fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 4960 | Inloggade: 251 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2018-12-29 14:00
  Örebro - Boltic
  4-3


  Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic
  Daniel Rönning ställdes mot sitt gamla lag, och gjorde mål, i matchen mot Boltic.

  Seger i årets sista - Gulsvart revansch mot Boltic

  Örebro slog Boltic med 4-3 (3-0). Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Daniel Rönning och Hugo Sundberg.

                          I matchminut '75 sköt Nico Nevalainen in 4-2 för hemmalaget, en repris på scenariot på Tingvalla under Annandagen. Skulle Boltic kvittera och vända, eller skulle Örebro vinna denna gång..?

                          I matchminut ’1 spelade Örebro in bollen mot mitten men Boltics målvakt kunde snart lägga beslag på den. I ’3 sköt Alexander Strand på mål och i samband med detta föll en spelare i Boltic ned på isen. Tre minuter senare sköt Boltic utanför och i ’7 bröt Boltic hemmalagets anfall. I ’8 sökte Strand parhästen Nevalainen i djupled men blåstes av för offside. I ’9 fick Örebro frislag innan Boltic fick skott på mål några ögonblick senare.

                         I 10’ tilldömdes Boltic frislag innan Örebro fick frislag i ’11. I nästa stund kom Örebro stormande fram på ena kanten och spelade in bollen mot mitten, som dock föll i målvaktens ägo. Någon minut senare slog Örebro en lyra som dock gick utanför kortlinjen. I ’13 fick Boltic hörna vilken slogs utanför och i nästa ögonblick slog Sebastian Brandt en lyra som gick utanför spel.

                        Efter en kvarts spel bröt Boltic Örebro och Tomas Hedlunds bollinnehav och skrapade ihop en hörna. Den genererade skott på mål och i ’16 fick Örebro frislag innan Boltic slog en lyra på en spelare som sköt in 1-0 för bortalaget. Målet blev dock bortdömt och ställningen 0-0 fortfarande intakt. I ’19 hade Gulsvart långskott på mål innan Filip Bergman sköt utanför. I ’20 fick Boltic frislag innan Örebro i sin tur fick ett frislag precis vid ena hörnflaggan – bollen spelades in, genererade ett skott på mål, och returen slogs in av Hugo Sundberg till 1-0 för Örebro.

                        I ’24 sköt Boltic på mål och bollen styrdes till hörna vilken slogs utanför. Två minuter senare passade Joonas Peuhkuri bollen till Strand som i sin tur bröts omgående av Boltics försvar. I ’27 fick Boltic frislag och sköt ett skott som blockerades av det gulsvarta försvaret. Med knappt en halvtimmes spel skar Brandt in mot mitten och passade bollen diagonalt till Daniel Rönning som sköt in 2-0 från ena kanten. I ’30 fick Boltic frislag och tätt inpå fick Örebro frislag innan Bergman fälldes och Boltic åkte på en utvisning. I ’32 sköt Örebro på mål och bollen räddades till hörna. Den genererade två skott på mål och i ’33 sköt Alex Adeheimer på mål innan Boltic fick hörna i ’36, och sköt utanför mål. I ’37 kom Peuhkuri runt på ena kanten och passade bollen till Jimmy Jeschinsky som sköt utanför. I nästa stund var det Boltics tur att skjuta utanför innan Boltic fick hörna vilken slogs på ruset.

                        I ’39 svarade Strand och Peuhkuri för ett väggspel som slutade i att Rönning sköt på mål. Ett par minuter senare försökte Boltic på ena kanten men styrdes ut av det gulsvarta försvaret. I nästa ögonblick fick Örebro hörna och det resulterade i två skott på mål innan Örebro bröt igenom i mitten av plan, fick ett par avslut på mål varav det sista förvaltades till 3-0 av Bergman.

                       I ’46 fick Boltic hörna och sköt över mål och i efterföljande matchminut hade Boltic skott mot mål. I ’48 visades Nevalainen ut och i ’49 fick Strand tag i bollen och fick frislag. I ’50 fick Örebro hörna vilken sköts över mål och i ’51 kom Peuhkuri runt på ena kanten och sökte hörna utan framgång. Ett par minuter senare slog en lyra med adress Sundberg men bollen gick utanför plan. I ’54 fick Boltic frislag som blev till hörna. Den slogs utanför men i ’55 reducerade Boltic efter att bollen precis landat innanför rätt sida mållinjen.

                       I ’56 fick Boltic frislag innan en spelare i Boltic gjordes ned och Brandt visades ut. I nästa ögonblick blockerades ett skott från Boltic av det gulsvarta försvaret och i samband med detta visades Otso Tulomäki ut. I ’62 kom Nevalainen runt på ena kanten och avslutade utanför mål och i ’63 hade Nevalainen återigen bollen, hade en medspelare ren, men valde att behålla bollen. Boltic kunde istället lägga beslag på bollen och hade skott utanför i ’64, och i nästa ögonblick slogs en lyra med adress Viktor Mardakin som, med ryggen mot mål, inte fick med sig bollen. I ’65 fick istället Boltic en målchans innan Gulsvart tilldömdes frislag i ’65. I nästa ögonblick fick istället Boltic ett par frislag, varav det sista sköts på mål. I ’68 fick Gulsvart hörna där Hedlund avslutade på mål. I nästa ögonblick hade Örebro och Brandt bollinnehav men bröts och Boltic kunde gå till anfall och skjuta på mål till hörna – den slogs över mål. I ’70 och ’71 turades lagen om att få frislag innan Tulomäki ånyo visades ut.

                       I ’73 reducerade Boltic ytterligare då ett frislag blev till ett inspel som friställde en spelare tätt framför mål – 2-3 var ett faktum. Örebro replikerade dock snabbt via Nevalainen till 4-2. I’76 hade Gulsvart bud på ytterligare ett mål när Örebro sköt på mål och endast en klubba stod i vägen för den efterföljande returen att gå i mål. Gulsvart skulle istället få hörna vilken sköts på ruset innan Örebro återigen fick hörna i ’77 – den gick i mål men det blev bortdömt. Boltic fick hörna i ’78 vilken sköts över mål innan det begärdes timeout i ’79.

                      I ’83 fick Boltic frislag vilket genererade hörna. Den slogs på muren men i ’86 reducerade Boltic en tredje via ett inspel till 3-4. I ’87 fick Örebro hörna vilket blev till en kontring för bortalaget och i samband med den visades Mardakin ut. I ’88 hade Boltic skott på mål innan Boltic sköt utanför i ’89. På övertid turades lagen om att få varsitt frislag innan matchen var över…

                     Rönning mediterar:
   
  Ja, gud så skönt. Jag hade inte klarat att förlora igen mot [(Boltic)]…. Personligen tycker jag att det är kul med lite drag runt matcherna,men det är ju inte bra om det spårar ur…. Ja, usch, det hade inte varit roligt att förlora igen. Vi är ju klart bättre än dem, men Boltic har ett sätt att bita sig fast i matcherna och aldrig ge sig. Men det blir alldeles för spännande när de kommer nära. Vi måste bli bättre på att spela på ledning utan att för den skull sluta spela och anfalla…. Ledningen kunde absolut vara större [(i halvtid)]. Jag borde själv ha gjort ett par mål till, och hade dessutom lägen för ett par till i andra halvlek…. En väldigt fin passning, Sebbe såg luckan, och jag behövde bara sprätta förbi målvakten [(vid 2-0 målet)]…. De trycker ju upp sitt lag och sätter press, och är bra på det. Men samtidigt måste vi hitta vägar att ta oss ur det. Det är ju egentligen precis vad man vill att motståndarna ska göra när man leder, om man bara lyckas spela sig ur förstapressen så finns det ju lägen att det kan rinna iväg…. Åh, det var så gött när [(Nico Nevalainen)] satte dit den. Vi behövde det verkligen då…. Ja, jag vet inte om den var inne. Det sjuka är att vi hade en boll inne till 5-2 i Karlstad också, utan att få det målet godkänt [(om det bortdömda målet)]…. Vi tittar förstås helst uppåt [(i tabellen)], men det är heller inte långt ned till bottenstriden, så den stressen finns också… (Wirström, Nerikes Allehanda).

                                            Källförteckning

  Wirström, Lars. “Rönning Tog Skön Revansch Mot Sin Gamla Klubb Boltic.” Nerikes Allehanda, 30 Dec. 2018, pp. 12–12.

  ÖrebroBoltic
  Örebro-Boltic
  93. J Bergqvist
  41. S Eriksson
  13. T Hedlund
  20. O Tulomäki
  2. D Rönning
  29. A Adeheimer
  16. A Strand
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  64. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  50. J Westberg
  37. J Jeschinsky
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  15. V Mardakin
  38. J Gustavsson
  18. K Bergstrand
  13. E Wallman
  3. M Svensson
  27. L Hovlund
  4. C Tellin
  9. J Jansson
  6. A Eriksson
  90. T Wiklund
  8. J Wennerström
  65. G Backman

  Avbytare
  61. C-A Bodin
  10. A Ottosson
  11. J Hesselbom
  33. A Larsson-Niberius
  81. C McIntyre-Andersson
  0 KOMMENTARER      1405 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-01-05 02:10:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Är de Ligt årets värvning?
  Leonard och George till Clippers
  ”Inget som gör mig sömnlös”
  ”En riktig steal av Buffalo”
  ”Förknippad med landets mörker”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies