fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 4005 | Inloggade: 241 | Antal medlemmar: 185021
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Intervju med Gefles klubbchef Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar
  "En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort."

  Intervju med Gefles klubbchef: Klubbar drar i Adam och Piotr, men ny spelare klar

  – En ny spelare är klar, säger Gefles klubbchef David Norell Hussein till SvenskaFans Hugo Ådvall i en längre intervju. Klubbchefen är dock förtegen om vem denna spelare är. I intervjun pratas det även om ekonomin – där supportersponsorerna räddade GIF, också den nya webbshoppen tas upp och tankar om transferfönstret.


  Gefle IF:s säsong är slut. Utanför planen är dock arbetare i full gång med förberedelser inför näsa säsong. 
  Ja, den senaste tiden har varit intensiv för GIF och klubbdirektör, David Norell-Hussein. Möte med licensnämnden, hålla koll på provspelare, värdera bud från andra klubbar på olika spelare, få in supportersponsorer och en fixa ny webbshop. 

  – Den senaste tiden har handlat väldigt mycket om att lägga pusslet inför 2019, framför allt organisatoriskt utifrån det ekonomiska sparkrav när det gäller kanslipersonal och ledarstaber. Detta är så klart utmanande. Verksamheten har ett stort behov av personella resurser, men plånboken räcker inte till att fylla behovet till en helt tillfredställande nivå. Det är ett stort pussel och vi behöver lösa bemanning från barn och ungdom, akademi, till dam och herr. Vi behöver få till stödfunktioner kring dessa lag också samt till våra olika projekt. Så 2019 blir utmanande och vi kommer behöva bli oerhört rationella i våra prioriteringar, samt söka stöd från frivillig arbetskraft.

  Det låter som det är mycket som händer.
  – Ja, parallellt med detta har vi också jobbat för att lösa den tillfälliga ekonomiska krisen som vi har varit i vad gäller likviditet, lyckligtvis är vi väldigt nära mål mycket tack vare supportersponsorer! Till allt detta handlar det såklart även om att rusta både dam- och herrlag inför nya säsonger, där det framförallt blir en stor omställning för herrarna.
   
  Adam Bergmark Wiberg har ryktats till flera klubbar, har du någon kommentar till det? 
  – Vi har fått ett konkret bud på Adam vilket inte är så överraskande. 
   
  Även Piotr Johansson har ryktats bort, stämmer det?
  – Piotr är också en spelare som drar till sig intresse.  
   
  Men är inte en försäljning det bästa för er med tanke på er ekonomi? 
  – Det är alltid en helhet man behöver bedöma från fall till fall, får vi bud på skäliga nivåer är det såklart aktuellt med spelarförsäljningar. 

  Vad är en rimlig summa för dem? 
  – Det är många parametrar som styr men till syvende sist är det marknadsstyrt. Tror många som saknar insyn och kunskap har allt för optimistisk fantasi vad det handlar om för summor. 

  Hur går diskussionerna med Admir Bajrovic, uppgifter säger att han tränar med FC Trollhättan? 
  – Vi för en dialog med Admir om framtiden, vi gillar honom och han gillar Gefle. Om Admir vill vara med i vårt projekt och om vi hittar ett bra upplägg som är hållbart för bägge parter så kan vi ha en framtid tillsammans. Just nu är ingenting klart. 
   
  Sebastian Sandlund har i tidigare intervjuer sagt att kan vill stanna om klubben vill ha honom kvar, vill ni det? 
  – Ja, Sebastian är en spelare med kontrakt som vi gärna arbetar vidare med.  

  Ni har under veckan haft många provspelare på plats, hur många? 
  – Ett 10-tal tränade med oss sista veckan. 

  Nisse Nilsson är klar, kommer fler spelare presenteras snart? 
  – Ja, eftersom en hel del spelare inte kommer vara kvar till nästa säsong kommer vi såklart behöva fylla på. En ny spelare är helt klar och kommer presenteras inom kort. 

  Licensnämnden godkände eran plan och ni slipper ytterligare nedflyttning, hur känns det?
  – Det var en av många tunga stenar som släppte så klart. Vi gjorde ett bra jobb med att ta fram underlag och prognoser som var trovärdiga och vi har en god historik utan skulder. Hade beslutet blivit negativt för Gefle IF hade jag ställt mig väldigt frågande till bedömningar som görs, när man vet hur det kan se ut hos andra klubbar. Vi är och ska fortsätta vara en välskött klubb med ordning på finanserna, det får dock inte leda till en skev tävlingsbalans om andra når framgång genom dra på sig skulder. Då har svensk elitfotboll ett problem. 

  Ni fick en dryg miljon av kommunen, varför fick ni det och vad ska pengarna användas till? 
  – Det bidrag vi fått från kommunen är för det första ingenting nytt, Gefle IF har haft det sedan 2013 och det är resurser som ska tillfalla vår stora barn- och ungdomsverksamhet. Avtalet löpte ut nu inför 2019 och kommunen valde till vår glädje att förlänga, dock bara med ett år i taget. Första indikationen under hösten var en rejäl sänkning men lyckligtvis ändrades det beslutet efter ett par dialoger. Skulle vi inte ha fått det bidraget, kunde vi inte ha fortsatt i nuvarande form. Det bidraget är ett av olika stöd vi får från kommunen, nu har vi fått detta beviljat men indikationerna verkar inte lika positiva kring övriga avtal tyvärr, med risk att det totala stödet blir mindre än tidigare år. 

  Känslan är att er ekonomi har blivit bättre, stämmer det? 
  – Vi har tagit stora kliv där det för ett tag sedan egentligen var slut i kassan innan november. Samtal och med stor hjälp från våra partners, leverantörer och inte minst fantastiska supportrar så ser det betydligt bättre ut, även om marginalerna fortfarande är på en riskfylld nivå. Vi måste få till det stora sparpaketet på cirka 12 miljoner, samt lyckas med våra prognostiserade intäkter för att det ska gå ihop. Vi kommer samtidigt brottas med ett underskott på eget kapital som vi behöver återställa på sikt. Så svaret på frågan är att ekonomin går åt rätt håll, men är långt ifrån tillräckligt bra. 

  Ni flyttar ert kansli, vad innebär det ekonomiskt och var kommer det att ligga? 
  – Vi flyttar in i spelarnas uppehållsrum och vi sparar cirkaa 250 000 på den flytten. Långt ifrån optimalt men vi har inte så mycket till val. 

  Det var sisa dagen att bli supportersponsor i fredags, hur många blev supportersponsorer och hur nöjda är ni? 
  – Sammanställningen är inte helt klar då några kom in i sista stund och det tar ett tag innan vi ser på bankgirot vad som kommit in. Men det är helt klart att det blev över hundra stycken supportersponsorer och intäkten ser ut att landa kring 400.000 kronor.  

  Vad kommer supportersponsorpengarna att användas till? 
  – Den insatsen gör bland annat  att vi klarar licensnämndens kravställningar och undviker tvångsdegradering ytterligare en serie, samt att vi undviker rekonstruktion, vilket i sin tur också hade inneburit tvångsdegradering. 
   
  Det är snart juletider och många fans undrar när den efterlängtade nya webbshoppen kommer? 
  – Den är på gång, det har varit en del strul som dragit ut på tiden men förhoppningen är absolut att starta upp det lagom till julklappsinköp.  

  Årskort brukar vara en populär julklapp, när kan man köpa årskort inför nästa år? 
  – Vi drar igång årskortsförsäljningen i december, med sänkta priser och ett julerbjudande, avslutar David Norell-Hussein.  
   


  0 KOMMENTARER      3279 VISNINGAR
  HUGO ÅDVALL
  2018-12-02 22:53:08


  ANNONS:

  Fler artiklar om Gefle

  Geflepodden #133 med Grace Tanda: ”Vi borde ha gjort 3 mål!”
  Gefle Geflepoddens Andreas Ström reser till Örebro där analysgruppens Per Magnusson möter upp för att titta på Karlslund–Gefle IF. Matchen slutar 1-1 efter en sen kvittering av hemmalaget, det som såg ut som en segerpodd byts mot oavgjort i en match som Gefle IF borde ha vunnit. Intervjuer med Frej Engberg, Marcus Bengtsson, Karlslunds Justin Salmon och till sist Grace Tanda
  2019-05-14 21:56:00

  Veckans Sex och Snedspark
  Gefle Veckans lista fokuserar på lagets prestation i bortamatchen mot Karlslund. En på papperet svår bortamatch där jag ändå tycker att Gefle gör en bra match. Karlslund har visat sig svårslagna i inledningen av serien, så efter att lite av besvikelsen lagt sig så är jag ändå nöjd med det oavgjorda resultatet. Hur som helst så här ser listan ut. Läs, håll med eller låt bli.
  2019-05-11 19:28:32

  Geflepodden #132: Frej Engberg är missförstådd
  Gefle Efter ett litet uppehåll för Geflepodden ringde Johan Norrström upp Andreas Ström för att diskutera kring Gefle IF:s prestationer i de senaste matcherna. Det blir några kommentarer kring förlusten mot Linköping och den viktiga vinsten mot bottenlaget Boden. Naturligtvis pratar vi också lite om Grace Tandas tre mål mot Boden. Dessutom sågar vi Mittmedias betygsättning, laddar upp lite inför matchen mot Karlslund och pratar lite allmänt om det stundande derbyt i juni.
  2019-05-10 11:13:10

  Geflepodden #131: Gefle IF föll på eget grepp
  Gefle Efter förlustmatchen för Gefle IF i Norrettan, då man mötte Carlstad United hemma på Gavlevallen, fick Geflepoddens Andreas Ström och Johan Norrström möjlighet att tala med Nisse Nilsson och Jacob Ejerblad. Sedan satte sig Andreas och Johan ner tillsammans med legendaren inom Gästrikefotbollen, Kent Björk, för att analysera matchen. Man var överens om att förlusten förvisso var odiskutabel, men att 0-3 inte riktigt speglade händelserna ute på plan.
  2019-05-01 08:03:00

  Geflepodden #130 med Gefles målskytt Linus Mattsson: "Vi var värda en poäng"
  Gefle Efter premiärmatchen för Gefle IF i Norrettan, då man mötte Nyköping BIS på Rosvalla IP i söndags, passade Geflepoddens Andreas Ström på att prata och mingla med tillresta Geflesupportrar. Efter matchen blev det dessutom snack med Gefles Grace Tanda, målskytten Linus Mattsson och några andra spelare i laget. Dagen efter ringde Johan Norrström upp Andreas Ström för att analysera matchen. Man var överens om att Isac Rojas är en man för startelvan och att matchen mot Rynninge kan bli mycket svår.
  2019-04-10 14:53:00

  Geflepodden #129: Analys inför premiären och snack med Suad Gruda
  Gefle Den nya Geflepodden och den gamla Geflepodden analyserar försäsongen och bedömer Gefle IF:s chanser mot Nyköpings BIS i premiären. Kommer GIF att börja försiktigt? Eller tänker man pressa och stressa motståndaren? Innan det snacket träffar podden Nyköpings kapten Suad Gruda. Hur ser han på Gefles chanser? Var tror han Nyköpings slutar i serien?
  2019-04-04 08:57:00

  Geflepodden #128: Nya redaktionen presenterar sig
  Gefle Dags för en ny redaktion i Geflepodden! I nummer 128 får ni ett smakprov av den nya redaktionens tänk plus att man analyserar Gefle IF herrars senaste (och näst sista) träningsmatch mot Team TG. Nya Geflepodden går igenom spelartruppen och recenserar laget spelare för spelare. Nästa vecka blir det uppsnack inför premiären med Nyköpings BIS och en intervju med lagets kapten, Suad Gruda!
  2019-03-26 17:40:00

  Veckans Sex och Snedspark
  Gefle Ny vecka och dags för ny lista. Den här veckan hyllas något som Gefle gjort sig kända för, och som en gång i tiden var klubbens adelsmärke. Dessutom hissas något som klubben kanske inte förknippats med dom senaste säsongerna. Läs håll med eller låt bli.
  2019-03-25 11:10:00

  Geflepodden #127: Josefs och Hasses sista Geflepodd
  Gefle Nummer 127 blir den sista Geflepodden i Josefs och Hasses regi. I början av april tas Geflepodden över av ett annat gäng, och ett mycket kompetent sådant. Målet är att den 4 april släppa en övergångspodd med båda redaktionerna. I denna podd pratar Geflepanelen – Niclas Backlund, Andreas Ström, Josef och Hasse – om Gefle IF:s herrars utmärkta insats mot Valbo FF (3-0). Det blir även lite snack om Sandvikens IF, Carrickläktarens tifon och Västerås SK.
  2019-03-18 09:39:00

  Veckans Sex och Snedspark
  Gefle Ny vecka och ny lista. Det ska hyllas och risas och det förstnämnda var något som jag fick kämpa lite med den här veckan efter två raka förluster. Något som enligt vissa är något jag måste vänja mig vid även den här säsongen. Frågan är när eländet ska sluta? Man är ju trots allt supporter och det smärtar att se sitt favoritlag förlora. Nå väl, veckans lista utformades sig så här. Läs, håll med, eller låt bli.
  2019-03-11 12:25:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Det kommer alltid en ny dag
  Blandade vinster med förluster
  Patrik Sjöström förstärker Bajen?
  Missionärerna utan framgång
  ”Det är bara att applådera”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies