fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 5930 | Inloggade: 207 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-02-09 14:00
  Örebro - Nässjö
  5-9


  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Supporterklubben Svampen fanns på plats under matchen mot Nässjö.

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten

  Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.

                         Örebro, i det närmaste oantastliga på hemmaplan, ställdes mot Nässjö som jagade kvalplats:

  Sista hemmamatchen för säsongen, men det blev ingen skön slutvinjett. ÖSK åkte på en smäll mot ett effektivt Nässjö, som blev andra laget att besegra gulsvart i Behrn Arena…. ÖSK har varit grymt starkt i hemmaarenan under vintern. Bara Åby/Tjureda, serieledaren, har lyckats vinna i Örebro. Innan Nässjö kom på besök (Wirström, Nerikes Allehanda).

                          I en bitter kontrast till detta har bortaspelet varit:
   
  Om hemmaspelet varit riktigt starkt i vinter så har bortaplan varit ett mörker. Åtminstone resultatmässigt. Med två matcher kvar har ÖSK fortfarande inte vunnit på bortaplan (Wirström).

                          I matchminut ’3 tilldelades Örebro frislag och i ’4 var det Nässjös tur att få frislag. I efterföljande matchminut tog gästerna ledningen via ett inspel från ena kanten som nådde en spelare mitt framför mål som sköt in 1-0 till Nässjö. I ’6 fick Nässjö ytterligare ett frislag men Örebro kunde ta över bollinnehavet och skramla ihop en hörna – den genererade ett skott på mål vars retur förvaltades av Joonas Peuhkuri till kvittering, 1-1.

                          I ’8 sköt Filip Berman utanför mål från distans och ett par minuter senare fick Nässjö en hörna som tog i Gulsvarts rus. I ’10 fick istället Örebro ett frislag innan Victor Janérs rensade gästernas uppspel på ett tillslag. I nästa stund orsakade ett felpass i Örebros försvar en hörna för gästerna vilken genererade två skott i följd varav det sista gick in i mål till 2-1 för Nässjö. I ’13 fick Nässjö frislag innan Peuhkuri fann Nico Nevalainen som i sin tur skrapade ihop en hörna vilken sköts över mål.

                          Mellan ’15 och ’17 turades lagen om att få frislag innan Nässjö fick hörna i ’17 vilken blev kontraproduktiv och istället resulterade i en kontring för Örebro och Sebastian Eriksson – soloåkningen ledde ända fram till ett skott på mål. I ’18 bröt Alex Adeheimer gästernas anfall men Nässjö fick snart tillbaka bollen men blåstes av för offside. I ’21 svarade trion Adeheimer, Sebastian Brandt och Hugo Sundberg för en passningskombination som höll på att resultera en kvalificerad målchans men där den sistnämnde blev av med bollen i sista stund.

                          Istället kunde Nässjö komma runt på ena kanten, spela in bollen och slutligen skjuta utanför mål i ’22. I påföljande matchminut slog gästerna en lyra som friställde en spelare i en ren en-mot-en-situation med Joakim Bergqvist i mål – avslutet satt i krysset och 3-1 till gästerna var ett faktum. I ’24 kunde Örebro och Johan Näsholm gå till anfall när bollen passades in från ena kanten men där ingen spelare fick tag i bollen precis framför mål; Nässjö redde ut situationen. I nästa ögonblick kom dock Nevalainen med boll men passningen var kanske lite för sent slagen och anfallet gick om intet. Kort därpå blåstes samme Nevalainen av för offside.

                          I ’27 tilldömdes Örebro ett frislag och valde att spela hemåt tillbaka i banan och kort därefter kunde Nässjö skjuta på mål till hörna vilken förvaltades till 4-1 för gästerna efter ett välplacerat skott i ena hörnet. I ’30 försökte en ihärdig Nevalainen igen på ena kanten men tacklades omgående och bollen for utanför spel. Ett par minuter senare sköt Örebro över mål innan Nässjö fick frislag – spelet vände dock snabbt och Bergman fann Adeheimer i djupled och kort därpå nådde Örebro ytterligare ett avslut.

                          I ’34 lyckades Nässjö med ett djupledsspel och fick till ett skott på mål vilket räddades till hörna. Den slogs rakt i famnen på Bergqvist innan Nässjö återigen kunde mönstra anfall och testa en lyra som dock gick utanför banan. I ’37 kom Bergman till skottläge men valde att passa bollen och inget avslut nåddes. Istället kunde Nässjö återfå bollen och få frislag innan Daniel Rönning rensade bort bollen och Örebro kunde gå till attack – det slutade med skott i yttre burgaveln. I ’39 fick lagen varsitt frislag innan Brandt Adeheimer och Nevalainen svarade för en passningskombination som slutade med att den sistnämnde sköt på mål. I ’41 bröts Peuhkuri av gästerna men återtog dock bollen; Nässjö bröt dock ännu en gång och fixade en hörna vilken slogs på ruset…

                          I ’47 reducerade Gulsvart via Brandt som sköt in 2-4 mitt i mål med passning från Adeheimer. I ’48 var det dags för ännu en reducering då Peuhkuri, närmast från hörnflaggan, hittade en lucka ur en minst sagt snäv vinkel till 3-4. I ’49 fick Nässjö frislag innan Örebro fick hörna i ’51 och sköt på ruset. Tre minuter senare sköt Nässjö utanför och hade skott på mål i ’54. I efterföljande matchminut sköt Nässjö utanför och i nästa ögonblick kvitterade GulsvartBrandt spelade in bollen från kanten till en fristående Alexander Strand som sköt in 4-4.

                         Nässjö tog dock ledningen igen via ett frislag i ’59. I ’60 blåstes det för offside och i ’67 tilldömdes Örebro frislag och sköt sedermera utanför i ’68. Ett par minuter senare kolliderade två spelare i Örebro med varandra och blev liggandes på isen men kunde snart vara på benen igen. I ’72 utökade Nässjö ledningen till 6-4 via en smärre fösning in i mål. Ett par minuter senare spelade Örebro in bollen från kanten och den styrdes mot mål innan Nässjö åter lade beslag på den. Nässjös anfall bröts dock av Rönning, och Nevalainen kunde så småningom få till ett skott på mål i ’75.

                         Med knappa kvarten kvar att spela fick Örebro frislag vilket blev till en petning och slutligen kunde Bergman skjuta över mål. I nästa stund var det Peuhkuri som hittade fram till just Bergman men bollen hamnade till sist utanför spel. I ’80 spelade Peuhkuri återigen fram bollen till Sundberg som fick skottläge och satte bollen rätt upp i krysset till reducering, 5-6.

                         I ’82 bröts Nevalainen med boll och i nästa matchminut fick Nässjö frislag och kort därpå var ytterligare ledningsmål för gästerna ett faktum då bollen tunnlades mellan Bergqvists benskydd in i mål. Ett par minuter senare fick Örebro hörna vilken sköts över mål och sedan sköt Nässjö på mål vilket tvingade Bergqvist att rädda till hörna. Den uteblev dock då det tidigare hade dömts frislag för Nässjö.

                         Gulsvart fick frislag i ’87 men i ’88 gjorde gästerna ytterligare ett mål efter en snabb passningskombination där siste man lyckades med att runda försvaret, och Bergqvist, till ställningen 8-5 för Nässjö. Kort därefter fick Nässjö frislag och sedermera skott på mål under övertid. Bortalaget kunde också skrapa ihop en hörna vilken dock blev resultatlös. På övertid fick också Gulsvart ett frislag som förvaltades till ett inspel som gav en hörna och som slutligen sköts över av Janérs. Det var dock Nässjö som avrundade målskyttet då ett inspel friställde en spelare mitt framför mål som i sin tur kunde lägga in bollen till slutresultatet 9-5 för gästerna.

                         Sebastian Eriksson kommenterar:
   
  Nej, inte så kul, men de var bra i offensiven idag….Vi snackade ihop oss i pausen och sa att nu får det vara nog. Och gick ut och gjorde en betydligt bättre andra…. Det var en riktigt fin uppryckning, men tyvärr hamnade vi i underläge igen. Nässjö var grymt effektiva, hittade in med bollar centralt, och fick till avsluten. Samtidigt som vi var lite slarviga defensivt…. Efter deras 7-5 blev vi tvungna att gå hårdare framåt, och då blir det inte sällan så att det straffar sig. Den här gången var det så…. Jag har aldrig varit med om en säsong utan en enda bortaseger. Och jag är definitivt inte intresserad av att vara det. Nu har vi Åby/Tjureda i nästa match, som då har chansen att säkra en plats i elitserien. Det är absolut en morot för oss att sätta en käpp i det hjulet, och att bryta den här trista bortasviten…. Det känns lite tomt att avsluta hemma med en förlust, och motivationen är kanske inte hundra nu i februari när man inte riktigt har några viktiga placeringar att kriga om. Men vi ska försöka hitta kraft till det, och jag är absolut taggad att köra nästa säsong igen [(som svar på frågan ”Tidig fråga, men känslor inför nästa säsong nu efter sista hemmafajten?”)] (Wirström, Nerikes Allehanda).
   
                                             Källförteckning

  Wirström, Lars. “Platt Fall i Sista Hemmamatchen: 'Slarv i Defensiven'.” Nerikes Allehanda, 10 Feb. 2019, pp. 9–9.

  ÖrebroNässjö
  Örebro-Nässjö
  93. J Bergqvist
  41. S Eriksson
  23. J Svensson
  37. J Jeschinsky
  29. A Adeheimer
  2. D Rönning
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  50. J Westberg
  16. A Strand
  34. J Näsholm
  60. F Bergman
  V Mardakin
  26. J Cimen
  5. F Nilsson
  12. G Enhagen
  40. V Svensson
  7. K Hagen
  17. V Hulthammar
  9. P. Gustafsson Thulin
  8. A Stein
  6. A Heinhagen
  11. M Lindqvist
  2. O Bouveng

  Avbytare
  1. S Westerdahl
  20. K Runbom
  39. L Nilsson
  66. L Jönsson
  10. P Lindqvist
  0 KOMMENTARER      1271 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-02-16 01:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  335. David Faxå – ”Serie A Silly”
  ”En riktig steal av Buffalo”
  Storpublik väntas till Ostseestadion
  Joel Allansson - ett gyllene undantag
  Pizzoni Elfving fortsätter i Hammarby
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies