora, de vi vet har ett intresse för bandy. Vi kommer inte att generera ett öre i utgift, utan det här är ett projekt som vi tre leder, och där varenda krona kommer klubben till godo. Budskapet ska vara att alla bidrag är välkomna, så brett som möjligt. Och vi har en hel del positiva signaler, utan att egentligen ha dragit igång.
LARS: Vilka spelare kan vara aktuella redan till nästa säsong, om vi räknar bort landslagsstjärnorna Säfström och Sjöström?
GUNNAR: Just nu är alla spelare under kontrakt med andra klubbar, så det vi gör nu är att sondera. Man ska inte föregå något i det hänseendet.
LARS: Det finns ett antal ÖSK-spelare i förskingringen. Är det enbart dessa som ni siktar på?
GUNNAR: Nej, i ordet ”uppåt” så handlar det ju främst om att förstärka truppen, att ta ett steg sportsligt. Örebro som stad med universitetet och annat är attraktiv generellt.
LARS: Jag tänker på Robin och Simon Folkesson, bröderna Jesper och Robin Öhrlund, Robin Sundin och Jesper Eriksson. Är några spelare kontaktade?
THOMAS: Ja, jag har ständig kontakt med dem, eftersom jag känner de här killarna så väl. Kan vi få in någon av dem till nästa säsong vore det en väldigt bra start. Och inom några år så tror jag att det är fullt möjligt att få hem flera.
LARS: Åter till projektet ”Uppåt, hemåt ÖSK Bandy”. Hur mycket pengar tänker ni er att kunna dra in, pengar som alltså ska gå vid sidan av den vanliga verksamheten?
THOMAS: Vi har gjort några liknande men mindre projekt tidigare, och dragit in över 100 000 kronor vid några tillfällen, vilket är mycket pengar för oss. Men jag tror och hoppas på några hundra tusen kronor. Känslan är att det behöver hända något nu, annars finns risken att bandyn i Örebro ebbar ut. Och vi tror att det kan finnas en ljus framtid för klubben i Örebro, trots konkurrens med många andra sporter (Wirström).

Thomas Eriksson, sportchef, fortsätter:

Vi känner en tillförsikt i saker som börjar hända i klubben som helhet, som inte enbart handlar om det här projektet. Vi har fått till en marknadsavdelning där det händer saker. Jag har dragit igång ett nätverk för marknadsbitarna som vi också tror starkt på. Där ingår ett antal företagare, och på sikt tror jag att det kommer att vara positivt för klubben. Vi har också börjat knyta upp ÖSK Ungdom på ett bättre sätt. Pär Eriksson har hoppat av lagledarrollen i A-laget, och han ska nu helt ägna sig åt ungdomssidan…. Och vi i ÖSK Bandy har inte egentligen haft koll på den delen. Det vill vi förändra, för det är oerhört viktigt att vi får bättre fart och koll på återväxten. Då ser vi att vi måste knyta ungdomsverksamheten till oss på ett mycket bättre sätt, och där blir Pär Eriksson en nyckelfigur…. Vi behöver samarbeta på såväl ungdomssidan som A-lagssidan, och det finns signaler om att det kan vara något som vi får igång redan till nästa säsong… Det är sant, och det är tråkigt [(att det inte finns några egna produkter i A-laget)]. Vi har haft en väldigt fin bandyfostran i Örebro tidigare, och vi inser vikten av att ta ordentligt tag i den biten igen (Wirström).

Källförteckning

Eriksson, Thomas, and Gunnar Einarsson. "Så Ska ÖSK Locka Tillbaka Stjärnorna." Interview by Lars Wirström. Nerikes Allehanda [Örebro] 19 Feb. 2019, Sporten sec.: 12. Print.
Wirström, Lars. “Så Ska ÖSK Locka Tillbaka Stjärnorna.” Nerikes Allehanda, 19 Feb. 2019, pp. 12–12.
"Årets spelare" slutar - Johan Blom har ej motivation
"Bandy och ÖSK har alltid varit nummer ett..." - Johan Blom

"Årets spelare" slutar - Johan Blom har ej motivation

ÖREBRO, 8 JUNI 2018 Lars Wirström skriver:

ÖSK är klubben i hjärtat. Men nu väljer [(Johan Blom)] att sluta. Vid 29 års ålder - för en bandymålvakt är det mitt i karriären.... Johan Blom har alltid varit sorten som säger vad han tycker. Även när det inte är helt bekvämt. Nu konstaterar han att ledarskapet i klubben på senare inte varit vad han önskat, och att han inte ser att klubben utvecklas.... Han utsågs av supporterklubben Svampen till säsongens bäste spelare. Men erbjöds ett kontrakt som var sämre än den gångna vinterns (Nerikes Allehanda).

Johan Blom kommenterar:

Bandy och ÖSK har alltid varit nummer ett för mig, men nu känner jag att jag inte längre har rätt motivation.... Nej, verkligen inte [(ett enkelt beslut)]. Jag har velat fram och tillbaka från dag till dag ganska länge nu. Redan i vintras, vid nyår, ville klubben förlänga men i det läget var det aktuellt att Tomas Rosdahl skulle fortsätta som tränare, och då var jag inte intresserad. Sedan har det ändrats, men jag har ändå kommit fram till att det räcker nu.... Jag tror väldigt mycket på det nya tränarteamet, med Max Eriksson och Henrik Larsson som får Jonas Holgersson som mentor. Och jag var väldigt nära att fortsätta för den skull. Men i slutändan så kände jag att det var rätt beslut att kliva av nu. Motivationen finns helt enkelt inte.... Det kändes väl lite som en inbjudan med armbågen [( att bli erbjuden att sämre kontrakt än den gångna vinterns)], och spelade in i mitt beslut. Det var inte så att jag var ute efter ett bättre kontrakt, hade nöjt mig med samma. Men när de vill sänka min lön så kände jag inte att klubben var jättemån om att ha mig kvar.... Det handlar inte om några stora pengar, det är mer signalen jag får. Men jag hoppas de hittar ett bättre alternativ, klubben står inte och faller med mig. Jag har alltid satt bandyn främst, försakat väldigt mycket annat. För så är det om man inte är på allra högsta nivån. Jag jobbar heltid vid sidan av [(...)] och det är ett pussel för att hinna med och orka träna. Det är inget problem så länge man har motivationen att utvecklas, och känner att klubben är på väg någonstans. Den känslan har jag saknat de senaste åren.... Jag hoppas av hela mitt hjärta att det blir bra. ÖSK är och förblir min klubb. Men det finns mycket som behöver bli bättre i organisationen om klubben ska utvecklas mot att kunna ta steget upp i elitserien. De senaste åren har det snarare gått åt andra hållet, tycker jag.... (Wirström).

Blom blickar tillbaka:

Vi hade ett riktigt bra lag, kom tvåa i Sverigecupen två år. Det var fantastiskt roliga år, och jag fick vara med och träna med A-laget tidigt. Bland annat under de två senaste åren i elitserien.... Jag stod 16 av 20 matcher i vintras... (Wirström).

Målvaktspersonal är nu reducerad till en duo - Blom mediterar:

Jag utgår ifrån att ÖSK har någon annan på väg in. Och som jag sa, jag hoppas verkligen att det blir bra. Jag tror på tränarteamet, och att de kommer att göra ett väldigt bra jobb som kan utveckla laget i rätt riktning.... En hel del golf blir det säkert [(som svar på frågan "Vad ska du göra med all tid som gått till bandy?")]. Jag ser fram emot lediga helger vintertid, och åt att kunna tacka ja till allt roligt som jag inte kunnat vara med på på grund av träningar och matcher och livet som idrottsman. Att spela i allsvenskan är lite likt division 1 i hockey eller 2 i fotboll. Det går åt väldigt mycket tid, man tränar åtminstone på gränsen till elitnivå.... Nej, inte alls faktiskt [(som svar på frågan "Sugen på att bli ledare eller tränare")]. Bandy är en väldigt fin sport, kanske den roligaste att spela. Men tyvärr kan jag inte tycka att den är på väg åt rätt håll i stort. Det finns några fästen där den alltid kommer att överleva - Hälsingland, Lidköping, Småland - men i stort så handlar det mer om att bevara än att utveckla sporten sedan ett antal år. Nu vill jag lägga min tid på annat (Wirström).

Källförteckning

Wirström, Lars. “ÖSK-Målvakten Slutar.” Nerikes Allehanda, May 2018.
Gulsvart bryter med huvudtränaren - Ersättare klar
Tomas Rosdahl ut - Nykomponerad trio in

Gulsvart bryter med huvudtränaren - Ersättare klar

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Tomas Rosdahl tränar inte Gulsvart nästa säsong:

Örebro SK byter tränare. I ett pressmeddelande skriver klubben att Tomas Rosdahl entledigats från sin tränarroll. Beslutet har vuxit fram den senaste tiden då den gångna säsongen inte varit tillräckligt bra rent sportsligt.... Klubben skriver att man hade ett mycket bra och konstruktivt samtal med Tomas och att han har full förståelse för beslutet (www.bandyworld.com).

I skrivande stund arbetar Gulsvart med att hitta en ersättare: "ÖSK skriver samtidigt att arbetet för att sätta ihop en ny ledarstab pågår" (Westin, www.na.se).

Enligt hörsägen tar Max Eriksson och Henrik Larsson över rollen som huvudtränare (www.bandyworld.com). En lokal lösning har presenterats i lokalmedia: "Nu ser svaret på frågan ut att kunna bli Max Eriksson" (Wirström, Nerikes Allehanda).

Eriksson kommenterar:

Inget är klart, men det kan bli så. Jag är intresserad och vi diskuterar.... Nja, det är en fråga att ta ställning till [(om jag skall spela vidare)]. Men jag har haft problem med en höft i fyra-fem år och inte riktigt känt att jag kunnat göra mig själv rättvisa fullt ut. Så nu när frågan om att bli tränare istället är aktuell så känns det som en spännande utmaning. Vi får se var det landar, både jag och alla andra inblandade vill ju ha det klart så snart som möjligt, så inom några veckor bör jag ha ett tydligare svar att ge.... Det är en bred och ganska teoretisk utbildning. Det praktiska har jag väl ganska bra koll på från mina år som spelare, men det är förstås något annat att hålla i hela tränarbiten (Wirström).

Eriksson skulle i sådant fall utgöra ena halvan i en tränarduo:

Klubben tittar på hur ett träningsteam ska kunna se ut och funka. Jag och Henrik [(Larsson)] trivs ihop, så det skulle säkert kunna bli bra.... Vi ska dela på ansvaret, men har bestämt att det är "Henke" som har sista ordet när så behövs. Det känns jäkligt spännande. "Henke" är intresserad och kunnig, har bra koll på andra lag och är väldigt duktig på att få med sig spelarna. Jag tror vi kommer komplettera varandra väl.... Jag är ju en riktig bandy- och träningsnörd, så det känns som en väldigt rolig grej att bli tränare. Men det är en helhetsbild som skall fungera.... Jag tycker vi hade en ganska bra stomme i vintras, men att vi underpresterade, särskilt mot slutet av säsongen. Jag tror att det finns goda möjligheter att utveckla och förbättra med små medel, om vi får behålla en stor del av laget och spetsa till lite på några positioner.... Ja, [(målsättningen)] är en fråga som måste förankras med spelare och klubben i övrigt. Men generellt kan jag säga att i utgångsläget vill vi bli bättre än elfteplatsen i vintras. Det är inte att säga för mycket (Wirström).

Eriksson menar också att det är viktigt att tänka långsiktigt för att eventuella hemvändare skall lockas tillbaka (Wirström).

Duon har utökats till en trio:

Till sin hjälp får duon ren och skär klass. Jonas Holgersson, världsmästare som spelare, SM-guldvinnare både som spelare och tränare, blir bollplank till ÖSK-tränarna... som mentor för Max Eriksson och Henrik Larsson, som alltså kommer att träna laget (Wirström).

Eriksson mediterar:

En jättebra lösning. "Holger" är ruggigt vass.... Jag känner "Holger" sedan många år. Han spelade ihop med "Jeppe" i Hammarby, och de blev goda vänner. På den vägen blev han kompis med farsan också. Mig har han hjälpt väldigt mycket under min tränarutbildning på GIH, och vi har kommit varandra nära. "Holger" är djup och oerhört intressant att prata med. Vi har hittat varandra i frågor om ledarskap, och han kommer att kunna hjälpa oss mycket.... Han kommer att vara med och synlig för spelarna, men inte dagligen (Wirström).

Källförteckning

Wirström, Lars. “'Jag Är Intresserad Och Vi Diskuterar'.” Nerikes Allehanda, 28 Mar. 2018, pp. 8–8.
Wirström, Lars. “Holgersson Kliver in Som Tränare: 'Ruggigt Vass'.” Nerikes Allehanda, 6 Apr. 2018, pp. 13–13.
Fler artiklar om Örebro


Visa alla artiklar från:
2019 (14 st) 2018 (39 st) 2017 (45 st) 2016 (55 st) 2015 (56 st) 2014 (76 st) 2013 (70 st) 2012 (180 st) 2011 (76 st) 2009 (54 st) 2008 (108 st) 2007 (41 st) 2006 (12 st)

Örebro SK värvar Simon Hagström
Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
0 KOMMENTARER      694 VISNINGAR
2019-05-24 16:59:00 - ÖSK-redaktionen

Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
0 KOMMENTARER      731 VISNINGAR
2019-05-24 16:56:00 - ÖSK-redaktionen

Örebro SK värvar Robin Folkesson
Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
0 KOMMENTARER      1632 VISNINGAR
2019-04-26 05:14:00 - ÖSK-redaktionen

Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
0 KOMMENTARER      1634 VISNINGAR
2019-03-03 23:59:00 - ÖSK-redaktionen

Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
0 KOMMENTARER      1565 VISNINGAR
2019-02-23 05:59:00 - ÖSK-redaktionen

Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
0 KOMMENTARER      1268 VISNINGAR
2019-02-16 01:59:00 - ÖSK-redaktionen

Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
0 KOMMENTARER      1260 VISNINGAR
2019-02-09 20:59:00 - ÖSK-redaktionen

Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
0 KOMMENTARER      988 VISNINGAR
2019-02-05 18:00:00 - ÖSK-redaktionen

Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
0 KOMMENTARER      1079 VISNINGAR
2019-01-27 23:04:00 - ÖSK-redaktionen

Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
0 KOMMENTARER      1142 VISNINGAR
2019-01-24 20:50:00 - ÖSK-redaktionen

SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK BANDY

ANNONS:

ANNONS:
SERIETABELLEN
1Åby/Tjureda2217234636
2Nässjö2215165331
3AIK Bandy2214353531
4Ljusdal2212285026
5Lidköpings AIK221147926
6Kungälv221048-124
7Gripen229582523
8Rättvik22868-422
9Boltic2210210-2122
10Örebro22859121
11Peace & Love City Bandy229211-1320
12Kalix228311-319
13Tillberga227213-2916
14Katrineholm 226412-3016
15Tranås BoIS225314-2613
16Västanfors IF/BK222218-926
>> Visa hela tabellen

Parentes #331 - Nostalgi

ÖREBRO, 8 MARS 2018 Henrik Brändh skriver:

Det fanns en tid för länge sedan när ÖSK var en stormakt i svensk bandy och blev svenska mästare fem gånger.... På morgontimmarna den 18 mars 1973 klev förväntansfulla supportrar på tåget på centralstationen i Örebro. Målet var Söderstadion i Stockholm där gultröjorna senare samma dag skulle spela klubbens tionde SM-final. För motståndet stod Västerås SK som vunnit södergruppens grundserie på samma poäng som tvåan ÖSK. Ett reportageteam från NA följde supportrarnas uppladdning på tåget och kunde snabbt konstatera att det tullades friskt från de medhavda bandyportföljerna. "Om det inte varit för dagen kunde man ta dem för riksdagsmän en måndagsmorgon, på väg till viktiga beslut i huvudstaden för de såg lika bestämda ut", beskrev reportern Tomas Lundemark som tyckte att det var en behaglig resa. "Inte särskilt mycket gick sönder. Några vattenkaraffer, någon lämnade den gångna nattens skördar på ett säte, lite inventarier kastades ut genom fönstret. Det var nästan som förr om åren", skildrade Lundemark.

Gunnar Lindholm, 75 år, skulle uppleva sin tredje bandyfinal. Han satt i en vagn och höll för öronen. Intill honom skrålade en entusiastisk ÖSK-supporter. "Jag har varnat honom. Han kommer att somna under matchen", sade Gunnar. Somliga gladde sig över SJ:s förmåga att planera tågförbindelser. Andra förargade sig över att tåget inte gick över Västerås. Det hade kunnat bli en intressant förmatch annars. I Stockholm väntade en stor välkomstkommitté i form av en polisstyrka vars uppgift var att lotsa supportrarna från de båda lagen till Söderstadion. Lite förvirrade stannade stockholmarna till och undrade vad som skulle ske. Men inga vilsekomna bandyentusiaster hamnade i finkan på vägen till söder. 15670 åskådare slöt upp, den bästa noteringen sedan 1961. Stämningen var på topp och för säkerhets skull hade man särat på ÖSK och VSK:s supportrar som satt på olika håll. Endast vid köerna vid toaletterna möttes man, men det gick ganska bra. Några drack mellanöl och då och då under matchen kom vaktmästare och polis och hjälpte några åskådare från stadion. Då buade andra ur publiken. Före matchen utväxlade lagen traditionsenligt gåvor till varandra. Västeråsarna överlämnade en stekpanna, gurka och kaffe till ÖSK-spelarna som i sin tur bjöd på ost och kex. Förstås.

ÖSK inledde piggast och NA:s sportchef tyckte i sin krönika att örebroarna borde ha avgjort matchen redan under matchens första 20 minuter då anfallarna Sören Andersson och Johnny Petherson skapade två upplagda lägen som båda sumpades av Andersson. I stället gick Västerås på knock med två mål inom loppet av två minuter. Jan Hedvall satte 1-0 i den 21:a minuten, en hård pärla från liten vinkel och från rätt långt håll, och strax senare tvekade ÖSK:s VM-målvakt Jan Ivar-Ekberg varpå Stig "Rulle" Johansson satte 2-0. "Före 2-0 såg jag inte hur fort bollen kom emot mig och därför tvekade jag vid utåkningen. Jag bestämde mig för sent och får ta på mig målet, det är sådant som händer", sade en deppig Ekberg i omklädningsrummet efteråt. 2-0 var också ställningen i paus och uppförsbacken blev ännu brantare när Raoul Johnson ökade på till 3-0 i 53:e minuten. Claes-Göran Jansson spräckte ÖSK-nollan i den 70:e minuten, reducerade till 1-3, men känslan var att VSK: s seger aldrig var i fara. Slutresultatet fastställdes när "Rulle" Johansson satte 4-1 när fem minuter återstod. Redan då gick ÖSK-båsen Stig Bergström över till västeråsarnas bänk och kramade om sin gamle vän, VSK-tränaren Henry Ohlsson. "Vi borde haft ledningen med 2-0 efter 25 minuter, i stället låg vi under med samma siffror. Inte så konstigt om vi knäcktes då", analyserade Bergström. VSK-målvakten Dan Fredell, teskedsgubbe i formatet, formligen slets ur omklädningsrummet efteråt och fick barfota finna sig att hissas av segerrusiga VSK-supportrar. "Västerås vann på sin målvakt. Fredell räddade VSK första kvarten", erkände motståndarkollegan Jan-Ivar Ekberg.

Ekberg var en av flera ÖSK-stjärnor som inte hade någon av sina bättre dagar, liksom skarpskytten Hasse Nordin och vindsnabbe yttern Bosse Andersson. NA:s pris som bäste ÖSK-are i finalen, en teaterresa till Stockholm för två personer, fick till vänsterbacken Ola Ljungberg trots att han drog på sig två utvisningar i andra halvleken. En tröst i bedrövelsen var att ÖSK-kassören RUne Nordström räknade med att finalen för ÖSK:s del skulle ge en vinst på 25 000 kronor och att säsongen för första gången gav ett överskott - 10 000 kronor netto. Hemresan till Örebro var betydligt mer stillsam för ÖSK-supportrarna än den i andra riktningen. De spända förväntningarna hade ebbat ut och nederlagets kalk tömts. Och 44 år senare väntar alla ÖSK-supportar fortfarande på klubbens nästa SM-final (Nerikes Allehanda).

Källförteckning

Brändh, Henrik. “När ÖSK-Supportrarna Tog Tåget till SM-Finalen.” Nerikes Allehanda, 16 Dec. 2017, pp. 8–8.
"Nu snart dags för ÖSK fotboll men tyvärr det känns inget lockande.... Blir väl på sikt som bandyn, de rasar ur" - "Trött o Besviken"

Parentes #327 - Veckans citat

ÖREBRO, 27 FEBRUARI 2018
Parentes #326 - Crime Report III
"... det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen..." - Göran Liljegren, ordförande

Parentes #326 - Crime Report III

ÖREBRO, 2 FEBRUARI 2018 Matchen mellan Örebro och Boltic präglades av spänning och hotfullhet och blev en cause célèbre i lokalmedia:

Ett bråk bröt ut i publiken under bandymatchen mellan ÖSK Bandy och IF Boltic på lördagen. Polisen fick ingripa för att stoppa tumultet på läktaren.... Polisen var alltså beredd på bråk. Det visade sig behövas. NA:s sportreporter som var på plats för att rapportera från matchen, berättar att supportrar från de båda lagen ruschade mot varandra. Polis och ordningsvakter fick gå emellan för att dra isär de båda grupperna.... ÖSK Bandy låg under med 2-5 i den 87:e minuten mot Boltic på hemmaplan då det blev livat på läktaren. Redan innan matchen fanns polis, supporterpolis och ordningsvakter på plats utanför och inne i Behrn Arena för att kunna skilja de två klackarna åt. Men trots att säkerhetsåtgärder gjorts började ett 20-tal supportrar från ÖSK Bandys hemmaklack rusa mot Boltics fans som stod bakom staket.... En person omhändertogs också före matchen i närheten av arenan. Efter matchen ställde poliserna upp sig på rad utanför arenan för att hålla isär de olika supportergrupperna. Vid klockan 16:30 hade polisen avslutat sin insats vid bandymatchen (Levin och Berglund, Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda).

Göran Liljegren, ordförande, kommenterar:

De som kom hit ville mest ha utlopp för sin aggressivitet.... Vi tycker naturligtvis att det är trist att det blev såhär. Och det är trist att en klick som annars inte går på bandy, utan som går dit just i akt och mening för att bråka. Just de som började bråka har vi aldrig sett förut och de skulle nog möjligen vara fotbollssupportrar från Örebro, men vi vet inte säkert. Men det vi vet säkert är att de inte är medlemmar i Svampen för de som står i Svampen kände inte heller igen dem.... Jag ser det som ett samhällsproblem och inte ett idrottsproblem.... Jag ser inte alls det här som ett allvarligt problem inom vår klubb, att det blir bråk alltså. Men Boltic har ju varit det lag som haft sådana supportrar som det hänt en del saker kring. För något år [(sedan)] attackerade de Svamparnas buss utanför Tingvalla när de skulle åka därifrån. De kastade sten och försökte mucka gräl. Men inget sånt har hänt i år.... Domarna kommer skriva en rapport och vi kommer kanske få böter. Och det får vi eftersom vi ansvarar för de supportrar som är på plats, vare sig om vi tycker de tillhör oss eller ej. Och jag vet inte vad det kommer kosta, men det kommer helt klart svida i vår lilla kassa.... De örebroare som gjort detta har förstört för ÖSK Bandy. De var inte alls där för att stötta oss alls. Utan de villa skapa bråk. Det känns väldigt orättvist för vi kan inte vara säkra på att de kommer komma tillbaka, eftersom vi inte med säkerhet vet vilka de är. Men vi ska hitta dem för polisen känner kanske igen dem. Annars kommer vi behöva hjälp med identifiering om vi inte kommer någonstans... (Ljung-Nielsen).

Källförteckning

Berglund, Johanna, and Anna Levin. "Polis Stoppade Bråk På Läktare." Nerikes Allehanda [Örebro] 21 Jan. 2018, Sporten sec.: 6. Print.
Nielsen, Veronika Ljung. "Polisen Fick Avbryta Läktarbråket." Nerikes Allehanda [Örebro] 22 Jan. 2018, Sporten sec.: 8-9. Print.
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Conte kommer göra Inter till mästare
”En riktig steal av Buffalo”
”En milstolpe helt enkelt”
Pizzoni Elfving fortsätter i Hammarby
Prototypen för en välskött förening?
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies