fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 3980 | Inloggade: 239 | Antal medlemmar: 185021
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Silly Season – sommaren 2018 - Avslut
  Mariano Diaz flyttar hem!

  Silly Season – sommaren 2018 - Avslut

  Som jag redan tidigare nämnt så öppnar fönstret den 9 juni. Den 14 juni kickar VM igång. Under de fem dagarna därimellan kan det mycket väl hända saker. Redan nu finns det gott om rykten så jag tänker att det är lika bra att börja så försiktigt.

  UEFA har nu haft sitt möte. Tyvärr har inget beslut kommit, men det sägs att man hade 16 ärenden att behandla. Man säger att på måndag kommer besked och jag uppdaterar här så fort jag kan.
  JMA säger dock, "Jag är lugn, vi har tagit alla svar som var rätt och vi väntar lugnt på besluten"!
  Och nej, det kom aldrig något beslut från UEFA! Dom hann inte, hade alldeles förmånga fall. Nu säger man någon gång i juni kommer beslutet. Innan VM helst då!
  OBS! Nu har det kommit besked från UEFA, den 19 juli behandlar man ärendet om händelserna runt matchen mellan Lyon och Marseille.
  20/7 Nej, det kom inget besked igår heller. Anledningen till det är att OL har överklagat UEFAs dom från 2017 (om händelserna runt hemmamatchen mot Besiktas) till CAS, idrottens skiljedomstol. Samma instans som nu friade Milan från deras avstängning från Europaspel. Och innan UEFA kan döma årets händelser, dom runt matchen mot CSKA Moskva, så måste CAS ta ett beslut om den redan dömda domen från 2017. som sedan meddelas UEFA. Först därefter så kan UEFA döma Lyon. Jag hoppas att detta går fort och efter vad jag tror så är detta som den berömda korken i ketchupflaskan. Innan dom fallit blir det nog inte mycket värvningar!

  26/7 Detta handlar mestadels om Marseille men jag skriver ändå det här så att ni kan förstå att vi kan ligga skrynkligt till! Vi väntar dock fortfarande på CAS!
  UEFA har nu dömt Olympique Marseille för incidenter som dom varit inblandade i under våren. Detta gäller fyra matcher (Leipzig, Salzburg*2 samt Atlético Madrid) Ungefär samma som Lyon anklagades för efter matchen mot Besiktas 2017.

  Straffet blev att man stänger av Marseille från att delta i Europafotbollen under 1 år om det upprepas igen under de närmsta 2 åren!
  Nästa match som Marseille spelar i EL ska spelas inför tomma läktare!
  Matchen därpå spelas utan åskådare på norra och södra läktaren!
  100.000 € i böter!
  Marseille ska inom 30 dagar ta kontakt med OL för att betala för de skador som Marseille-fansen åsamkade Lyons arena. ( Enligt Le Progrés en summa på 300.000 € )

  11/8 Det är väldigt tyst just nu och vi fortsätter att vänta på CAS. Det finns dom som menar att detta inte blir klart denna säsongen utan att ett ev.straff inte kommer att gälla förrän nästa säsong. Första gruppspelsmatcherna i CL börjar spelas den 18/9.

  25/8 I natt, ett antal timmar efter matchen mot Strasbourg, så släppte L'Equipe nyheten om att UEFAs straff för Lyons match mot CSKA nu kommit. Ska erkänna att jag är smått förvirrad nu, inget har hörts från CAS och uppgifterna som L'Equipe lämnat är ännu inte officiella på UEFAs sida men bör ju snart bli det. 
  Hur som helst så är straffet 2 matcher inför tomma läktare varav den ena OM det händer fler incidenter. Så Lyons första CL-match hemma inför tomma läktare! Lyon kommer att överklaga även detta beslut hos CAS. Känns som om CAS "snor tänderna" för UEFA? Vi hade ju redan det straffet efter matchen mot Besiktas 2017? Jag får nog återkomma med ytterligare detaljer när dom kommer. Men nu kanske det lossnar för Lyons värvningar, nu med en vecka kvar av transferfönstret törs man kanske satsa?
  26/8 Det som hänt är att CAS helt enkelt gick in och ändrade tiden! I stället för att tiden fr.o.m straffet för matchen mot Besiktas i april 2017 skulle gälla i 2 år framåt så kortade CAS ner det till 15 månader! Så när bedömningen för matchen mot CSKA skulle tas så var straffet för Besiktas-matchen redan avskrivet! Därför försöker nu JMA få CAS att avskriva även det senaste straffet med en match inför tomma läktare. Gick det en gång så går det kanske två?
  27/8 Domen är nu officiell och det jag redan skrivit stämmer. Men det finns ett tillägg, man ger dessutom Lyon böter på 100.000 € !

  Ekonomin
  Eftersom en del visat intresse för det ekonomiska läget i klubben, och eftersom sommarens värvningar till stor del hänger på den så ska jag försöka leverera lite efterhand som det dyker upp.

  Idag säger Le Progrès att Genesio stannar av två skäl. Det första är resultaten.Vi tog oss iaf till CL! Det andra är att OL inte har något intresse av att skaffa en "400.000 euros i månaden-stjärn-coach". Dels för att det inte finns i OL's filosofi men främst för att man fortfarande armorterar på den nya arenan.

  Jag utgår från att ni läst John Cederblads artikel här, om TV-rättigheterna?

  JMA säger:
  Det är en välsignad dag för fransk professionell fotboll!

  Man beräknar att om Lyon, som förra säsongen fick runt 50 m€, uppnår samma standard som då kommer att öka den summan till 80 m€!!

  JMA igen:
  Detta är en betydande utveckling som möjliggör att vi kan ha bättre betalda spelare, vi kan investerar i infrastrukturen och har mer spektakulära klubbar. Vi kan ta lite mer risk med spelarna och vi kommer att förbättra satsningen på ungdomarna, för att i morgon ha de bästa franska spelarna!

  Matt Spiro, jornalist och TV-kommentator sa:
  Nästa sommar behöver inte de franska klubbarna sälja sina bästa spelare. Så köp era Fekirs, Lemars, Malcoms och Fabinhos medan ni kan!

  *Så har nu DNCG (Direction Nationale du Contrôle de Gestion) granskat böckerna hos PSG, Reims, Rennes och OL. Det är dessa som kontrollerar så att klubbarna har ekonomi tillräckligt för att spela i ligan. Allting var helt i sin ordning!

  *Lyon är nu den enda franska klubben (?) som använder Adidas. Två år till varar kontraktet som ger OL 6-8 m€/året. Nu säger JMA att man kanske byter märke, till Under Armour. Ett litet lagom ”hot” sådär? När OM bytte till Puma ska det ha gett mellan 13-15 m€.

  *FDJ (Française des Jeux), ett statligt spelbolag, har tecknat ett sponsoravtal med fyra klubbar i L1: Marseille, Monaco, Nantes och Lyon. Vart loggan ska synas och hur mycket det ger är inte känt ännu.

  *Det har nu kommit uppgifter från OL Group om klubbens ekonomi från 2017-18.

  Man säger att man tjänat mest pengar på försäljning av spelare men att man förlorat 30 m€ på TV-rättigheter.
  OL, vars damer vann ligan och vars herrar kom på 3:e plats har gjort en vinst på 289,5 m€. Det är en ökning med 16% jämfört med säsongen dessförinnan. De extra intäkterna ( = 39,5 m€ ) kommer från försäljning av spelare som nådde en historisk nivå med 125,3 m€, en ökning med 142%.
  Övriga intäkter:
  Events på arenan ökade till 11,4 m€, en ökning med 5,1 m€ jämfört med föregående säsong.
  Partnerskapsintäkter och reklam ökade med 4% till 30,1 m€
  Minus:
  Biljettförsäljningens inkomster har sjunkit med 15%. Vilket klubben hänvisar till "the difference in competition and the number of games played” ( Det är precis så, fast på franska, som Le Progrés skriver. Jag gissar att det betyder att det är pga att vi spelade EL i stället för CL).
  Inkomsterna från TV och marknadsrättigheter redovisas till 65,2 m€ vilket är en minskning med 33,7 m€. Detta skylls på "the difference in the European competitions". (Samma här).

  Utsikterna för verksamheten är dock positiva enligt koncernen. Med tanke på att vi kvalificerat oss till CL så kommer det att öka intäkterna både från TV-rättigheterna och biljettförsäljningen.

  JMA
  25/6 Jag har nu beslutat mig för att ge JMA en egen textfärg. Grön text är fr.o.m nu info från intervjuerna med JMA.
  Han är återigen intervjuad och sa följande:
  Vi har för avsikt att behålla Fékir. Jag pratade med honom dagen efter kvällen då vi avslutat förhandlingarna med Liverpool. Han var lugn. Jag sa åt honom att om han ville stanna så kan vi förlänga kontraktet. Jag har tididgare sagt att vi inte behöver sälja. Vi har för avsikt att behålla Fékir och förstärka laget som vi planerat!

  Planen är också att, även om inga avgångar sker, köpa en defensiv mittfältare för att täcka upp för Lucas Tousart.
  Det var väl ungefär det enda som inte hände!
  JMA bekräftar att man tittade på två namn. En mittfältare och en back. JMA har bekräftat att den ene var Herrera. Men iom att Fékir inte lämnade så gick det inte.


  Vi kommer inte att göra några värvningar innan den 1 juli, säger JMA! Däremot kommer vi att sälja under de kommande dagarna! Även utan att sälja Fékir så ligger vi bra till. En ev.försäljning av Fékir hade endast varit grädde på moset!

  7/7 JMA intervjuades ikväll vid 20-tiden och sa att två nya spelare, som spelat VM, men nu är ute, kommer att skriva på för Lyon inom de närmaste dagarna. Han sa också att Fékir troligtvis stannar (har vi hört det förut)??? Samt att man inte har några bud på Ndombele och att man vill behålla sitt mittfält.
  Beträffande Memphis så har han fortfarande inte anlänt men han väntas på söndagen (i morgon) och kommer att straffas hårt!


  16/7 JMA sa för någon dag sedan att man för avancerade förhandlingar med tre spelare som spelat i VM. Vid tidpunkten för intervjun hade två åkt ut vilket tyder på att en var kroat!?

  22/7 Efter matchen mot Fulham igårkväll så intervjuades JMA och då kom naturligtvis Fékir upp.
  JMA sa: Jag är 90% säker på att Fékir stannar nästa säsong! Han har t.o.m den siste juli på sig, har han inte lämnat då så blir han kvar. Varken jag eller BG vill att han lämnar. Han är en av de bästa spelarna i Frankrike och i världen då han är världsmästare och vi ska spela CL. Vi vill ha honom kvar. Vi är nu en otroligt ekonomiskt, välmående klubb. Det vore skamligt om vi inte kunde behålla honom nu. Det är inte storleken på transfersumman som styr utan Nabils vilja!  Jag såg honom ett antal gånger i Ryssland och jag fick inte uppfattningen att han vill lämna! Men allt kan hända inom fotbollen....

  23/7 JMA pratade igår om att man siktar på en eller två dårskaper till. Att man nu vill ha internationella spelare på hög nivå. Men att det är svårt, det är spelare som alla de största klubbarna i Europa vill ha!


  4/9 Jag har nu rensat lite och slut-uppdaterat, det senaste i blått som tidigare. Jag tackar alla för visat intresse under sommaren 2018! 

  Fönstret
  Jag börjar så försiktigt. Har gått igenom hela laget och nästan alla finns med här på rykten ut. Alla som jag hört något om.
  Uppdateringar i blått!

  Rykten ut
  Mapou -Yanga Mbiwa. Bör lämna! Finns ett rykte nu om att han går (tillbaka) till Montpellier? Han har kontrakt till 2020 och rykte nummer 1. sade att man river kontraktet och Lyon betalar 4,5 m€ = en årslön och slipper betala honom den sista (höga) årslönen för att harva med CFA. Rykte nummer 2. säger att Lyon vill ha 5,2 m€ för att riva Mapous kontrakt. Montpellier tycker det är för mycket och vill då ha Mapou på lån med en köpoption. Det sägs att Mapou och Montpellier kommit överens om ett 3-årskontrakt. Så nu väntar man på OL.
  1/8 Idag ryktas Mapou till turkiska Sivasspor. Dom vill ha honom på lån, JMA vill sälja.Lyon vill ha 4 m€. 
  22/8 Man uppger att Mapou nu tackat nej till 3 klubbar, Montpellier, Rennes och Parma. Tydligen nöjd med att spela i Lyons reservlag med en väldigt bra lön!
  24/8 På väg på lån till Bursaspor i Turkiet?
  27/8 Är nu på plats i Turkiet. Lån eller köp vet vi inte än.
  29/8 Mapou kom hem igen!? Trots att han skulle få behålla sin höga lön då Bursaspor skulle betala hälften.

  Olivier Kemen som varit utlånad till Ajaccio har även han kontrakt till 2019. Lyon kommer att försöka sälja honom.
  6/7 Kommer att lämna. Han tränar inte ens med A-laget utan är med reservlaget.
  26/8 Ska idag, ihop med OL, ha kommit överens om en transfer till Sivasspor i Turkiet. Ingen köpesumma har nämnts än men 20% på vinsten vid en vidareförsäljning står klart! 
  27/8 Även Guingamp och Freiburg följer honom.
  31/8 Även han kom hem från Turkiet. Han erbjuds nu till Amiens.

  Stannar
  Nabil Fékir. Tyvärr så får vi nog inse att kaptenen lämnar. Jag frågade min vän journalisten P. och han tror att det kan bli innan VM och det var därför som jag beslutade att köra igång med denna artikeln. Liverpool (som enligt P. kommer att bli heta), eller Spanien, och då närmare bestämt Atlético Madrid om Griezmann lämnar. Men P. lämnar då ett frågetecken för Simeones framtid?
  Liverpool ska ha lagt ett första bud på 60 m€ vilket OL förkastat. Eftersom nu även Bayern M. blandat sig i leken så lär priset kunna bli högre. Tyska Bild skriver att BM's nye tränare Niko Kovac inte är särskilt förtjust i Thiago utan vill ersätta honom med Fékir.
  Men enligt en journalist hos Canal Plus och Eurosport France så ska Fékir ha meddelat JMA att han vill gå till Liverpool samt att dom vill göra klart affären innan VM.
  3/6. Ett antal källor uppger nu att Nabil Fékir och hans agent Jean-Pierre Bernes flyger till Liverpool, idag på söndagen, för att göra klart de sista detaljerna runt hans transfer till Liverpool. Om detta går bra kommer han även att göra sin läkarundersökning. Jag har sett summor mellan 60-71 m€ nämnas, samt att han skriver på för 5 år, men ta det med en nypa salt.
  Fékirs agent uppger dessutom att det inte funnits någon kontakt med Bayern M.!

  6/6 Varken Fékir eller hans agent var i Liverpool! Så falskt alarm! Agenten sa:
  Jag är hemma. Jag kommer att följa med Nabil till Liverpool när/om det blir dags. Men först ska JMA ge grönt ljus! Denna affären är långt ifrån klar, det kan ta tid.
  L'Equipe-journalisten Bilel Ghazi, specialist på Lyon och mercatot säger:
  Förhandlingarna mellan Liverpool och Lyon har inte utvecklats sedan förra måndagen! Och han vidhåller, trots agentens förnekande att det finns ett intresse från Bayern München.
  (Utöver det så är JMA inte främmande för att behålla Fékir! Han säger att Lyons ekonomi nu är så bra att man inte är tvingade att sälja någon spelare innan bokslutet den 30/6! Utan planen är att behålla alla som tog laget till CL! Och om någon lämnar så kommer man att köpa någon som är bättre, för att komma så lång som möjligt inom CL!
  Det har sagts att Fékir vill göra klart en ev. transfer innan VM medan JMA vill vänta tills efter, allt för att höja priset som är satt till min. 60 m€. Risken är ju då att han blir skadad....)
  7/6 Tidigare idag sa JMA att det inte kommer att bli någon transfer av Fékir innan eller under VM. Men nyss meddelade L'Equipe, utan att Bilel Ghazi protesterar, att det är klart. Fékir lämnar för minst 60 m€ och läkarundersökningen kommer att göras ikväll eller i morgon. Mer info kommer!
  8/6 Återigen falskt alarm!? OL gick nyss ut med en kommuniké som säger:
  Olympique Lyonnais förnekar kategoriskt den falska information som sprids av många medier om överföringen av Nabil Fékir till Liverpool Club. Under denna period av överföringar, där det minsta ryktet ofta presenteras som en sanning, erinrar Olympique Lyonnais om att endast den information som förmedlas av klubben på dess webbplats är sann!
  Trots detta så kan transferryktena vara sanna, om än med en liten modifikation.
  Man gissar nu på vad som händer, bl.a så tror sig en del veta att Fékir inte klarat av läkarundersökningen.
  Det kan också bero på 1. Förhandlingstaktik. 2. Någon liten detalj som får förhandlingarna att stå still. Kan ju tillägga att det skiljer stort på de summor som angetts nu tidigt på morgonen. Allt mellan 50-80 m€. 3. Att tidpunkten är fel pga börsen och att det är fredag.
  Eller så kommer ryktena från någon som vill Lyon, eller Frankrike illa?
  Så vi får återigen avvakta!
  9/6 Det kom nyss en ny kommuniké från Lyon. JMA meddelade att Lyon, nu ikväll kl.20.00, avbrutit förhandlingarna med Liverpool!
  Liverpool sa till JMA att ”Vi tvivlar på Fèkirs knä, du får endast 40 m€”.
  ”Är ni säkra, frågade JMA? Då är det färdigförhandlat”!
  Så Nabil Fékir stannar, om det inte dyker upp några andra seriösa spekulanter som intresserar honom. OL meddelar med förtjusning att man nu har möjlighet att spela Champion League med kapten Fékir!
  Nu ska vi inte ropa hej, förhandlingarna kan komma att återupptas efter VM. Fékirs önskemål verkar trots allt vara att gå till Liverpool och gör han ett bra VM så lär priset stiga!
  20/6 Deschamps fixade för någon dag sedan en träningsmatch mot Spartak Moskvas U19-lag för sina ”bänkspelare”. Fékir var en av dem som gjorde mål. Han sa idag i en intervju att hans knä var alldeles utmärkt, precis som innan skadan.
  Hans agent sa: Fékir skrev inte på för att det här är inte klart, den här historien är inte över än.
  24/6 JMA intervjuades igår igen. Han sa att han hoppades att Fékir stannar. Men om han absolut vill iväg så ska han hjälpa Fékir till den bästa klubben. För spelarna är alla som hans barn och han vill det bästa för dem. Mmm....Nu är det inte endast Liverpool som vill ha Fékir utan nu så nämns både Real Madrid samt Barcelona nu när värvningen av Griezmann inte blev av. Priset verkar ha stigit, 70 m€ är vad som nämns nu.
  2/7 Det råder delade meningar om Fékirs framtid. Förhandlingarna med Liverpool lever/lever inte beroende på vilken källa man läser. Man U sägs ha blandat sig i leken men de som kan Man U menar att dom inte behöver Fékir. Personligen så tror jag att Fékir vill till Klopps Liverpool. Han hade redan blivit tilldelad en tröja när Liverpools läkare inte var riktigt nöjd med Fékirs ena knä. Man ville dra av 5 m€ och att OL skulle stå för försäkringar för knäet. Det var då JMA avbröt förhandlingarn. Men Klopp sägs vara riktigt irriterad över läget, han vill ha Fékir, och jag tror som sagt att affären blir klar efter VM.
  12/7 JMA är på plats i Ryssland och har träffat Fékir som återigen bett om att få gå till Liverpool. JMA har godkänt detta och har återupptagit förhandlingarna med Liverpool. Man menar att Liverpool inte kommer att betala de tidigare överenskomna summorna men då tror inte jag att dom känner JMA som nämns som en av världens tuffaste förhandlare.
  20/7 Det här är en riktig såpa. Klopp har nu sagt att han tror att det är färdigvärvat. Somliga säger att man inte behöver Fékir. Medan andra vidhåller att man inte kommer att backa från affären. Någon skrev att affären tagit fart igen. Samtidigt så ryktas det att Chelsea nu är intresserade om Eden Hasard går till Real Madrid. OL har tillkännagivit att Fékir kommer att visa upp "VM-bucklan" på Groupama Stadium innan ligans första match den 12/8 mot Amiens. Blir det samtidigt ett farväl?
  22/7 Klopp tror att det är färdigvärvat och JMA tror att Fékir stannar. Samtidigt så menar en Liverpooljournalist jag läste att Klopp gärna väntar....Januarifönstret då?Som ni kunde läsa ovan, vi vet om 8 dagar.
  23/7 Strax efter att jag postat igårkväll så kom det in nya uppgifter. Därför låter jag dom uppgifterna stå kvar också. Le Progrés skrev att nu ser det verkligen ut som att Fékir stannar. Nu pratar man om kontraktsförlängning och löneökning!
  26/7 Har sett en antydan om att Fékir nobbat kontraktsförlängning....För er som missat det så kan England endast köpa spelare fram t.o.m den 9/8 (men sälja t.o.m den 31/8)
  28/7 I en intervju för någon dag sedan så öppnade Klopp trots allt upp för att det ändå kan bli fler värvningar. Han verkar trots allt inte färdig.England får köpa in spelare t.o.m den 9/8!
  30/7 Efter träningen idag satte man upp i micken i ansiktet på lillebror Fékir och frågade om Nabil skulle stanna? Svaret blev: Jag vet inte, kanske....
  1/8 8,5 dag kvar tills engelska transferfönstret stänger. Återigen pratas det om kontraktsfölängning och löneökning.
  7/8 Fékir är tillbaka i träning och är nöjd och glad med det, han trivs i Lyon med lagkamrater osv. Men stänger inte helt för en värvning. Det som det snackas om är RM men främst Chelsea. Om Hazard eller Willian lämnar. Byter han CL mot EL? Drygt 2,5 dygn kvar nu.
  9/8 Nu är det ca 10 timmar kvar tills Englands transferförnster stänger (18.00)! Det är fortfarande Chelsea som verkar mest aktiv i värvningen av Fékir. JMA har nu höjt priset och begär 80 m€ för Fékir. Chelsea bjuder någonstans runt 50-60 m€ samt kan tänka sig att "slänga in" nån spelare. En av de större källorna menar dock att Fékir vill spela CL, inte EL vilket är vad Chelsea kan erbjuda. Är Liverpool uträknade? 
  Uppdat.2 den 9/8 Nej, det blev ingen transfer till PL för Fékir! Nu är ju fönstret öppet i ca 3 veckor till för övriga ligor, t.ex Spanien. Så än är vi inte säkra. Men min info säger att JMA inte backade en mm från de 80 m€ han höjt till. Som han sade i början, vi behöver inte sälja. 80 m€ var väl gränsen där han inte längre kunde säga nej. Chelsea bjöd upp till 60 m€ men JMA är stenhård i affärer så han sa nej precis som när han sa nej till Liverpool när dom ville sänka priset. Nu är det stor chans att vi får ytterligare en säsong med vår kapten! Fékir själv ville hellre stanna i Lyon och spela CL än att gå till Chelsea och EL. Personligen så tror jag att det är just Liverpool han vill till.
  22/8 Nu anger man att sannolikheten till att Fékir stannar i Lyon ligger på 95%.
  25/8 Fékir sa igår att han definitivt är en Lyon-spelare nästa säsong! Det avslöjades också att han för några dagar sedan blev pappa till sin andra flicka och det kan  nog förklara hans "sega start" på säsongen.

  Rafael Da Silva. Med ankomsten av Leo Dubois så står det mellan honom och Kenny Tete.
  6/6 Besiktas har lagt ett bud på Rafael. Lyon avslog!
  13/6 Rafael verkar nu vara nära Besiktas för 5 m€.
  14/6 Affären är så klar att fansen nu tar farväl av en mycket omtyckt Rafael. Turkisk media påstår att han lämnar för 2,5 m€ men vi avvaktar med att tro på det.
  20/6 De senaste dagarna så har man sagt att Besiktas hellre värvar Schweiz Michael Lang? Men igårkväll säger Besiktas engelska fansite att Rafael är klar för 5 år med Besiktas för 2,5m€ till Lyon. Det är endast vidareförsäljningsprocenten kvar att förhandla om.
  25/6 Återigen verkar denna affären vara över, Besiktas har återigen backat ur!?
  2/7 Lang gick häromdagen till Mönchengladbach och Besiktas är återigen ute efter Rafael. Enligt Rafa så finns det även intressenter i England.
  6/7 Jag såg en antydan om att Rafael till Besiktas stoppades av Besiktas tränare. Att han vägrar köpa nya spelare förrän de spelare man redan har fått sin lön! 
  12/7 Fortsätter att bedyra sin kärlek till Lyon och säger att han har inga problem med att spela på vänstersidan om nu Marçal lämnar.
  14/8 Kan användas som "delbetalning för" Rúben Dias? Alla våra tre högerbackar har ett marknadsvärde på mellan 8-10 m€. Rafael är äldst och har ett kontrakt som går ut 2019.

  Kenny Tete. Intresserar Roma.
  27/8 Det sägs bli Tete som får lämna OL. Vart vet jag inte än.

  Fernando Marçal. Säljs troligtvis efter konflikten han hade med Genesio?
  6/7 Rennes har sålt Ramy Bensebaini till Everton. Rennes vill ersätta med Marçal. 

  Ferland Mendy. Sägs intressera bl.a Barcelona och Chrystal Palace.
  20/6 Barcelonas nye sportchef tillika Lyons förre vänsterback Erik Abidal vill ha Mendy om Lucas Digne lämnar.
  6/7 Ferland Mendy har skrivit på för ytterligare 1 år, fram till 2023. Han säger att han är mycket lycklig och vill göra allt för att OL ska lyckas och gå långt i både CL och OL. Egentligen så skulle han stå bland kontraktsförlängningar men med tanke på ryktena runt Ndombele så får han stå kvar här ett tag. Man vet aldrig vad som händer.
  12/7 Barcelona sägs nu ha släppt Mendy!

  Jordan Ferri. Vet ej. Så länge han är nöjd med den lilla speltiden han får så är han ju utmärkt att slänga in de sista 30. En riktig kämpe, Genesio vill ha honom kvar och han älskar laget.
  6/7 Kan vara på väg till Toulouse.
  22/8 BG ska ha gjort klart nu att Ferri inte är en del av hans planer. Finns flera intressenter, t.ex Angers som dock tycker han är för dyr.

  Lucas Tousart. Inter vill väldigt gärna handla spelare från Lyon. Memphis och Ndombele men även Lucas Tousart. JMA sägs vara villig att lyssna om Inter bjuder minst 25 m€. Tousart själv twittrade för någon dag sedan: Vi ses nästa säsong! #TeamOL samt att han var stolt över att ”vara blå”.

  Maxwel Cornet. Söker mer speltid. Han deltog i 43 matcher förra säsongen men startade endast 21 gånger. Sju mål och åtta assists blev det och Genesio är ett fan. Men Martin Terriers ankomst hotar Cornets speltid. Han vill till Italien, Spanien eller Tyskland och var på Dortmunds intresselista när Dembélé lämnade. Men då valde dom mer erfarne Yarmolenko. Prislappen säger 20-25 m€.
  7/8 Finns ett antal engelska klubbar som är intresserade. Han har dock en hamstringskada för tillfället. (se Myziane Maolida)
  9/8 Cornet har haft bud från England, t.ex Brighton och Huddersfield, men han vill inte dit! Han siktar hellre på Tyskland, Italien eller Spanien.
  14/8 Nu kommer ryktena om att det finns intressenter på Cornet! Wolfsburg, Schalke04 samt AS Roma. Wolfsburg ska ha bjudit mellan 12-15 m€. En tysk klubb ska ha varit i Lyon för samtal i söndags. Lyon vill ha 20 m€ för Cornet + 30 % på vinsten vid en vidareförsäljning.
  19/8 Wolfsburg har nu bjudit 19 m€+20 % på vinsten vid en vidareförsäljning. Tyvärr så visade det sig att Amine Gouiris korsband i knäet är så allvarligt skadat att operation krävs och han väntas bli borta minst 6 månader. Han som denna säsongen skulle fått chansen och ett ev. genombrott tappar nu sgs en hel säsong. Det innebär, iaf tillfälligt, att Cornets försäljning är satt på vänteläge. Ikväll har Cornets Instagram-konto underhållt Twitter genom en massa "Ask me something...." -rutor, t.ex vilken liga han helst vill spela i....Varpå han svarade Tyskland. Troligtvis eller förhoppningsvis kapat!?
  22/8 Nix, inte kapat. Han svarade snällt på frågorna. Han uppger också att han vill ha speltid! Wolfsburg ligger på och vill ha honom! Lämnar han så kommer Lyon att köpa en ersättare.
  23/8 Förhandlingarna med Wolfsburg ska nu vara återupptagna och sägs närma sig sitt slut. Ersätter Terrier, eller man har något annat på lut?
  24/8 Sevilla ska nu ha blandat sig i budgivningen och Cornet sitter enligt info, på egen begäran, på läktaren ikväll!
  29/8 Cornet sägs enl. tyska Kicker vara så gott som klar för 5 år med Wolfsburg för ca 17 m€. 
  31/8 Man säger nu att Cornet stannar! Detta blir mot hans vilja, han vill bara lämna!

  Memphis Depay. Milan och Inter sägs vilja ha honom. JMA vill ha mellan 30-40 m€. Milan ser ut att straffas av Fair Play så Inter då?
  6/7 Memphis kom inte tillbaka i tid till återsamlingen. Och OLs ledning håller masken och menar att det är ett missförstånd, att Memphis trodde att han pga att han spelat vänskapslandskamper med Holland var berättigad till en längre ledighet. Man har äntligen fått kontakt iaf och han bör ha kommit tillbaka idag eftersom laget reser till Schweiz idag. Jag har faktiskt sett en liten, liten hint om att han kanske straffar ut sig för att han vill till Milan? Känns sådär sannolik?
  12/7 Kom till träningslägret i Schweiz på måndagsmorgonen. Han kommer enl.info att straffas på halva sin lön vilket innebär knappt 160.000 €. Frågan är om han lämnar för Milan som nu fått nya ägare? Har dessa affärerna varit kända av Memphis och hans agent och vill han vara med på den resan?
  23/7 Lämnar inte enligt JMA!

  Tanguy Ndombele. Enligt transfermarkt så är han inte ens officiellt Lyons än. Men ändå sägs Tottenham förhandla med Lyon om honom. 40 m€ är dom villiga att ge. Spelaren säger att han inte vill lämna och Lyon säger att han inte är till salu men att för 60 m€ så kan man iaf lyssna.
  2/7 Den här killen ger mig gråa hår! Enligt transfermarkt så har han returnerats till Amiens nu. Ingen har kunnat säga nånting eller ge mig någon info. Men idag dök han upp på träningen och nu kan jag andas ut igen. Är väl bara pappersarbetet som ska göras. 
  6/7 Den här killen fortsätter att oroa mig trots att han nu är officiellt klar fram till 2022 för Lyon. Lyon gav 8 m€ + 20 % på en framtida försäljning. Egentligen så skulle han stå bland Klara in i stället men engelska lag fortsätter att bjuda på honom och man är nu uppe i 45 m€. OM han stannar så kommer han att få ytterligare en kontraktsförlängning och högre lön.
  23/7 Kommer att förlänga enligt JMA!
  9/8 Tottenham vill ha Ndombele. Verkar dock inte som att någon tror att JMA vill sälja honom! Även Ndombele är fortfarande en Gone!
  4/9 Info nu efteråt säger att Lyon hade ett bud på 50 m€ för Ndombele från en av Englands topp 4 klubbar. Dom kommer nog tillbaka i januari!

  Jeremy Morel, 34 år, kom gratis till Lyon 2015. Han har alltid gjort sitt, efter bästa förmåga. Det räcker tyvärr inte längre. Rennes är nu mycket intresserade av honom i hans egenskap av en äldre, erfaren mittback med bra mentalitet. Och Morel sägs också vara intresserad! OL sa redan för några dagar sedan att det mycket väl kan bli så att man värvar 2 nya mittbackar och inte bara en!
  19/8 Även JMA visade sig på Twitter ikväll för att säga att ingen sagt att man skulle sälja Morel, han som är en ledarfigur....
   
  Klara ut
  Willem Geubbels kommer ni väl ihåg? 16-åringen som anses vara det största som kommit fram genom Lyons akademi? Han som vägrade skriva på nytt proffskontrakt med Lyon, trots att Lyon återigen av FFF utnämnts till Frankrikes bästa träningscenter. Hans pappa som också är hans agent tyckte att sonen skulle få mer speltid i A-laget. Hans tidigare ungdomskontrakt går ut 2019 men nu har Lyon nått en överenskommelse med Monaco som storsatsar på ungdomar. Lyon säljer Geubbels för den högsta summan på en ungdom någonsin i Frankrike, 20 m€ ! Han tycks skriva på för 3 år + 2 till om allt går bra. Räkna med att Lyon får % vid en vidareförsäljning!
  20/6 Har gjort sin läkarundersökning i Monaco och är officiellt klar. 20 m€ går till Lyon, inga bonusar men % till Lyon vid en ev.vidareförsäljning! Jag skriver ingen ytterligare artikel om detta!

  Roman Del Castillo, 22 år. Har lämnat besked om att han vill stanna i Nîmes där han spelat på lån den gångna säsongen. Med 31matcher, 4 mål och 7 assists var han en av dem som plockade upp Nîmes till L1 den kommande säsongen. Nîmes förhandlade med Lyon. 2 m€ + 25% på en vidareförsäljning är vad OL ville ha. Nîmes har nu meddelat att man inte vill ha honom tillbaka och önskar honom lycka till. Förhandlingstaktik?
  15/6 Lär snart bli klar för Rennes. Ett kontrakt på 4 år nämns samt en summa på 2 m€.
  24/6 Är nu officiellt klar för Rennes. Han har skrivit på ett kontrakt på 4 år. Köpesumman blev 2 m€ samt % på ev.vidareförsäljning

  Aldo Kalulu är tillbaka från sin lånesejour i Sochaux. 11 mål och 3 assists blev det för honom där. Planen verkar dock inte vara att behålla honom. Man säger nu att Young Boys, laget på Schweiziska Superligans 1:a plats vill skriva ett 3-årskontrakt med Aldo. Han har kontrakt med Lyon fram t.o.m 2019. Även Basel och ett antal andra L1-klubbar sägs vara intresserade.
  11/6 Nya L1-klubben NÎmes vill ha Aldo.
  25/6 Aldo lämnar troligtvis också denna veckan. Sägs gå till Basel.
  26/6 Officiellt klar ut nu. Går till Basel för 2,1 m€ samt % på ev.vidareförsäljning.

  Mouctar Diakhaby.
   Lär säljas.
  11/6 Watford har bjudit 10 m€. Valencia 15m€. Lyon har tackat nej....
  13/6 Eller? Låter som om Valencia finns kvar i racet.
  15/6 Lyon vill ha 20 m€ för Mouctar, Valencia bjuder någonstans mellan 10-15 m€.
  20/6 Han ska ha bett om en flytt i december enligt Le Progrès, varpå Genesio sa att det kommer matcher till våren. Tre spel blev det för honom. Och Valencia vill verkligen ha honom!
  25/6 En av dem som lär lämna i veckan.
  26/6 Börjar närma sig en flytt till Valencia nu. För 15 m€. Läkarundersökning nu i veckan. Innan söndag ska affärerna vara klara.
  28/6 Diakhaby är nu officiellt ut för Valencia! Han har skrivit på ett 5-årskontrakt med Valencia och fått en utköpsklausul på 100 m€. Lyon får 15 m€ + 2 m€ i bonusar samt % på en ev. framtida vinst.

  Jean-Philippe Mateta. Lämnar Le Havre som inte lyckades ta sig upp till L1. Det verkar som att OL vill låna ut honom ytterligare en säsong.Mateta som gjorde 20 mål på 38 matcher med Le Havre och blev tredje bäste målgörare i L2 kan ev. komma att lånas ut till Strasbourg som behöver spelare då dom förlorar Martin Terrier (till Lyon) samt Stéphane Bohoken.
  6/6 Följs även av Nice och Mainz!
  20/6  Mainz vill ha honom. Vi pratar tyvärr försäljning här därför har jag flyttat honom från "utlåningen". Prisidé 10 m€. Så Mateta + pengar för Diallo? Även Newcastle, Everton och West Ham är intresserade.
  24/6 JMA nämnde även i sin intervju att Mateta går till Mainz på ett 4-års kontrakt och för 10 m€. Inget officiellt än dock.
  25/6 En av dem som lämnar denna veckan enligt JMA. 
  28/6 Mateta är nu officiellt klar för Mainz. Han har skrivit på fram till 2022 och blir Mainz dyraste köp någonsin. Lyon som köpte honom för 4 m€ får nu 8 m€ +2 m€ i bonusar samt % på en framtida vinst. Mateta som var Ligue 2 tredje bästa anfallare den gångna säsongen har spåtts en lysande framtid. 

  Nicolas Nkoulou. Vill stanna i Torino!
  2/7 Från och med den 1/7 2018 så är nu Nkoulou officiellt ute från Lyon. Och Lyon inkasserar 3,5 m€ som om jag förstår det rätt hamnar på räkenskapsåret 2018-19.

  Sergi Darder blev nu fr.o.m den 1/7 också officiellt klar för Espanyol. Den överföringen ger OL nu 8 m€ + 2 m€ samt 20 % på en framtida försäljning. Även Darder hamnar på räkenskapsåret 2018-19.

  Cris är ju ingen spelare men har varit. Nu lämnar han för andra gången Lyon. Han återkom 2016 för att träna U19-laget. Förra säsongen tränade han reservlaget.Helt ärligt så gick det inte särskilt bra, så nu har han vandrat vidare. 
  Nya tränare för reservlaget blir Christian Bassila och hans assisterande tränare blir Gueida Fofana! Målvaktstränaren kommer att heta Alfred Dossou-Yovo, en populär man som OL "knyckt" från PSG.

  Lucas Mocio, tidigare 3:e målvakt lämnar på ett utgående kontrakt.

  Louis Nganioni, vänsterback som en gång i tiden var reserv för Benjamin Mendy i U19 EM har lämnat för provspel i Red Bull New York.

  Mohamed Bahlouli 18 år, Fares Bahloulis lillebror (minns ni honom, så högt älskad av fansen i Lyon, lämnade och blev ingenting) och från Lyons akademi. Fick inget proffskontrakt utan blev endast erbjuden ett traineekontrakt och lämnade idag för Sampdoria.

  Myziane Maolida. Är han uppsatt på OL's "transfer-ut-lista"? Ja, man tror det iom värvningen av Reo Griffiths. Real Betis och Newcastle uppges intresserade. Betis ska t.o.m ha bjudit 8 m€ för 19-åringen. 
  7/8 Newcastle fortsätter att ligga på om Myziane men enligt L'Equipe igår kväll så vill OL behålla honom och sälja Maxwell Cornet i stället. Bra beslut enligt mig eftersom Cornet aldrig kommer att vinna fansen i Lyon.
  9/8 Ingen PL för honom heller till OL-fansens stora förtjusning!
  11/8 Igår skrev man först om att Myziane kunde vara på väg till Nice på ett lån utan köpoption. Lite senare var det ett köp man talade om och att förhandlingarna pågick men att det även fanns en utländsk intressent.
  12/8 Margot Dumont, jounalist på BeIN-sport intervjuade JMA (och Memphis om ni såg matchen på Viaplay) idag. JMA bekräftade då att Myziane är på väg till Nice, Nice som igår sade att man har en ny anfallare på väg in på måndag eller tisdag för att ersätta Balotelli. JMA sa även att BG och övrig ledarstab ville behålla Myziane men att köpesumman (ännu okänd) och %-en på en vidareförsäljning är för bra för att tacka nej till.
  13/8 Myziane har nu officiellt lämnat Lyon och gått till Nice. Nice betalar 10 m€ för anfallaren som ännu inte bevisat något särskilt i Lyon.Hans stats här.  Lyon får också 30% på vinsten vid en ev.vidareförsäljning.

  Mariano Diaz. Ryktas redan bort och först nämndes tillbaka till Real Madrid. Men nu säger Corriere dello Sport, att Mariano Díaz är mycket nära Ancelottis Napoli. President De Laurentiis lär nyligen ha sagt: "Jag har tecknat en spelare som har gjort mer än 20 mål och spelar utomlands." Det sägs att han talade om Mariano!
  28/7 Skadad inför kvällens match mot Wolfsburg. Eller?
  9/8 Sevilla är intresserade men tycker han är för dyr. Jag hittar tyvärr inte summan som Lyon begär men CIES säger 28 m€.
  11/8 Spanska AS skrev igår att Real Madrid ville ha Mariano som backup för Benzema men att Mariano nobbat. Gårdagen snackis var om hur Mariano själv svarade/ twittrade: Ingen kan säga nej till Real Madrid! Benzema ryktas till både Napoli som nu har fd. RM-tränaren Ancelotti som tränare och till Milan. Även enligt Marca så är RM intresserade av Mariano.
  25/8 Det avslöjdes också igårkväll att Sevilla vill ha, och har lagt två bud, på Mariano. Lyon har avböjt bägge. Buden sägs ligga på runt 25 m€. Nu med UEFAs dom så törs man kanske och man har sagt att man kommer att diskutera transferstrategier under helgen!
  26/8 Lyon sägs vilja ha 40 m€ och Sevilla verkar vara ok med det. Man säger också att Mariano och Sevilla är överens! Mariano vill tillbaka till La Liga. Real Madrid som ska ha 35 % av vinsten när han säljs ska även ha första ordet vid en försäljning! Dom ska alltså först godkänna Sevilla som nästa klubb för Mariano. 
  27/8 Det finns källor som säger att affären är klar, men Ghazi förnekar. Men alla tycks vara överens så jag gissar att det handlar om priset. Lyon vill ha 40 m€. Summan som nämns nu är 35 m€. Real Madrid har 48 timmar på sig att godkänna värvningen till en konkurrent och dom ska dessutom ha 35% på summan som överstiger 8 m€, vilket var vad OL gav för honom förra sommaren.
  29/8 Nej, det blev inget Sevilla för Mariano. Real Madrid beslutade att behålla honom själva. Trots att Sevilla, OL och Mariano var överens så är nu Mariano officiellt klar för Real Madrid. Han gick till RM för 30 m€+3 m€ i bonusar samt 15 % på en ev. vidareförsäljning till OL. Av dessa pengarna fick Lyon 65% alltså ca 22 m€. 

  Rykten in 
  Kévin Gameiro och Hatem Ben Arfa, för vilken gång i ordningen vet jag inte! Så har vi klarat av dom! Ben Arfa gick på slutet till Rennes. Så får vi se om deras bänk är bättre än PSGs.

  Diego Lainez. Född 9 juni 2000. Vilket betyder att han snart fyller 18 vilket är viktigt ur transfersynpunkt då minderåriga inte får köpas. 1.67 lång och 58 kg. Spelar för Club América, Mexico. Kan spela vänster/höger winger men älskar att spela som en nr 9. Det är hans favoritposition. Han har likt Messi en väldigt låg tyngdpunkt. Lyon ska ha bjudit 25 m€ för mexikanen som just nu spelar i Toulon-turneringen, en U23-turnering som spelas i Frankrike varje år. Lagen som spelar används bl.a som feederteams till U21-landslagen samt som ”uppvärmning” till OS under de åren som det spelas. Förr visade svensk TV matcherna där man kan se framtidens stjärnor men inte längre.
  Både Genesio och Flo Maurice ska ha varit närvarande när Lainez spelade. Mexiko vann sin grupp och turneringen håller på t.o.m den 9 juni så vill ni kolla honom, leta stream! Annars kolla lite här.
  6/6 Jag är godtrogen! Dom 25 m€ som fortfarande nämns på vissa sidor är väl som när Loulou Nicollin skulle sälja Giroud till Arsenal. 50 m€ skulle han ha och då skulle han leverera Giroud i presentpapper! Han fick 12. Enligt mexikansk press så är Lainez tillgänglig för 10 m€!
  11/6 Mexico och England spelade i final i Toulon. England vann. Diego Lainez blev vald till turneringens bäste spelare. Annars inget nytt än.
  31/8 Studeras fortfarande av OL.
  4/9 Beskedet i natt var att man i höst ska jobba på att få honom att komma i januarifönstret. Enligt Goal (för vad det nu är värt) så ligger Lyon bra till för att värva denne supertalang som var turneringens bäste spelare i Toulon-turneringen i somras och som inför denna landslagssamlingen tagits ut till Mexicos herr-landslag.

  Avskrivna rykten in
  Dedé, f. 1/7 -88. 1.92 lång och har spelat hela sin karriär i Brasilien, i Villa Rio, Vasco da Gama och sedan 2013 i Cruzeiro. Han har även spelat 9 matcher med Brasiliens landslag. Till spelstilen ska han påminna om Cris. Han var även med på listan av de 35 spelare som först togs ut till detta VM men försvann i slutgallringen. En av mina twittervänner, Lyonfan som bor i Brasilien, menar att han är Brasiliens bäste MB. Samme man, ville inte ha Verissimo till Lyon och menade att vi kunde göra bättre. Han postade mig en youtube som jag av tekniska skäl lägger i kommentarsfältet. Där finns även fler, bl.a en där Dedé(ckenbauer) sätter stopp för Neymar.
  2/7 Lyon sägs ha bjudit 10 m€ för backen. Cruzeiro sa nej.
  23/7 Finns fortfarande på listan!
  3/8 Jag hoppas innerligt på denne spelaren! Infon säger att OL har representanter i Brasilien, officiellt antyds det att det är för Verissimo. Men han är skadad och nu i onsdags så spelade Santos och Cruzeiro match och Verissimo är skadad och fanns inte ens med på bänken!? Sannolikt då att OL är där för hans skull? Dedé spelade dock. Har läst att den korrekta summan för Dedé satts till 30 m€. Lägger en ny Youtube i kommentarsfältet. 
  7/8 Enligt min brasilianske vän, som f.ö bor i Cruzeiro, så är det nu dödstyst om Dedé. Så det kan jag nog utesluta nu.
  17/8 Min brasilianske källa menar att Dedé kan bli uttagen till Brasiliens landslag vid nästa samling. Hans namn nämns fortfarande ihop med Lyon.

  Hector Herrera, 28 årig mittfältare från ett Sporting som håller på att rasa ihop. Ett antal spelare är på flykt och inte mindre än 19 spelare har fått sina A-lagskontrakt rivna efter att spelarna blivit attackerade av de egna fansen. Herrera som nu spelar VM med Mexico var en av de spelarna i Mexicos landslag som filmades i en bassäng med 30 nakna damer. Han fick lämna landslaget under några dagar för att lugna sin upprörda fru. Icke desto mindre kom han tillbaka och blev MOTM i Mexicos första VM-match (1-0 mot Tyskland). Han är även med i VM's ”första omgångens 11”. Herrera var turneringens bäste spelare när Mexico vann Toulonturneringen 2012 och var även med när Mexico vann OS senare samma år.
  Aulas finns på plats i Ryssland. Är Herrera en av de större spelare som JMA pratade om?
  2/7 Lyon ska ha bjudit 20 m€, något som avslagits av Porto.
  28/7 Idag säger man att Fulham lagt ett bud på Herrera och därmed joinat Arsenal i fighten om honom....

  Hakim Ziyech. Vänsterfotad och teknisk AM från Ajax. 9 mål och 17 assists på 34 matcher har han gjort den gångna säsongen och många är ute efter honom. Om Fékir lämnar kanske han ersätter? Se honom spela i VM (idag onsdag) för Marocko!
  2/7 Snart klar för Roma!?
  12/7 Jag flyttar nu upp Ziyech till "Rykten in" igen. Sevillas sportchef Monchi har nu sagt att denna affären inte blir av. För att Ziyech är klar för Lyon om/när Fékir lämnar!? Priset för 25-årige Ziyech sägs ligga runt 23 m€. 
  9/8 OM Fékir lämnar så tror jag att denna värvningen är klar! 

  Simon Kjear, 29-årig dansk mittback som spelar för Sevilla och som tidigare sagts vara på gång till Marseille ryktas nu återigen (gjorde han förra året också) till Lyon. Han uppfyller de kriterier som JMA tidigare nämnt. Äldre, erfaren mittback som spelat och åkt ur VM.

  Medhi Benatia, 31-årig marockansk mittback som spelar i Juventus. Även han uppfyller kriterierna. 
  16/7 Alla tycks vara överens om att han lämnar Juve! Prisidé 25 m€.

  26/7 Harold Moukoudi, 20-årig högerfotad MB som spelade 33 ligamatcher för Le Havre förra säsongen. Har spelat 18 matcher med de franska U16-U20-landslagen. Precis en sån spelartyp som JMA vill satsa på.
  5/8 Verkar bli Moukoudi som går till West Ham. Inte Marcelo?
  7/8 Harold verkar ha tackat nej till West Ham. Han är tydligen en klok kille och säger att han vill stanna i Frankrike och spela i Ligue 1. OL?
  31/8 Har sett honom ryktas till andra klubbar under de senaste veckorna men idag läser jag att han fortfarnade diskuterar med OL? Grejen är att man sagt att man inte tänker rekrytera fler mittbackar? Han har tackat nej till Aston Villa, han vill spela i Frankrike! Man säger att Lyon tittar på Martin Caceres men Lyonfansen vill hellre ha Moukoudi. 

  28/7 Pedro, 21 år, centerforward som spelar för Fluminense i Brasilien. Under 2018 har han spelat 13 matcher och gjort 9 mål och 2 assists. Får mig att undra om Mariano är på väg bort? 12 m€ säger prislappen och Villarreal, Sevilla och Bordeaux konkurrerar.

  28/7 Rúben Dias, 21-årig portugisisk landslagsman som spelar i Benfica och i Portugals landslag. Han har även spelat i U-landslagen fr.o.m U16 och uppåt. Lyon har bjudit 30 m€ och Dias utköpsklausul ligger på 45 m€. Han satt på bänken under VM, ihop med Antho Lopes då, var med för att lära. 
  1/8 Sägs vara nära Lyon nu. Man säger att Lyon bjudit 30 m€ och att affären blir klar inom de närmaste dagarna. Kan även hända att man väntar tills efter den 14/8 med att slutföra värvningen. Benfica spelar 3:e kvalrundan till CL den 7 och den 14/8. Man möter då Fenerbahce. Och om man inte tar sig vidare så kan kanske Dias bli billigare?
  3/8 Efter matchen mot Benfica så ska BG ha sagt att Dias var en topp-prioritet för OL! Känns lite skumt, är det smart om man nu förhandlar?
  5/8 Idag säger portugisiska Record att Lyon nu bjudit 30 m€ +15 m€ i bonusar för Dias!
  7/8 Benfica verkar hålla OL på halster. Man avvaktar nog kvalet till CL.
  9/8 Dias sägs vara Lyons förstaval!
  11/8 Nu säger man att detta varit Lyons förstaval ända från början samt att Dias vill komma! Företrädare för bägge lagen har träffats i veckan. Vi får nog vackert vänta tills efter den 14/8. Benfica slog Fenerbahce med 1-0 i den första kvalmatchen.
  12/8 Under intervjun med Margot Dumont så berättade även JMA att köpet av Dias börjar bli klart. Dias har tackat ja till Lyon och JMA samt övrig ledarstab ska till Portugal på onsdag för att slutföra köpet!
  13/8 Dagens rykte säger att Lyons bud nu säger 30 m€ + bonusar + en spelare! Fansen hoppas och ber att dom ska ta Cornet. Men i ett kommentarsfält under en artikel ser jag å andra sidan Benficafansen morra och någon nämner att Benfica inte har någon högerback....Som av en händelse har vi tre. Så vem, Rafael eller Tete i byte?
  14/8 Benfica spelade ikväll 3:e kvalrundan i CL och slog ut Fenerbahce. Nu är det play-off för Benfica den 21 och 29/8. Kommer Benfica att göra affär innan dess? Dias beskrivs som näste Pepe, alternativt Ramos.
  17/8 Benficas president krånglar och säger att man inte är en säljande klubb! Han vill behålla sina spelare och hoppas så klart på avancemang till CL gruppspel. Den enda möjligheten för Lyon att köpa Dias är att "hosta upp" utköpsklausulen på 45 m€!
  18/8 Att Denayer kommer betyder inte att Dias inte kommer enligt Le Progrés. Denayer sägs vara tänkt för att ersätta Diakhaby och Morel. Troligtvis görs denna affären upp under fönstrets sista dag. Om inget annat händer.
  23/8 Igårkväll förlängde Dias sitt kontrakt fram till 2023 samtidigt som utköpsklausulen höjdes till 60 m€. Kört? Tydligen så ska det stå i kontraktet att om Benfica inte tar sig till CL så kan han köpas för ca 40 m€. I deras första match mot PAOK i tisdags så blev resultatet 1-1 och Dias var ingen som imponerade på mig. Varken då eller i vår försäsongsmatch!

  30/7 Victor Nilsson Lindelöv, 24 år. I säkert 10 dagar nu så har jag propagerat för VNL, mittback som även kan vara backup vid behov, för Tousart. Och igårkväll kom ryktena. Jag vet att jag läste att JMA träffat Mou under VM. Kan detta har varit anledningen? Just nu känns det som att det som det handlar mest om är VNL, Sakho och Rúben Dias. Samtidigt så rapporteras det om att en representant från OL varit i Brasilien för att än en gång kolla in Verissimo (se "under avskrivna rykten" in nedan). Så säger man att han var ryggskadad när representanten kom ner och det visste jag för flera dagar sedan så det känns lurt!? Kollar man in någon annan?
  11/8 Man menar att Lyon nog kan glömma VNL iom att Mou inte fick de mittbackar han ville ha.

  9/8 Rodrigo Caio, brasiliansk mittback som även spelat i landslaget. Ska vara en bra mittback men skadebenägen? Inte riktigt lika bra som Dedé men betydligt bättre än Verissimo. 
  14/8 Kan bli en värvning för Lyon. Kan bl.a bli backupen för Tousart som man ville ha.

  26/8 Nicolas Pépé, 23 år gammal, spelar för Lille, högerwinger/CF. Nämns som ersättare för Mariano/Cornet. 
  27/8 Lille behöver sälja spelare för att klara sitt kontrakt. Prisidé för Pépé är 30 m€. Han fanns med i min transferartikel från vinterfönstret 2017. Då kunde vi köpt honom för 5 m€.
  29/8 Galtier vill absolut behålla Pépé men Lilles ägare Gérard Lopes tog saken i egna händer, och alla utom Galtier, och Pépé, är överens. Lyon vill jättegärna ha Pépé att ersätta Cornet. Nu ska man bara övertyga Pépé om att det är en bra idé.
  31/8 Blir ingen Pépé till Lyon! Han får inte de garantier om speltid som han vill ha.

  27/8 Francisco Trincão, 19 år. Spelade i U19 EM och vann med sitt Portugal. Jag förväntade mig att Amine Gouiri (4 mål) skulle bli skyttekung men eftersom Frankrike åkte ur och Portugal vann, så blev det i stället i stället Trincão (5 mål) som tog hem den titeln (på en delad förstaplats). Han spelar med Braga och sägs vilja stanna? Kan Lyon övertala honom?

  Lucas Verrissimo, 22-årig brasiliansk mittback som spelar för Santos i Argentina. Ska vara scoutad av Flo Maurice!
  11/6 Santos och Verissimo ska nu ha tackat ja till Lyons bud på 9 m€. Därmed, om affären går i lås, har man plockat hem den 23-årige mittbacken mitt framför näsan på bl.a Torino, Lazio och Marseille. Verissimo beräknas flyga in för att göra sin läkarundersökning inom de närmaste dagarna.
  13/6 Nej, så blev det inte. Flo Maurice flög ner till Brasilien för några dagar sedan och såg Verissimo spela när Santos mötte Internacional. Verissimo blev utvisad i min.54. Men man säger att det inte var det som gjorde att Flo backade ur affären! Han passade bara inte in bredvid Marcelo.
  30/7 ?? Det snackas trots allt om Verrissimo. Smokescreen?

  Abdou Diallo, 22 år gammal mittback, 186 cm och vänsterfotad. Född i Tours och sedan 2011 "uppväxt" i Monaco som 2017 sålde honom för 5 m€ till Mainz i Bundesliga. Nu säger man att Lyon hittat sin mittback? Han har spelat i de franska U-landslagen sedan 2011 då han började i U16-laget. Nu är han kapten i U21-landslaget (Tousart vice) och ryktet om att Lyon var intresserade gillades av Martin Terrier.Mainz sägs vilja ha minst 20 m€ för Diallo. Eftersom ryktet säger att Mainz vill ha/låna Mateta så kan det kanske bli affär?
  20/6 Igår sades Diallo vara i Dortmund för diskussioner. Enligt L'Equipe så ska han ha en muntlig överenskommelse med Dortmunds nye tränare Favre (fd.Nice). Men enligt samma källa så är ingen läkarundersökning inplanerad än. Dortmund ska ha bjudit 25 m€.
  Idag säger L'Equipe att Diallo även kommer att besöka Lyon för samtal med ledare och koll av anläggningarna. Han är noggrann....
  24/6 L'Equipe säger att Diallo valt Dortmund som ger 30 m€ . OL sägs ha bjudit 18 men ska ha varit beredda på att gå upp till 25. Aulas sa igår att Flo Maurice landar i Ryssland idag (söndag). Få se vad han kan hitta där då.
  25/6 Han kommer inte. Han ringde JMA och meddelade detta. JMA säger att det var ett tillfälle, men antyder att hans lönekrav var högre än vad övriga spelare med hans ålder och status har. Egentligen är Lyon ute efter någon äldre och mer erfaren back. Nu officiellt klar för Dortmund.

  Leander Dendoncker, 23 år, 188 cm lång DM och MB, spelar i Anderlecht. I sommar ser vi honom (kanske) spela med Belgien i VM. Ni som köpt fotbollsbiblarna hittar honom där. Enligt utsagor bättre som DM än som MB men kan spela bägge vilket gör att han finns med i landslaget. Tousarts dubbel?
  6/7 För dyr och för bra?
  9/8 Gick ikväll till Wolverhampton. 

  Jean-Eudes Aholou, 24, DM och Strasbourgs bäste spelare förra säsongen. Strasbourg var 1 av 3 lag som slog PSG i ligan förra säsongen. Aholou spelade hela matchen. 15 m€ sägs Strasbourg vilja ha.
  24/6 Monaco har bjudit 10 m€ vilket Strasbourg har tackat nej till. Aholou är tänkt att ersätta Ndombele i Lyon om han lämnar.
  6/7 Detta ryktet lever. Man vill ha en backup för Tousart, en som kan hoppa in när han är skadad eller avstängd. Inte en som kommer att konkurrera med Tousart.
  26/7 Har skrivit på för Monaco.

  Milan Badelj, f. febr. -89, har precis lämnat Fiorentina med ett utgående kontrakt. Kostar alltså gratis. DM som spelat för Kroatien i VM och kan alltså vara en av de tre VM-spelarna som JMA sa att man för avancerade förhandlingar med. Skulle kunna ge konkurrens och täcka upp för Tousart vilket är vad man letar efter.
  22/7 Sägs vilja stanna i Italien och då nämns Milan!
  1/8 Har idag skrivit på för Lazio.

  João Palhinha, 22 år. Defensiv mittfältare från Sporting som är en klubb i rejäl kris. Har spelat med Portugals U18-20-landslag.
  9/8 Utlånad till Braga.

  Marcos Rojo, 187 cm vänsterfotad ,argentinsk mittback som spelar för Man.U. Man tror nu att man identifierat den mittback som spelar i VM som Rojo. Trots att han förlängde sitt kontrakt i mars så snackas det om att han är missnöjd med sin speltid. Kanske var Rojo som JMA och Mourinho pratade om (och inte Fékir) under sitt möte? Isf, lån eller köp? Gjorde 2-1-målet för Argentina mot Nigeria på tisdagskvällen.
  28/7 Idag säger nyheterna att Wolverhampton bjudit 25 m£ för Rojo.
  1/8 Nära Everton!?

  Valentin Rongier, Nantes 23-årige DM. Vi söker ju alltså en backup för Tousart. Men Nantes vill ha 45 m€. Skulle vilja se JMAs min när han hörde det. CIES säger 7 m€.
  9/8 Kanske till OM?

  Yerri Mina, 23-årig colombiansk mittback som spelat i VM och som har klubbadress Barcelona. Har inte lyckats riktigt i Barca enligt uppgifter som jag sett pga att det inte är så lätt att acklimatisera sig där. För dyr säger någon. Men kanske på lån?
  7/7 Kan det vara Mina som är på väg? Enligt SF's Barcelonared. så är Mina ev. på väg ut.
  12/7 Barcelona har idag gjort klart med Clément Lenglet, fransk mittback som då lämnar Sevilla. Yerri Mina till Lyon?
  16/7 Har nu gått ut och sagt att han önskar mer speltid. Lämnar Marcelo så behöver vi två nya mittbackar! 
  23/7 Tycks vara prio 1.
  26/7 Idag sägs spansk media rapportera att Everton lagt ett bud på Mina+Digne. 65 m€ för "paketet".
  1/8 Nära Man U !?
  5/8 Nix, ser ikväll ut att bli Everton!
  7/8 Vet inte vart han tar vägen men enligt en spansk källa så finns där inga bud från Lyon!
  9/8 Uppges välja mellan Man U och Everton med, just nu, fördel Everton! 
  9/8 Officiellt klar för Everton för 30+2 m€

  Cesc Fabrégas, 31, mittfältare. Ja,han behöver väl ingen presentation. Min första reaktion var att fråga: Är detta ett skämt? Men nej, någon slags konsult ska ha föreslagit detta. Han har spelat i Arsenal, Barcelona och nu Chelsea sedan 2014. Dags att gå vidare? Hans marknadsvärde är dalande men transfermarkt säger 30 m€ för spelaren vars kontrakt går ut 2019. Enligt de uppgifter jag sett så kommer han inte enbart för spelet utan även för sin erfarenhet. Plus att precis som när Alex Morgan tillbringade ett år i Lyon, Fabrégas har över 8 miljoner följare på Twitter samt över 7 miljoner på FB. Kan väl bli en del tröjor av det? Prissumman ska ligga någonstans mellan 20-30 m€ men det stora problemet torde vara lönen som sägs ligga på 12 m€.

  Mamadou Sakho.Född 13 februari 1990. Vänsterfotad, 187 cm mittback. En gång i tiden, 17 år gammal, PSGs yngste kapten någonsin. Har spelat i alla Frankrikes U-landslag samt 28 landskamper med A-landslaget.Skrev i augusti 2017 på ett 4-årskontrakt med Chrystal Palace, transfersumma då ca 28 m€.
  1/8 Lyon vill inte betala mer än 15 m€ för Sakho som gick till Chrystal Palace för 28 m€ 2017.
  3/8 Det här ryktet verkar nu dö ut!

  23/7 Diadie Samassékou, 22 år. DM/CM. Malier som har kontrakt med Red Bull Salzbourg fram till 2019. Backup för Tousart eller ersättare för Ndombele. Oklart än så länge. Sägs likna Yaya Touré till spelstilen. Fansen i Lyon är överförtjusta!
  27/8 Förlängde idag sitt kontrakt med RBS till 2021.

  Klara in
  1/7 Leo Dubois 
  Högerbacken tillhör fr.o.m den 1/7 Lyon, dit han går gratis!
  1/7 Martin Terrier  som vi köpte i januari 2018 för 11 m€ och som sedan lånades ut till den säljande klubben Strasbourg, han har nu anlänt till Lyon.
  1/7 Omar Solet som vi lånade från Stade Laval i januari har tydligen fallit OL på läppen. För även han dök upp på träningen idag. Jag återkommer med ytterligare info om detta.
  Raphaël Anaba, 17 år från Camerun. Jag får återkomma med detta. Jag vet ingenting om summor eller så, men han är värvad för att Lyon vill förstärka akademin (Youth League?). Han är en vänsterfotad mittback som även kan spela vänsterback.

  28/7 Reo Griffiths, 18 årig centerforward från Tottenhams akademi. Har spelat 34 matcher med Tottenhams U18-lag, 34 mål och 11 assists. Man påstår att Griffiths varit synlig på Lyons träningsanläggning.
  30/7 Verkar närma sig....
  1/8 Sägs göra sin läkarundersökning i Lyon medan jag skriver detta.
  3/8 Officiellt klar den 1/8. Kommer gratis!
  5/8 Har nu fått tröja 21.

  18/8 Jason Denayer är i Lyon, han var där redan igårkväll, för att göra sin medical. Det här är inte vad fansen önskar men faktum är att Lyon varit intresserade i ett par år nu. Förra sommaren var han aktuell och då skrev jag så här om honom:

  Jason Denayer, 21. Belgisk landslagsman som tillhör Manchester City sedan 2013. Han har under åren varit utlånad till i tur och ordning Celtic, Galatasaray och Sunderland. Han är högerfotad (?) och kan spela överallt i försvaret. Tydligen så tycker nu JMA att Mangala är för dyr och att inget händer, han har dessutom fler intressenter? Samt att Denayer passar den eftersökta profilen bättre och är billigare. Lyon vill inte betala € 20 miljoner för en försvarare.Tydligen så har Denayer och OL varit intresserade av varandra under de senaste två åren!?
  24/6 Jag läste en artikel som sa att OL och Denayer har en muntlig överenskommelse?
  27/6 Denayer är fortfarande aktuell. Jag funderar över om han kan vara den som ska dubblera för Tousart som lär vara spelaren som ska ta över Gonalons plats? Med den profilen Denayer har, så kan han ju även dubblera för Rafael om Jallet lämnar?
  28/6 Igårkväll var JMA tveksam till Denayer. Kan bero på att man är ute efter en annan högerback.
  10/7 Detta spåret sägs kallna.
  12/7 Idag är han inte så lite arg/bitter. Han var överens med, och ville till Lyon. Men Man City ville inte låna ut honom.
  ---------
  19/8 Denayer sades vara i Lyon i fredags. Idag sade Bilel Ghazi att han väntades dit som ikväll samt att läkarundersökningen troligtvis görs i morgon. Det finns en rädsla nere i Lyon, hos en del fans, Att han ska mötas av ilska och besvikelse. För fansen väntar sig Dias och in kommer Denayer. Jag tycker man ska avvakta och se, för efter vad jag läst så var detta en mycket lovande spelare som t.o.m nämndes som Kompanys efterträdare, men vars karriär kom av sig. Lite i samma sits som Memphis?
  20/8 Denayer är sgs klar för Lyon. Han har idag promenerat runt i Lyon och han har tränat ihop med laget. En del fans har tagit selfies med honom. Allt är klart mellan Denayer och OL och mellan OL och Man City. Är bara Denayer och Man City som har en grej att fixa. Man säger att han kommer att skriva på för 4 år och summan som nämns är 5 m€.
  22/8 Han blev igår officiellt klar för Lyon. För 6,5 m€+3,5 m€ i bonusar + 15 % på en ev. vidareförsäljning. 2 m€/året i lön.

  Lenny Pintor, 18 år. LW/ rw/cf . Från Brest. Ska bli klar för Lyon i em. 8 matcher och 3 mål för det franska U19-landslaget där han spelat ihop med Amine Gouiri. En Youth League-spelare! Övriga intressenter, bl.a Valencia, Man City, Chelsea och Arsenal.
  Pintor sitter på läktaren ihop med Solet och Flo Maurice! Så affären är klar om ännu inte officiell!
  Pintor är nu officiellt klar för 5 år Lyon. Lyon betalar 5 m€ + bonusar upp till max 4 m€ samt 15 % på vinsten vid en ev. vidareförsäljning.

  27/8 Moussa Dembele, f.-96. Fransk centerforward som spelar i Celtic. Kommer från PSGs akademi. Har spelat i alla franska U-landslagen från U16-U21.
  29/8 Dembele tränade inte idag och hans tränare sa att han förhandlar med en klubb. Jag har sett info som säger att Marseille kollat upp hans profil men sedan lagt ner. Lyon vill väldigt gärna ha denne kraftfulle 9:an att ersätta Mariano med. Lyon och Dembele ska vara överens, jag har t.o.m sett rykten om en läkarundersökning i morgon. Men Celtics president ska hitta en ny spelare först.....
  31/8 Detta ser också svårt ut och Dembele är arg! Celtic tränare lär redan under januarifönstret ha sagt åt honom att han är för bra för Celtic och föreslagit honom andra klubbar. Dembele spelade inte med Celtic i kvalet till EL igårkväll. I natt postade han denna på sin Instagram. 
  Moussa har tränat idag (då såg han ut så här) men lämnade efter samtal med tränaren. Ghazi säger nu att Celtic gått med på att låta honom lämna för Lyon. I januari! Men Moussa vill lämna nu! Forts. följer. 
  Ghazi rapporterar att Dembele är klar för 5 år med Lyon. Lyon ska betala 20 m€+2 m€ i bonusar. Detta är nu officiellt!

  Spelare ut på lån
  Timothé Cognat, mittfältare. En av våra akademispelare som jag trott och väntat på. Sett honom i ett antal U-landslagsmatcher, ofta som kapten, sedan U17 EM som då visades i Sverige på Eurosport. Ser ut att vara på väg bort. Till Angers?
  15/6 Se där ja vad fel jag hade. 20-årige Cognat skrev för någon dag sedan, äntligen, på ett proffskontrakt med Lyon. 3 år står det på det. Sedan blev han omedelbart utlånad under ett år framåt till Servette Geneva, ett lag i Schweiz 2:a division.

  Elisha Owusu, 20 år, DM och kapten i Lyons reservlag. Skrev på sitt första proffskontrakt 2017 och det sträcker sig fram till 2020. På rekommendation av Aldo Kalulu har nu Sochaux lånat Owusu, utan köpoption, under kommande säsong.

  Cristopher Martins Pereira, 21 år. Lånas ut till Troyes utan köpoption.

  Gedeon Kalulu, 21 år. Lånas ut till Bourg-en-Bresse

  Kontraktsförlängningar
  Äntligen! Houssem Aouar och Lyon har nu kommit överens om ett nytt kontrakt! Den 1 juli skriver Houss på för ytterligare 3 år och har sedan ett kontrakt som gäller till 2023! Ett beslut som gillades av bl.a Juninho! Detta var något av det viktigaste under detta fönstret. Houss har länge följts av både Liverpool och Barcelona men han väljer att stanna i sin hemstad!
  2/7 Idag skrev han på! 

  Yassin Fékir, Nabils lillebror, skrev förra sommaren på sitt första proffskontrakt, ett 1-årskontrakt som alltså gick ut nu den 30/6. Han ryktades följa Nabil till Liverpool, och så blir det kanske? Men han har iaf nu skrivit på en förlängning som sträcker sig till 2020. Som ni kan se nedan så fanns han med på träningen idag.

  Marcelo Guedes. Milan vill ha Marcelo. Men Marcelo har kontrakt med Lyon till 2020 och han trivs i stad och lag och vill stanna. Milan hotas dessutom av uteslutning från Europaspel pga Financial Fair Play.
  12/7 West Ham vill ha Marcelo och bjuder ca 17 m€ för mittbacken som kom till Lyon förra sommaren för 7 m€. 
  16/7 Idag hade JMA bråttom hem för att träffa Marcelo. West Ham har bjudit drygt 20 m€ för honom, en summa som OL tydligen tackat nej till. Man sägs vilja ha 25. JMA skulle nu hem och diskutera med Marcelo som sägs vara frestad då WH erbjuder en rejäl löneökning. Den annars så vänlige Marcelo låtsades dum, döv och stum när journalisterna frågade honom efter träningsmatchen mot Sion.
  22/7 Nu har Marcelo träffat både Flo Maurice, JMA och BG. Ryktena säger att det lutar åt att han stannar i Lyon. Kanske en kontraktsförlängning till 2021 med en löneökning kunde övertyga honom om att stanna? Kanske ett eller annat löfte om speltid också?
  28/7 Man säger nu att West Ham bjudit 25 m€ för Marcelo men att Lyon avböjt.
  30/7 Även han fick mikrofonen i ansiktet och frågan om han stannar? Den annars så vänlige Marcelo mumlade ett mycket tvehågset och tyst : yes....
  7/8 L'Equipe sa sent igår kväll att Marcelo stannar och att det snarast kommer att bli en kontraktsförlängning för honom!
  9/8 Marcelo har nu själv bekräftat att han stannar! Han vill göra klart sitt jobb! 
  29/8 Idag förlängde Marcelo sitt kontrakt till 2021. Alla är nöjda och glada, inte minst hans fru och barn som stortrivs i Lyon.

  Bonusutbetalningar
  Alassane Pléa som lämnade Lyon för Nice 2014, gick dit för 500.000 €. Nu vill West Ham köpa honom för 30 m€. 20 % = 6 m€ går då till Lyon!
  6/7 West Ham, Tottenham, Newcastle samt Münchengladbach är lagen som just nu "slåss om" Plea. Men han kommer att lämna och det kommer att ge pengar till OL.
  15/7 är nu klar för Münchengladbach och gav alltså OL ca 4,6 m€ i bonuspengar!

  Övrigt
  Spelschemat för nästa säsong släpps på torsdagen den 7/6! In då och ”bokmärk” derbymatcherna!
  *****
  Även norska Ada Hegerberg har förlängt med Lyon. Fram till 2021. Ada är nu världens högst betalda kvinnliga fotbollsspelare!
  *****
  På den kommande säsongens första samling dök följande spelare upp: 
  Gorgelin, Racciopi, Grange, Dubois, Rafael, Tete, Marcelo, Mapou, Solet, Morel, Marçal, Mendy, Tousart, Ndombele, Ferri, Caqueret, Martins-Pereira, Aouar, Diop Ndiaye, Traoré, Cornet, Mariano, Terrier, Y.Fekir, Memphis, Kitala
  Här syns en del nya namn på akademispelare som vi snart, förhoppningsvis, ska lära känna. Våra landslagsspelare saknas, bl.a Lopes, Fékir, Gouiri och Maolida.

  *****
  7/8 OL har/ska anställa en dietist samt en tredje atletisk fystränare.


  25 KOMMENTARER      20064 VISNINGAR
  BIRGITTA MALMBORG
  2018-09-04 15:58:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Birgitta:
  Tack snälla. Är ni nöjda så är jag jätteglad!
  Tumme upp 2018-09-01 17:06:17
  Weeela:
  Ja! Tusen tack, vilket arbete. Har varit ett nöje att följa artikeln under sommaren.
  2 Tumme upp 2018-09-01 12:47:23

  OneLove:
  Jättebra jobbat med silly artikeln Birgitta!
  Postat via SvenskaFans-appen
  2 Tumme upp 2018-09-01 10:38:34
  Birgitta:
  Eftersom jag inte har möjlighet att gå in och skriva nu så vill jag bar säga att det ser ut att gå vägen med Dombele.
  1 Tumme upp 2018-08-31 20:55:28

  Weeela:
  Kan inte klaga på köpesumman för Maolida. Precis som du skriver tycker jag inte att han imponerat när han spelat.
  1 Tumme upp 2018-08-14 12:35:34
  Birgitta:
  Tack så väldigt mycket! Jag måste ju säga att det är 3 veckor kvar tills fönstret stänger. Det är endast England som inte kan köpa våra spelare. Men vi kan köpa från England.
  Jag tror att JMA&co håller på med något fuffens. Han har sådana ambitioner för klubben så aldrig i livet att han inte kommer att fixa en bra mittback (vem det nu kan bli).
  Är inte ens säker på att det blir någon av de jag nämnt. Medan alla är upptagna med att spekulera så kan JMA jobba i det tysta.
  Jag tror också att "nyckeln" till framtida värvningar heter Fékir. Men jag kan naturligtvis ha fel, men då blir jag förvånad.
  Kan mycket väl tänka mig att Caio kommer för han kan täcka upp både som mittback och DM. Men han sägs vara skadebenägen så kommer han så kommer någon mer! Mycket tacksam är jag iaf för att Marcelo stannar!

  1 Tumme upp 2018-08-09 12:15:04

  Norsk fan:
  Hei!

  Først og fremst så må jeg bare si at du gjør en fantastisk jobb!
  Jeg besøker denne siden ofte til vanlig, men har siden sommeren nå vært innom hver eneste dag.

  Syns det er litt kjedelig at Lyon enda ikke har fått på plass en ny stopper. Krysser fingrene for at det skjer noe snart.
  Men angående ny stopper.

  Jeg syns det er merkelig at Lyon ikke er villig til å by mer enn 15 mill for Sakho. Skjer med det a? Han er da verdt mer enn 15 mill. Jeg liker fyren veldig godt. Siden tiden hans i Paris egentlig.
  Men så er Lyon villig til å bruke 30 mill på Dedé?
  Har aldri sett han spille, men syns prisen var veldig høy for en som er 30 år og som kun har spilt i Brasil.

  Ruben Dias har også noe høy pris hvis ryktene stemmer, men den er lettere å forstå med tanke på priser for fotballspillere nå til dags.

  Uansett, forsett med den gode jobben Birgitta. Dagen min blir bedre hver gang du oppdaterer denne siden!

  2 Tumme upp 2018-08-09 11:30:18
  Birgitta:
  Det här är så den mittbacken jag vill ha, så jag hade viftat på svansen om jag haft nån!

  Länktips: https://www.youtube.com/watch?v=1zL83ToA....
  1 Tumme upp 2018-08-03 10:59:03

  Weeela:
  Mycket goda nyheter i den senaste uppdateringen! Spännande!
  1 Tumme upp 2018-07-24 13:20:35
  Birgitta :
  Ser inga konstigheter med det? Om nu Fékir lämnar så är det ju ett tillfälle när alla som älskar honom är samlade? Även om matcherna spelas samtidigt så är det ju bara teknikaliteter. Lyon och deras akademispelare har ett alldeles särskilt förhållande till varandra. Dom kommer alltid hem/tillbaka. Alla VM-spelarna har varit "hemma" i sommar.
  1 Tumme upp 2018-07-22 11:17:30

  Liverpool:
  Transferfänstret stänger i England innan Fekir ska posera med bucklan... så något avsked samtidigt har jag svårt för att tänka mig i samband med det.
  Tumme upp 2018-07-21 22:59:45
  Birgitta:
  Tack snälla Weeela. Just nu så väntar jag bara på att "helvetet ska bryta lös". Sen får jag väl att göra....
  Tumme upp 2018-07-17 15:13:27

  Weeela:
  Fantastiskt arbete med den här artikeln! Vill ju att Marcelo stannar men får vi 25 milj. går det inte att klaga. Överlag ser det hittills ut som ett mycket bra fönster rent ekonomiskt. Blir mkt spännande att se vad som händer i förhållande till spelare in nu, samt Fekirs eventuella övergång såklart..
  1 Tumme upp 2018-07-17 11:56:35
  Östlund:
  Om nu Memphis vill lämna och börjar bete sig illa tycker jag att Lyon borde skeppa honom för en så hög slant som möjligt, som ersättare borde man kolla in Bernard som lämnat Shakhtar och är free agent.
  2 Tumme upp 2018-07-13 23:19:46

  Birgitta :
  Memphis kom inte tillbaka i tid och OL har åkt iväg på träningslägret utan honom!
  1 Tumme upp 2018-07-06 16:28:24
  Birgitta :
  Vi kommer troligtvis att sälja för ca 50 m€ innan den siste juni så ja, det hoppas jag också.
  2 Tumme upp 2018-06-27 15:52:01

  Weeela:
  Hoppas vi får in en riktigt bra mittback..
  3 Tumme upp 2018-06-27 12:53:24
  Birgitta:
  Dedé. Filmen är troligtvis från 2015 eftersom åldern som nämns på honom i filmen inte stämmer.

  Länktips: https://www.youtube.com/watch?time_conti....
  Tumme upp 2018-06-25 23:14:04

  Birgitta :
  Geubbels officiellt klar för Monaco!

  Länktips: https://pbs.twimg.com/media/DgErD-VWAAAW....
  3 Tumme upp 2018-06-20 10:53:52
  Birgitta :
  Är ni inte trötta på all fotboll och vill se träningsmatchen där Fékir gör mål så finns den i denna artikeln på länken.

  Länktips: https://lesbleusenrussie.fff.fr/articles....
  4 Tumme upp 2018-06-20 10:50:10

  Birgitta :
  Här är Lyons matcher den kommande säsongen!

  Länktips: https://twitter.com/Ligue1Conforama/stat....
  3 Tumme upp 2018-06-07 18:49:50
  Birgitta:
  Ok, tack för upplysningen. Tur jag garderade med ett frågetecken. ;)
  Japp, särskilt nu när OL är på uppgång igen efter några ekonomiskt tuffa år med arena bygge och så. Tror nog JMA kan förbättra det!

  2 Tumme upp 2018-06-06 14:00:24

  Östlund:
  Strasbourg har faktiskt lämnat Hummel efter ett antal år och skrivit kontrakt med Adidas från och med nya säsongen. Så där är ett lag till, sen är absolut avtalet lite lågt om Marseille drar så pass mycket mer från Puma..
  2 Tumme upp 2018-06-06 13:25:51
  Birgitta:
  Tack Ossian och tack för info. Länkar en artikel från Toulonturneringen. På franska, så i värsta fall får du GT.

  Länktips: https://festival-foot-espoirs.com/en/fes....
  3 Tumme upp 2018-06-03 04:21:27

  Ossian Lindström (Mex-redaktionen):
  Grym rapportering!

  Kan flika in att Diego Lainez fick bra med speltid under Ricardo La Volpes tid som tränare i América. Det var även La Volpe som plockade upp Lainez från ungdomssektionen. Med Miguel Herrera som tränare har 17-åringen fått betydligt mycket mindre speltid. En spännande spelare som tar för sig på planen. Vänsterytter är hans naturliga position, då det främst är där han brukar spela i landslaget och klubblaget.

  3 Tumme upp 2018-06-02 18:52:43
  ANNONS:

  Fler artiklar om Lyon

  Officiellt: Juninho och Sylvinho på ingång-Lyon goes Brazil
  Lyon Efter att Lyon på lördagskvällen vann över Caen med 4-0, vilket gav oss 3:e platsen och CL-spel nästa säsong, så tillkännagav JMA att allt var klart med vår nye sportdirektör och tränare. Vi behöver inte vänta tills juni innan Juni kommer, han och Sylvinho beräknas anlända i slutet av maj!
  2019-05-19 23:56:29

  Inför: Lyon – Caen / Lyon – Barcelona, CL-final
  Lyon Ikväll blir en tuff kväll för oss OL-fans. Vi har två matcher att se ikväll. Damerna spelar CL-final i Budapest och i Lyon spelar herrarna säsongens näst sista match, vår sista hemmamatch! Lyon tar emot Caen hemma, ett Caen som slåss med Monaco om vem av dem som ska sluta över, respektive under strecket. Detta lär bli en tuff match!
  2019-05-18 09:33:44

  Juni kommer i juni, eller? - Sylvinho på ingång?*uppdat.17/5
  Lyon Den 11 juni 2019 så öppnar sommarens transferfönster. Det står öppet tills den 2 september. Så det är ju en månad kvar tills dess. Men sociala media är redan översvämmade av rykten så jag tänkte så smått börja sammanställa dem. Så får jag se sen hur jag gör när fönstret öppnar. Jag vill påpeka än en gång att denna artikeln handlar om rykten och en del spekulationer, både från sociala medier och mig. Samt kanske en eller annan sanning?
  2019-05-17 22:38:00

  Inför L'Olympico: Marseille – Lyon
  Lyon Lyon tog inte chansen mot Lille, matchen slutade oavgjort. Ikväll när man reser till Stade Vélodrome i Marseille så har man en ny möjlighet. Ikväll kan man, vid vinst, lägga 4 poäng mellan sig och ASSE och göra sig ”onåbara” för Marseille. Man skulle kunna få bort lite spänningar inför ligans sedan två kvarvarande matcher även om inget klargörs. Tar vi chansen nu då?
  2019-05-12 11:42:33

  Inför: Lyon – Lille
  Lyon Nu återstår endast fyra matcher att spela denna säsongen! Som OL-fan har vi mycket framför oss, vi ska ha en ny tränare, kanske en sportchef, sälja och köpa spelare och framför allt försöka ta en plats i nästa säsongs CL. Vi tar emot Lille denna lördagen, denna säsongens absolut viktigaste match!
  2019-05-05 08:09:23

  Inför: Bordeaux – Lyon
  Lyon Fem matcher kvar varav två på hemmaplan. Vi börjar med att åka till Bordeaux, sedan följer Lille (h), OM, Caen (h) och till sist Nîmes Olympique. Men på fredagskvällen spelar Lyon på Matmut Atlantique.
  2019-04-26 12:17:03

  Inför: Lyon – Angers
  Lyon Nu är det dags för hemmamatch igen. Lyon är ett lag i fritt fall och det kan sluta precis hur som helst. Denna fredagskvällen tar man emot Angers på Groupama Stadium.
  2019-04-19 15:53:57

  Inför: Nantes – Lyon
  Lyon Utslagna ur alla turneringar så återstår nu endast sju ligamatcher denna säsongen. Tre av dem är hemmamatcher och vi har bl.a Lille, Bordeaux och Marseille framför oss. Men vi börjar med att åka till Nantes och deras Stade de la Beaujoire-Louis Fonteneau.
  2019-04-12 12:09:34

  Inför: Lyon – Dijon
  Lyon I höstens bortamatch mot Dijon så vann Lyon med 0-3. Nu ska ett sargat Lyon ta emot dem hemma på Groupama Stadium. Sedan återstår sju matcher innan den här säsongen är över! Lyckas vi ta andraplatsen? Och stannar Genesio säsongen ut?
  2019-04-06 09:40:44

  Inför Coupe de France, semifinal: Lyon – Rennes
  Lyon Fyra dagar efter ligasegern borta mot Rennes så är det dags för lagen att mötas igen. Fast denna gången i semifinalen i Franska Cupen, och denna gången spelas matchen på Groupama Stadium i Lyon. Den andra semifinalen spelas sedan på onsdagen, mellan PSG och Nantes.
  2019-04-02 11:13:19

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Det kommer alltid en ny dag
  Blandade vinster med förluster
  Patrik Sjöström förstärker Bajen?
  Missionärerna utan framgång
  ”Det är bara att applådera”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies