fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 5335 | Inloggade: 279 | Antal medlemmar: 185341
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  2019-02-16 19:00
  Åby/Tjureda - Örebro
  4-3


  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Rekryten Elias Sandholm var ombytt i matchen mot Åby/Tjureda. Han är också tillgänglig för spel i Otterbäcken via samarbetsavtal.

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart

  Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.

                            Örebro förvaltade avslag och redan i matchminut ’1 fick Åby/Tjureda matchens första hörna vilken blockerades av det gulsvarta försvaret. I nästa stund kom Filip Bergman med bollen och fixade en hörna vilken utnyttjades av Joonas Peuhkuri till 1-0 för Örebro. Serieledarna kvitterade dock redan i nästa ögonblick då ett långskott tvingade Joakim Westberg att kapitulera denna gång. I ’4 fick Åby/Tjureda hörna vilken täcktes av Örebros försvar innan det blåstes för offside. Ett par minuter senare gick en passning slagen av hemmalaget igenom Örebros försvar och snart var 2-1 till hemmalaget ett faktum.

                             I ’7 skar Peuhkuri in mot mitten med boll och tvingade Åby/Tjuredas målvakt att rädda. I ’8 tilldelades Åby/Tjureda ett frislag innan Örebro åter fick tag i bollen och försökte sig på ett lyft till Nico Nevalainen; Åby/Tjuredas målvakt skulle dock få tag i bollen och avvärja Örebros anfall. I ’10 fick Åby/Tjureda frislag men Gulsvart kunde åter få tag i bollen men slarv och bolltapp gav hemmalaget bollinnehav återigen. I ’13 sköt Åby/Tjureda utanför och i nästa matchminut lyfte Örebro mot Peuhkuri men bollen hann slinka utanför plan och den sistnämnde fick ej tag på bollen. I efterföljande matchminut fick Åby/Tjureda en hörna som slogs utanför mål innan det ännu en gång blåstes för offside.

                             Efter en kvart spelad fick Åby/Tjureda ett frislag och i samband med detta visades Sebastian Eriksson ut. Ett par minuter senare sköt hemmalaget återigen utanför innan Örebro fick hörna vilken genererade skott på mål. I ’20 tilldömdes Örebro frislag där bollen spelades ut på kanten men där den snart spelades tillbaka på egen planhalva och Åby/Tjureda kunde snart lägga beslag på bollen. I ’21 sköt Åby/Tjureda på mål men bollen styrdes till hörna. Den slogs sedermera över mål.

                             I ’24 fick Åby/Tjureda återigen frislag vilket sedermera omvandlades till hörna; den slogs och genererade i sin tur ett skott utanför mål. I ’27 fixade Nevalainen en hörna för Örebro vilken slogs utanför mål och i ’29 bröt Gulsvart hemmalagets anfall och kort därpå var kvitteringen till 2-2 ett faktum – målskytt Johan Svensson. I ’34 blåstes Åby/Tjureda av för offside och Örebro försökte sig på ett lyft men bollen föll snart i hemmalagets ägo. I ’35 tilldelades Åby/Tjureda ett frislag och ett par minuter senare var det Örebros tur att få frislag. Spelet svängde fram och tillbaka men i ’38 bröt Örebro hemmalagets bollinnehav. Åby/Tjureda kunde dock ta tillbaka bollen och skjuta över i ’39. Ett par minuter senare sköt Åby/Tjureda på mål vilket tvingade Westberg i mål att rädda till hörna. Den sköts över mål innan Örebro och Nevalainen kunde komma runt på ena kanten men bollen for snart utanför plan och det blev hemmalagets inkast. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 2-2…

                              I ’46 fick Åby/Tjureda en hörna vilken sköts på ruset och i ’51 lyfte hemmalaget bollen in mot Örebros målområde men en spelare tappade bollen och Örebro kunde gå till kontring – avslutet uteblev dock och Åby/Tjureda fick frislag och testade ett tillbakaspel som så småningom mynnade ut i ett inspel från ena kanten där Örebros Hugo Sundberg svarade för en tackling innan bollen for utanför spel och det blev Örebros och Westbergs boll.

                              Efter knappa timmen spelad hittade Åby/Tjureda återigen en lucka då bollen spelades in till en spelare helt friställd med Westberg i mål – den förstnämnde hittade luckan till ledning 3-2 för Åby/Tjureda. I ’58 spelade hemmalaget in bollen från ena kanten men snart blåstes det för offside. I ’62 kom Åby/Tjureda dock återigen igenom från ena kanten och spelade in bollen och lyckades skrapa ihop en hörna – den satt mitt uppe i nättaket till utökad ledning, 4-2. I ’65 slog Victor Janérs en lyra men det blev snart Åby/Tjuredas boll vilka också testade ett uppspel som dock bröts av Örebro. Bortalaget kunde istället gå till anfall och få till ett par skott på mål innan Örebro testade ett lyft som for utanför spel och det blev serieledarnas boll. Åby/Tjureda blåstes dock av för offside i efterföljande anfall men ett par senare sköt Åby/Tjureda utanför mål. I ’73 kom serieledarna till skottläge igen och sköt i yttre burgaveln. I nästa stund fick Åby/Tjureda frislag och passade in bollen i Örebros målområde och sköt slutligen utanför mål.

                              Örebro kunde istället mönstra anfall och testade ett uppspel där bollen dock för utanför plan och inte nådde sin tilltänkta mottagare. I påföljande matchminut spelades bollen till Nevalainen som – med ryggen mot mål – tog emot bollen, vände om och avfyrade ett skott på mål. I ’76 kom Otso Tulomäki med boll men bröts och hemmalaget kunde gå till anfall men blåstes snart av för offside. I ’77 fick istället Örebro en hörna vilken slogs utanför och Åby/Tjureda kunde via en snabb omställning få till anfall och skjuta utanför mål. I ’78 spelade Åby/Tjureda in bollen från ena kanten men Tulomäki var på rätt plats vid rätt tillfalle och lyckades bryta hemmalagets anfall. I ’79 kunde istället Örebro gå till anfall och skjuta utanför innan hemmalaget kunde återta bollen och försöka sig på en kontring vilken Örebro tämligen omgående bröt.

                               I ’80 var det dags för Örebro att reducera då Bergman fixade 3-4. I efterföljande matchminut var det ytterst nära kvittering då bollen, via ett inspel från kanten, dansade på mållinjen men där Åby/Tjuredas försvar slutligen lyckades reda ut stormen. Istället fick hemmalaget frislag då Alexander Strand tacklat bryskt. I ’83 orsakade ett felpass i Åby/Tjuredas försvar en hörna för Örebro – den första fick tas om och det blev således en encore. Den andra blev till en variant som orsakade ett bolltapp och Örebro fick snabbt ställa om till försvar. I nästa stund fick dock Örebro ett frislag vilket blev till en hörna – den genererade ett par skott på mål innan hemmalaget åter kunde gå till anfall och slå en lyra som Örebro dock inte hade några större bekymmer med att plocka ned. I ’87 sköt hemmalaget över mål och råkade i samband med detta på en utvisning. I nästa ögonblick kastade Westberg långt vilket fick sin kulmen i och med att Örebro sköt mot mål och bollen täcktes av Åby/Tjuredas försvar. På övertid sköt Åby/Tjureda i yttre burgaveln innan domaren blåste av matchen…

                              Bergman mediterar:
   
  Har blivit som ett bortaspöke…. Jo, det är lite surt nu på bussen efteråt för det var ändå nära idag att vi kunde ta hem en bortavinst. Men jag vet inte riktigt vad som fattas alltså. Kanske är den där lilla extra biten som alltid har saknats på alla våra bortamatcher under säsongen. Vi räcker inte till. Och Tjureda var tyngre än oss idag. Så tyvärr kunde vi inte förstöra deras fest…. Nej, det har vi inte gjort. Du har räknat rätt. Vi får inte till det på bortaplan helt enkelt. Har blivit som ett bortaspöke [(som svar på frågan ”Ja, jag försökte räkna på om ni faktiskt inte lyckats ta en enda vinst på bortaplan i år. Och om jag räknat rätt så...")]…. Så kan det vara kanske. Sen blir det lite sämre förutsättningar när det är andra väderförhållanden eller en annan is än vad vi är vana med. Och sen har vi inte hittat något recept eller spelplan för när det är sämre förhållanden [(som svar på frågan ”Har ni blivit för hemmatrygga den här säsongen?”)]…. Ja, det är otroligt kul för dem så klart. Och man blir ju lite avundsjuk på deras fyrverkerier som de smällde av på slutet. Men de har gått otroligt bra i år och förtjänar det här verkligen [(som svar på frågan ”Hur var det efter slutsignalen då? Många guldhattar för Tjureda blev det”)]…. Japp. Då får vi avsluta den här säsongen med en vinst mot Kungälv. Ska bli jäkligt kul ändå. Och bra att vi får en sista chans [(som svar på frågan "Men ni får trösta er med en ny chans att jaga bort bortaspöket nästa helg?")] (Ljung-Nielsen, Nerikes Allehanda). 

                                               Källförteckning

  Nielsen, Veronika Ljung. “ÖSK Lyckades Inte Välta Topplaget.” Nerikes Allehanda, 17 Feb. 2019, pp. 10–10.

  Åby/TjuredaÖrebro
  Åby/Tjureda-Örebro
  16. V Birgersson
  4. A Johannisson
  19. D Sjögren
  20. L Toresson
  11. E Quiros
  14. J Gunnarsson
  25. M Bodin
  21. U Einarsson
  8. C Claesson
  9. A Lysell
  17. F Bringe

  Avbytare
  1. E Buresson
  24. K Popolayev
  41. E Norresjö
  6. V Johansson
  67. F Fransson
  50. J Westberg
  41. S Eriksson
  O Tulomäki
  37. J Jeschinsky
  23. J Svensson
  16. A Strand
  5. V Janérs
  10. J Peuhkuri
  9. S Brandt
  34. H Sundberg
  95. N Nevalainen

  Avbytare
  93. J Bergqvist
  6. M Eriksson
  E Sandholm
  60. F Bergman
  V Mardakin
  0 KOMMENTARER      1569 VISNINGAR
  ÖSK-REDAKTIONEN
  2019-02-23 05:59:00


  ANNONS:

  Fler artiklar om Örebro

  Örebro SK värvar Simon Hagström
  Örebro Gulsvart uppges, enligt lokalmedia, gjort klart med sitt andra nyförvärv inför kommande säsong...
  2019-05-24 16:59:00

  Örebro SK värvar Saku Hämäläinen
  Örebro Gulsvart har gjort klart med ett tredje nyförvärv inför kommande säsong, en cause célèbre i lokalmedia...
  2019-05-24 16:56:00

  Örebro SK värvar Robin Folkesson
  Örebro Robin Folkesson lämnade Gulsvart 2014. Nu är han tillbaka...
  2019-04-26 05:14:00

  Ytterligare en uddamålsförlust - Kungälv fick sista ordet på övertid
  Örebro Örebro förlorade den avslutande matchen borta mot Kungälv med 3-4. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen och Johan Svensson.
  2019-03-03 23:59:00

  Uddamålsförlust mot Åby/Tjureda - Bortaspöket fortsätter att gäcka Gulsvart
  Örebro Gulsvart förlorade bortamatchen mot serieledaren, och numera uppflyttade Åby/Tjureda med 3-4. Örebros mål gjordes av Filip Bergman, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-02-23 05:59:00

  Trots uppryckningen - Örebros fina hemmasvit bruten
  Örebro Örebro förlorade säsongens sista hemmamatch mot Nässjö med 5-9 (1-4). Gulsvarts mål gjordes av Sebastian Brandt, Joonas Peuhkuri, Alexander Strand och Hugo Sundberg.
  2019-02-16 01:59:00

  Efter sent kvitteringsmål - Gulsvart poängtapp mot Gripen
  Örebro Örebro spelade oavgjort, 5-5, borta mot Gripen. Gulsvarts mål gjordes av Filip Bergman, Nico Nevalainen, Johan Näsholm och Hugo Sundberg.
  2019-02-09 20:59:00

  Örebro fortsatt starka på hemmaplan - Avfärdade Tranås
  Örebro Gulsvart slog Tranås med 5-3 (2-1). Örebros mål gjordes av Sebastian Eriksson, Jimmy Jeschinsky, Joonas Peuhkuri och Hugo Sundberg.
  2019-02-05 18:00:00

  Bortaturnén - Förlust mot Peace & Love City
  Örebro Örebro avslutade bortaturnén med förlust, 4-6, mot Peace & Love City. Gulsvarts mål gjordes av Viktor Mardakin, Joonas Peuhkuri och Johan Svensson.
  2019-01-27 23:04:00

  Bortaturnén - En poäng mot Rättvik
  Örebro Gulsvart spelade oavgjort, 2-2, mot Rättvik. Örebros mål gjordes av Alex Adeheimer och Joonas Peuhkuri.
  2019-01-24 20:50:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Det fattas ju en målskytt, det ser alla”
  Storpublik väntas till Ostseestadion
  ”En riktig steal av Buffalo”
  ”Har bara hört positiva saker”
  ”Förknippad med landets mörker”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies