fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 2680 | Inloggade: 254 | Antal medlemmar: 184714
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Inför HIF Catch the moon
  Känns just idag som en ouppnåelig dröm?

  Inför HIF: Catch the moon

  Some put their faith in the stars. Some put the trust in Ante G.


  När Fredrik Andersson våren 2014 tillträdde som klubbchef i HBK minns jag att KvP:s Fredrik Jonsson skrev något i stil med att supportrarna kanske skulle ifrågasätta att pengar satsades på en ny tjänst istället för välbehövliga nyförvärv. Efter ett par år tog sedan Susanne Nilsson över och klubbchefsrollen skulle mer riktas in på marknadsföring och kommunikation. När Janne Jönsson sedan ”entledigades” från jobbet som tränare för A-laget skapades en roll som sportchef åt honom vilken bara någon månad senare, när Janne valde att lämna, togs över av dåvarande ordföranden Tony Karlsson. Så när det kommer till att skapa nya kostnadsposter för en klubb som länge varit bakbunden av ”den ekonomiska verkligheten” verkar kreativiteten ibland obegränsad. Men det sportsliga resultatet under perioden kan sammanfattas med två ord: stabilt nedåtgående. Och vad marknadsföringen av HBK beträffar så märktes väl den av först när spelaren Jesper Westerberg drog igång #SlutsåltÖrjans.
   
  Försäljningen av Sead Haksabanovic till West Ham United gav tillsammans med övriga spelarförsäljningar under fjolåret ca 35 miljoner brutto och skulle ge föreningen ”en helt annan ekonomisk grund att stå på” under de kommande åren. Fjolåret gav dock ”bara” en vinst på ca 8 Mkr efter bl. a ökade kostnader med anledning av allsvenska spelarkontrakt, kostnader i samband med spelarförsäljningar och p.g.a. att aktier i Snöbollen Tre Hjärtan AB köptes tillbaka. I samband med försäljningen av Haksabanovic anslöt Pontus Silfwer från den norska andraligan och två vid den tidpunkten helt okända islänningar köptes in. Strax innan hade Johan Oremo hämtats från superettanlaget Gefle. Därefter har Peter Larsson, Thomas Boakye, Dida Rashidi och Andreas Hadenius anslutit - alla på fri transfer och från Superettan eller allsvensk bänk - och en skadedrabbad Ivo Pekalski har kommit på lån från Oxford. Så den förbättrade ekonomiska situationen verkar inte ha medfört något större utrymme till sportsliga satsningar för HBK. Fastän ett nytt Tv-avtal med kraftigt ökade intäkter för de allsvenska lagen hägrar inom ett par år och där ännu en säsong Superettan kommer att försämra förutsättningarna att åter gå upp i högsta serien.
   
  Värvningarna av spelare som Peter Larsson, Johan Oremo och Ivo Pekalski tycker jag det går att skönja en strategi bakom. Det är ändå spelare som åtminstone har hållit en hög allsvensk nivå och som har mycket erfarenhet att tillföra till ett annars ungt och orutinerat lag - en stomme att kunna luta sig emot. Men övriga nyförvärv måste man sätta ett frågetecken för när de i flera fall inte är bättre än HBK:s egna talanger men däremot enligt uppgift lyfter en betydligt högre lön. Känslan är att det då istället hade varit vettigare att investera i ytterligare någon riktig klasspelare. Problemet idag är troligen att klasspelare inte längre är så intresserade av att komma till Halmstad, men då blir ju också scoutingen och att hitta de riktiga guldkornen än viktigare. Både på den punkten och i hur klubbens resurser hanteras verkar det finnas en hyfsat stor förbättringspotential i dagens Halmstads Bollklubb. Men när Tony Karlsson nu tagit över rollen som klubbchef finns enligt honom inte längre utrymme till att hålla sig med en sportchef så länge HBK är kvar i Superettan. Det kommer i och för sig inte i praktiken att innebära någon större skillnad jämfört med hur det sett ut de senaste åren. Men om Halmstad ska kunna lyfta mot några högre höjder igen tror jag att just en förstärkning av den sportsliga kompetensen är en absolut nödvändighet.
   
  Kanske är det obefogat att vara alltför kritisk med tanke på att HBK alltjämt har chans på allsvenskt spel nästa säsong men i och med AFC Eskilstunas seger mot Falkenberg i söndags så känns de chanserna i det närmaste obefintliga. Jag tycker också det är viktigt att belysa att de senaste årens utveckling och beslut som i vissa fall inte känts som de är med föreningens bästa i åtanke inte är en utveckling i rätt riktning. Så morgondagens match mot Helsingborg känns upplagd för att bli skåningarnas stora revansch för det som hände på Olympia 2016 eftersom HIF vid en seger säkrar det allsvenska kontraktet. Därefter får HBK göra just ”en HIF” ta ett mellanår i Superettan, bygga vidare och försöka ”ta ner månen” i form av allsvenskt avancemang nästa år istället. Då, med en återvänd Andreas Johansson i laget borde det i varje fall finnas en grund till att hitta tillbaka till det som en gång karakteriserade Halmstads Bollklubb, d.v.s. hjärta, hårt arbete och - kompetens på de avgörande positionerna.
   
  Can you hear him whistling
  A little tune
  It´s about our Ante
  He´ll be coming home soon


  15 KOMMENTARER      2541 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2018-10-22 18:57:21


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Mr hbk:
  nå Tony säg nåt om att vi ska upp i allsvenskan efter att du och hela klubben har misslyckas år efter år att tro att en fjunig tränare ska rädda klubben bättre att Igor ta ett jobb på Kolmården att rädda sjuka apor

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-10-23 23:36:06
  035:
  Grattis till 1p borde varit 3p med tanke på sista chanserna som islänningarna lyckades klanta till... fixa några segrar och rensat ut i truppen, så kommer jag till Örjan nästa år! Grattis igen till en välförtjänt poäng!!
  Tumme upp 2018-10-23 20:59:50

  Tom Prahl:
  Snälla styrelsen!!! Exceptionellt lovande tränarduo. Fotboll handlar om resultat. Vår nuvarande tränare har haft tre uppdrag hittills som cheftränare. Det första var att hålla kvar Tvååker i div 1, misslyckades. Det andra var att hålla oss kvar i allsvenskan förra säsongen, misslyckades. Det tredje var att ta upp oss ur superettan, kommer att misslyckas. Var ser ni denna fantastiska potential??
  Tumme upp 2018-10-23 18:57:43
  Styrelsen :
  Nu är det tålamod som gäller samt att ge vår exceptionellt lovande tränarduo arbetsro. Det kommer bli bra det här på sikt. Målet kvarstår att hbk skall vara ett etablerat allsvenskt lag senast 2020.
  1 Tumme upp 2018-10-23 18:00:56

  Mr hbk:
  nej Tony inte fan kommer vi till allsvenskan vi kan ju inte ens vinna över lag som ligger sist

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-10-23 15:53:56
  HBK Until The End :
  Tony Karlsson//
  Är detta den riktiga Tony Karlsson eller är detta ett av många troll på Internet?

  Tumme upp 2018-10-23 15:15:29

  Tony Karlsson:
  Det förs diskussioner med de spelare som nämns nedan. Men det gäller att ha tålamod, endast så kan vi knyta till oss de vi har och även attrahera nya spelare. Vi är en gammal och klassisk klubb som alltid kan därigenom locka stora spelare. Nu satsar vi mot allsvenskan.
  4 Tumme upp 2018-10-23 15:03:34
  Fabian:
  HE, visst måste vi vara mycket kritiska i omdömet kring HBK för år 2018. Ledningen skall ha underbetyg för alla skrala och förmodligen också dyra värvningar. Igor och spelarna förtjänar rejäl kritik för att förlora två ggr mot Norrby samt hemma mot Gefle och Värnamo. De oavgjorda resultaten mot Frej hemma och Jönköping borta är också svaga insatser. Där är nycklarna till missad allsvenska. Egentligen är det väl bara mot HIF redo AFC hemma som laget riktigt lyft?
  Postat via SvenskaFans-appen
  1 Tumme upp 2018-10-23 12:05:34

  Mr hbk:
  tvåsiffrigt för Helsingborg i kväll inte fan rubba vi HIF

  Länktips: http://Hbk
  Tumme upp 2018-10-23 10:17:14
  Billy Igorsson:
  Haraldsson är vår kung. Utan Haraldsson faller hbk!
  1 Tumme upp 2018-10-22 23:21:51

  Fidde:
  Ryktas att Real Madrid vill köpa loss Haraldsson för att hjälpa storslaget att få igång målskyttet.

  2 Tumme upp 2018-10-22 23:07:25
  FIDDE :
  Andra tränare i superettan kan ju bara drömma om en så bra trupp som Igor förfogat över. Ultimata kontringsspelarna Gudmundsson och Haraldsson och så Japanen på det. Oj, oj oj.

  Gudmundsson & Haraldsson är knappast kvar till nästa säsong. Kan bli svårt att hänga kvar i superettan.

  1 Tumme upp 2018-10-22 23:03:50

  035:
  Dem resterande matcherna kan avgör väldigt mycket hur nästa säsong blir gällande spelare, sponsorer & publik. Hoppas alla inom HBK inser detta! Att fördröja HIF:s återtåg till allsvenskan är väl en morot i sig. Lycka till imorgon!
  2 Tumme upp 2018-10-22 22:40:39
  Kvastlund:
  Bra sammanfattat
  1 Tumme upp 2018-10-22 19:25:57

  BLT:
  Mycket bra skrivet. Mycket bra.
  Postat via SvenskaFans-appen
  2 Tumme upp 2018-10-22 19:20:54
  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Inför Syrianska: vem plockar upp dig när du är nere?
  Halmstads BK Med ett bottenlags förväntade retorik.
  2019-04-21 20:53:52

  HÄB notiser: Simon Andersson vinnare och stannar Igor Krulj kvar?
  Halmstads BK Här samlar redaktionen alla mindre nyheter som vi känner att ni läsare vill ta del av. Det är allt som inte är stort nog för att få en egen artikel. Detta är en uppdaterad version.
  2019-04-18 09:12:00

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Rena vilda västern, matlagning och Wikström.
  2019-04-17 06:43:00

  Brage - Halmstad: Sviten bruten
  Halmstads BK 1-2, 0-1 och 2-3 är senaste resultaten på Domnarvsvallen innan gårdagens match. Så på så sätt är ju sviten med uddamålsförluster nu bruten. Tyvärr inte på rätt sätt då vi nu förlorade med två mål.
  2019-04-14 20:56:02

  Boakye går in i startelvan
  Halmstads BK Och det är dags för Gudmundsson att kliva fram.
  2019-04-13 08:12:00

  Inför Brage - HBK
  Halmstads BK Säsongen inleddes med fågel borta mot J-södra. Därefter blev det fisk i den laddade hemmapremiären mot Örgryte. Ska det bli ”mittimellan” mot Brage? Halmstad behöver minimera de individuella misstagen och hitta tillbaka till sitt kreativa och starka kollektiv snarast om klivet mot allsvenskan ska tas år 2019.
  2019-04-12 16:43:04

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Koll på läget och resultaten från omgång 2.
  2019-04-11 17:00:00

  Snabba cash
  Halmstads BK Nya uppdrag väntar för HBK:s egen JW?
  2019-04-10 19:16:00

  Krönika: jag behöver inga väckarklockor
  Halmstads BK Jag vaknar alldeles för tidigt ändå.
  2019-04-07 08:59:58

  Bildspel från dagens hemmapremiär
  Halmstads BK Ja vad var det som hände egentligen i eftermiddags? Vi kommer med en summeringsrapport så snart som möjligt. Men medan ni väntar in den så får ni ta en titt på bilderna från dagens kamp om ni känner för det.
  2019-04-06 23:12:14

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Dzjuba nickade Zenit mot ligaguld
  Yzerman får stort förtroende i Detroit
  Hansa vann på Fritz-Walter-Stadion
  ”Sånt händer bara en gång”
  Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
  Slutspelet står för dörren
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies