fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 2810 | Inloggade: 391 | Antal medlemmar: 184737
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Krönika häng inte Igor!
  Ja, vad är egentligen lösningen?

  Krönika: häng inte Igor!

  Och HBK är som IFK.

  Efter fortsatt kräftgång för de blåsvarta, där de gång på bjudits på möjligheten att komma ikapp AFC men misslyckats, höjs nu ett flertal röster för att tränare Igor Krulj måste ta sitt ansvar och avgå. Detta eftersom han inte har lyckats bygga ett lag med en fungerande spelidé. Men vems är egentligen ansvaret? Ja inte är det Igor som i så fall ska hängas om du frågar mig.
   
  Redan förra sommaren skrev jag att utnämnandet av Igor Krulj till den tränare som skulle rädda HBK kvar i Allsvenskan inte var något annat än en chansning. Som så ofta vad gäller HBK under det senaste decenniet så upplevde jag att det verkade saknas en riktigt välgrundad analys av vad som verkligen behövdes utan man körde på med vad som stod till buds istället under parollen att ”något måste göras”. En bit in på hösten och med fortsatt oviss serietillhörighet kommande säsong förlängdes sedan kontraktet med Igor Krulj och ingen kan ju påstå att detta motiverades av uppnådda resultat. Hur sedan Billy Magnusson hittades i Landskrona har jag inte en aning om men en person jag talat med som tidigare varit verksam i skåneklubben hade svårt att förstå den värvningen. Igor Krulj och Billy Magnusson kunde så klart ha varit stigande stjärnor på tränarhimlen men nu verkar så inte vara fallet. Men de har garanterat gjort så gott de kunnat och de som ska ta det yttersta ansvaret kan ju inte vara någon annan än den/de som gett dem förtroendet.
   
  I sin senaste krönika dristar sig HP:s Jan-Owe Wikström till åtminstone lite kritik av något annat än spelarnas usla insatser och kritiserar nu HBK för att man inte skaffat någon mentor år Igor Krulj under säsongen ”Precis som Trelleborgs FF gjorde med Tom Prahl. Och inte minst – som HBK gjorde med Reine Almqvist när Jens Gustafsson hade det som tyngst 2014”. Men det sistnämnda stämmer inte alls för Almqvist blev klar för HBK redan i början av året  2014 och ska nog mera ses som en strategisk värvning som skulle ta HBK till nästa nivå av den så kallade ”etableringsfasen” vilket också lyckades. Och nädå, ingen behöver påminna mig om hur jävla trött jag var på den där ”etableringsfasen” som jag tyckte gick alldeles för långsamt. Eller om mina lyriska krönikor om Janne Jönsson för den delen.
   
  Avslutningsvis ska vi ändå komma ihåg att den här säsongen är långt ifrån över ännu, åtminstone i teorin. Som en pendang till IFK Göteborgs allsvenska debacle verkar det liksom inte spela någon roll hur många usla HBK-insatser som staplas på varandra – chansen finns kvar där ändå – mycket på grund av de omgivande lagen(t)s ackompanjerande uselhet. Så det skulle ju inte förvåna om det blir en tvärvändning den 23 oktober med ny eufori på Olympia samtidigt som AFC lullar runt dyngraka mot de gulvita nykteristerna från Falkenberg. Och att sedan HBK likt förbenat står där med en kvalplats på fickan i början av november. Men det innebär ju i sin tur inte att kritiken varit obefogad för sett till spelarbudget och trupp så borde det här laget klara av att ta en allsvensk direktplats. Men allting blir ju inte heller alltid som det var tänkt. Och kanske är det så att hissåkandet mellan divisionerna och att man hela tiden ”lever i ovisshet”, måste ställa om till nya förutsättningar och aldrig får någon riktig kontinuitet tärt så pass mycket på föreningen att till slut funkar det inte längre? Något som jag själv var inne på när jag förra hösten var långt ifrån säker på att HBK skulle klara av att studsa tillbaka den här gången. Å andra sidan borde det ju kunnat skapas förutsättningar för att undvika just det där hissåkandet. 


  14 KOMMENTARER      3742 VISNINGAR
  HÅKAN ERICSSON
  hbk.ericsson@gmail.com
  På Twitter: HBKericsson
  2018-10-09 09:33:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Mr hbk :
  det är bara för Tony sätta sig på ett tåg till Stocholm via Södertälje där kan han hitta spelare som gör mål framåt

  Länktips: http://hbk
  Tumme upp 2018-10-10 16:05:51
  Julio Iglesias:
  Fabian, Vore intressant att få se hur scoutingen av Hedenus och Haraldsson gick till...

  Videokasetter??

  1 Tumme upp 2018-10-09 22:47:56

  Fabian:
  Helt klart att spelarna blir vilsna när både spelsystem och positioner ständigt ändras. Spelarna märker naturligtvis också att ledarteamet saknar förmåga att ändra det taktiska upplägget under en match. Vi har sett så många matcher när vi tappar andra halvlek utan att ledarna har förmått vidta de ändringar som hade behövts. Min käpphäst har under hela året varit att vårt mittfält är för svagt både fysiskt och tempomässigt. Det var tydligt redan under försäsongen men inga åtgärder har vidtagits för att ändra läget. Tydligt är ett en av de största förklaringarna till vårt misslyckande att ta steget till allsvenskan är alla svaga värvningar av spelare som knappt håller superettan klass. Ändå har man påstått sig satsa mer på scouting! Den/de som har legat bakom värvningarna borde träda fram, ta konsekvenserna av misslyckande värvningar och lämna över till nya krafter. Misstänker starkt att den nye sportchefen är en av dem som bär fet största ansvaret i det här avseendet.
  Postat via SvenskaFans-appen
  4 Tumme upp 2018-10-09 21:50:31
  Bagarn:
  Om man har en luddig spelidé om man ens har en ide och dessutom ständigt byter startuppställningar och spelsystem så smittar det av sig på laget. Det skapar en osäkerhet på alla plan vilket gör att många spelare blir rädda att göra fel, springa bort sig osv och till slut så blir de paralyserade och stillastående. Redan efter ett par månader förstod de flesta av oss att Igor aldrig kommer få till något vägvinnande spel och nu har det gått 15 månader och styrelsen sitter med armarna i kors. Jag tycker det är jättesvårt att bedöma spelartruppens kvalitet under rådande tränare. Därför hade det varit kul att se vad någon annan hade kunnat få ut av vårt spelarmaterial, men det kan man ju glömma att få uppleva som det verkar.
  6 Tumme upp 2018-10-09 18:52:59

  MT:
  Billy Magnusson hämtades ju till U17-laget.
  Tumme upp 2018-10-09 18:51:29
  Attans...:
  Ajdå... hade jag vetat vi skulle satsa inför 2020. Så hade jag sparat mina pengar och börjat titta på HBK då... kan jag få tillbaka mina pengar retroaktivt tro om jag lovar att titta nästa år??
  1 Tumme upp 2018-10-09 18:14:59

  Tom Prahl:
  Allvarligt talat ”Styrelsen” Tycker ni det är en så fantastisk bedrift att vi kommer bli fyra i landets näst högsta serie?? Sämsta placeringen sedan 1970!! Och sedan denna? fantastiska spelidén ni talar om som börjar sätta sig?? Är det i Norrby och Värnamo matcherna ni sett dessa tendenser? Och sedan vår exceptionellt skickliga tränarduo! Är det att laget ser helt oengagerat och likgiltigt ut som ni gillar mest?? Till sist, ytterligare ett par poäng!! Jag häpnar. Detta bör vara någons ironi som jag missar, annars blir jag rädd.
  1 Tumme upp 2018-10-09 17:52:35
  Mr hbk:
  låt nån engelsman ta över hbk så det blir ordning och reda i klubben. låt Igor blir bollkalle

  Länktips: http://hbk
  Tumme upp 2018-10-09 16:41:26

  Styrelsen :
  Vi skall absolut inte hänga Igor och definitivt inte heller Billy. Båda är ju unga men mycket lovande tränare. Vi skall heller inte glömma att hbk endast har 3 lag framför sig i tabellen samtidigt som vi har inte mindre än 12 lag efter oss!!
  En fantastisk bedrift således av den exceptionellt skickliga tränarduon. Den tydliga spelidén börjar nu sätta sig och vi förväntar oss ytterligare ett par poäng på de återstående matcherna så att fjärdeplatsen bevaras.
  Målet kvarstår att vi ska vara ett stabilt och etablerat allsvenskt lag senast 2020.

  1 Tumme upp 2018-10-09 14:29:44
  HE:
  Tack för det! Och ja, det kan ju stämma som du skriver Johan!
  Tumme upp 2018-10-09 12:27:57

  Hans Jansson:
  Håller med till stora delar av denna krönika.
  Igor ska inte hängas = sant. Det är inte hans fel att han inte fått resurserna att bygga ett lag som fungerar. Det är styrelse och klubbledningen som har det ansvaret. Igor är säkert mycket kunnig som tränare. Det är inte lätt att leda ett lag som inte gör jobbet 24/7. Det finns vissa spelare som släntrar omkring på planen och bara joggar in lönen varje vecka. De få undantag som bekräftar den regeln har det inte lätt dom heller. Hissåkandet har varit en betydande orsak till varför publiken sviker. Kontinuitet är ett måste i dagens idrottssamhälle men inte bara det utan också kommunikation med befintliga såväl som blivande supportrar. När det saknas transparens från klubbens sida sviker inte bara publik utan även sponsorer!

  HBK är en klubb som inte är mogna för steget till allsvenskan och kommer förmodligen inte att vara det på ett antal år framåt. Nu gäller det att samla ihop spillrorna och bygga nåt nytt men utan den klubbledning som finns idag. Deras ansvar för klubbens situation är underlag nog för att de ska avgå. Dessvärre finns det nog inga som vill ta över och utföra en grundlig förändring och anpassning till dagens samhälle där det finns så mycket olika aktiviteter med stort underhållningsvärde. För publiken idag vill ha underhållning före match, i pausen och även efter match.

  Ett exempel på hur HBK skulle kunna knyta an till barn och ungdomar är att ha en sk. mixad zon där barn får möta spelarna. Få skaka hand med dom, få en matchtröja, ta en selfie mm.
  Detta för att de ska börja se upp till spelarna i laget.

  Det finns mycket som kan göras men det verkar som om ledningen i klubben har kört fast i sina egna hjulspår. Man har en hemsida som knappast är nåt intressant att titta på och i.
  Ett matchreferat och nyheter om andra aktiviteter är vad man får. Men det mest intressanta är väl ändå intervjuer med spelare och ledare från alla avdelningar i klubbens verksamhet?!
  Det saknas media och annan kommunikation så det förslår.

  Största problemet är dock kontinuiteten. Hur många tränare har inte fått komma och gå de senaste 10 åren. Det tillsammans med dyra spelare som tydligen haft inskrivet i sina kontrakt att de kan lämna precis när de vill oavsett om det är säsong eller inte. Den oreda har stört HBK som klubb och fotbollslaget i synnerhet. Dessutom hur mycket har de inte kostat klubben?

  Det är dags att komma ut ur garderoben och redovisa öppet hur klubben har skötts de senaste åren. Det är bedrövligt att gammal anrik klubb ska behöva räddas ekonomiskt at en grabb på 18 år och bar klubben på sina axlar innan han flyttade till West Ham.

  Öppna ögonen och se sanningen i vitögat. De som sitter i klubbledningen nu bör inte vara kvar! Låt andra ta över och skapa en ny vision om HBK.

  4 Tumme upp 2018-10-09 11:42:40
  Bagarn:
  Håller med dig om allt, bra krönika. Min prenumeration på HP avslutade jag i somras. Igor och Billy har inte anställt sig själva utan det ansvaret vilar på Tony & Co. Ju förr Igor och Tony försvinner desto bättre, men visst lever hoppet, men oavsett vad då måste de väck!
  2 Tumme upp 2018-10-09 11:36:32

  Johan1986:
  Billy har väl lockats in via håkan svenson när han o lillpojken var i landskrona?
  Postat via SvenskaFans-appen
  Tumme upp 2018-10-09 11:36:25
  Adam S:
  Håller med dig när det gäller möjligheten att till slut ta en kvalplats just av de skäl du anför, även om jag inte tror att de rår på HIF i nästa match.
  Däremot vet jag inte om jag önskar det. Att bli slagpåse i AS en gång till , är inget jag ser fram emot. För det skulle det här laget bli.
  Tyvärr.

  Tumme upp 2018-10-09 10:00:19

  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Utblick Super1an
  Halmstads BK MAKalösa siffror i Borås och en välscoutad skytteligaledare.
  2019-04-23 09:47:00

  Nytt poängtapp: HBK-Syrianska 2-2
  Halmstads BK För första gången på över ett decennium återfanns Dusan Djuric i HBK:s startelva, när klubben på måndagseftermiddagen tog emot Syrianska på hemmaplan. En match som var en kamp om bottenplaceringar, efter en mindre smickrande inledning från Bollklubbens sida.
  2019-04-22 19:47:47

  Förväntad läggmatch ikväll?
  Halmstads BK Syrianska borttagna på spelkupongen.
  2019-04-22 14:03:15

  Inför Syrianska: vem plockar upp dig när du är nere?
  Halmstads BK Med ett bottenlags förväntade retorik.
  2019-04-21 20:53:52

  HÄB notiser: Simon Andersson vinnare och stannar Igor Krulj kvar?
  Halmstads BK Här samlar redaktionen alla mindre nyheter som vi känner att ni läsare vill ta del av. Det är allt som inte är stort nog för att få en egen artikel. Detta är en uppdaterad version.
  2019-04-18 09:12:00

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Rena vilda västern, matlagning och Wikström.
  2019-04-17 06:43:00

  Brage - Halmstad: Sviten bruten
  Halmstads BK 1-2, 0-1 och 2-3 är senaste resultaten på Domnarvsvallen innan gårdagens match. Så på så sätt är ju sviten med uddamålsförluster nu bruten. Tyvärr inte på rätt sätt då vi nu förlorade med två mål.
  2019-04-14 20:56:02

  Boakye går in i startelvan
  Halmstads BK Och det är dags för Gudmundsson att kliva fram.
  2019-04-13 08:12:00

  Inför Brage - HBK
  Halmstads BK Säsongen inleddes med fågel borta mot J-södra. Därefter blev det fisk i den laddade hemmapremiären mot Örgryte. Ska det bli ”mittimellan” mot Brage? Halmstad behöver minimera de individuella misstagen och hitta tillbaka till sitt kreativa och starka kollektiv snarast om klivet mot allsvenskan ska tas år 2019.
  2019-04-12 16:43:04

  Utblick Super1:an
  Halmstads BK Koll på läget och resultaten från omgång 2.
  2019-04-11 17:00:00

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Blomberg på väg bort från Bajen?
  Barcelona stormar mot ligatiteln
  Juventus – Europas supersvit
  ”Sånt händer bara en gång”
  Champions League:   ”Sånt händer bara en gång”
  Slutspelet står för dörren
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies