fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 3575 | Medlemmar: 183445

Kom ihåg mig
Silly Season 2018 Martin Broberg är hemma

Silly Season 2018: Martin Broberg är hemma

I vinter kommer spelare komma till ÖSK och andra kommer lämna.
Och här kan ni följa alla rykten och klara övergångar inför säsongen 2019.


Om ni har hört ett rykte på stan eller läst något på ett forum så hör av er till redaktionen på: 
Svartvitredaktion@outlook.com

De senaste nyheterna är skrivna i rött, våra kommentarer är skrivna i grönt, bonuskommentarer i blått och (B) betyder Bosman.

1. Ryktas in
2. Ryktas ut
3. Klara in
4. Klara ut
5. Spelare som har förlängt.


1. Ryktas in

De rykten som blir klara övergångar/lån flyttas till: 3. Klara in

Övergångar

Eero Tamminen - Ilves Tampere
2018-10-30 
Har varit på provspel hos klubben och ett kontrakt kanske finns på bordet i vinter. 
Läs mer här (fotbolldirekt) 

Redaktionens kommentarer: En offensiv yttermittfältare som stått för tre mål och sex framspelningar i vinter. Ska enligt transfermarkt spela främst till vänster men har spelat en hel del till höger i år och när jag sedan fick reda på att han var främst högerfotad svalnade mitt intresse. 

Först var min tanke att han skulle vara ett alternativ för vänstra wingback positionen men i och med att han är högerfotad så känns det överflödigt att värva honom oavsett hans poängskörd.


Moshtagh Yaghoubi - (B)
2018-10-30 Har varit på provspel hos klubben och ett kontrakt kan mycket väl finnas på bordet i vinter. 
Läs mer här (Fotbolldirekt)

Redaktionens kommentarer: Har varit en av HJKs bättre spelarna de senaste säsongerna men fick se sitt kontrakt brytas efter att han, utan HJKs tillåtelse, spelat futsal med ett annat lag under ett landslagsuppehåll. Sedan dess har han varit kontraktslös och har således varit hos oss och provspelat, vad Axel tyckte om hans insats vet vi inte. Däremot vet vi att han stått för fjorton mål och framspelningar på sina femtionio framträdanden för klubben, samtidigt har han dragit på sig tjugoen gula kort under samma period vilket pekar på att han har ett disciplinproblem. 

Just det får mig att tänka på Tobias Grahn, en mittfältare som levererade poäng men också drog på sig en hel del varningar och vi såg hur det gick efter att vi värvade honom. Förhoppningsvis så kommer Axel och resten av staben kunna få bukt med hans disciplinära problem ifall han och klubben kommer överens om ett kontrakt.

Den stora frågan i detta fall är däremot, vem kommer han ersätta? Ska han ersätta Besara? Ska han ersätta Rogic? Frågorna är många och svaren är än så länge få och vi kommer nog få vänta ett bra tag innan dessa frågor besvaras. 


Kevin Wright - Degerfors IF
2018-10-09 Fotbolldirekt avslöjar att Peking och ÖSK överväger att buda på Wright i vinter
Läs mer här (fotbolldirekt)

Redaktionens kommentarer: En vänsterfotad wingback! Köp honom illa kvickt! 

Seriöst, vi behöver en vänsterfotad wingback och jag har själv sett honom spela. Då i matchen mot Örgryte var han inte särskilt framträdande på något sätt men han har verkligen träffat en sorts formtopp på slutet ur ett poängperspektiv då han gjort majoriteten av sina fem mål och sex framspelningar under dessa senaste månader. 

Annars får vi väl göra som vår rival i detta fall, Peking, och fostra om en mittfältare till wingback även om det är en större chansning. Vad prislappen ligger på har vi ingen aning om men om vi är involverade så borde den vara överkomlig samtidigt som en kan fråga sig om det är denna position vi ska lägga de få pengar vi har på. Lån
Ingen i nuläget. 


2. Ryktas ut
De rykten som övergår i klara övergångar/lån finns under: 4. Klara ut

Övergångar

Oscar Jansson - Engelska, belgiska och holländska klubbar

2018-11-15 Fotbolldirekt går ut med uppgifter om att klubbar från ovanstående länder är ute efter Janssons signatur. 
Läs mer här (fotbolldirekt)

Redaktionens kommentarer: Hade hört rykten om detta tidigare och nu är det bekräftat för mig att det finns klubbar som är intresserade. En sak som däremot inte behöver bekräftas är att om vi ska sälja Jansson så ska vi ha gott betalt för honom. 

Med två år kvar på kontraktet och en gjuten plats i startelvan så ska vi ta mycket betalt för honom, minst tio miljoner kronor.

Sen tycker jag att Oscar är värd ett till äventyr i utlandet efter den nivån han hållit i vår klubb genom åren och att han alltid varit oss trogen.
Om ni frågar mig, så borde Oscar inte gå till Belgien, kolla bara hur det gick för Jacob Rinne i Gent. 

Lån
Ingen i nuläget.


3. Klara in

Övergångar


Martin Broberg - (B)
2018-11-21 ÖSK avslöjade på sin presskonferens att Martin återvänder till klubben och kontraktet är skrivet på tre år. 
Läs mer här (ÖSKs hemsida)

Redaktionens kommentarer: Martin var en stor favorit bland oss svartvita när han var här senast, trots att han bara var här i ett och ett halv år. Men med den hösten han hade och den karisman så är det inte svårt att förstå varför och nu återvänder han alltså hem. 

Ryktet gick redan dagen innan om att Martin var på väg tillbaka och jag ställde mig lite frågandes till denna värvning då jag utgick från att han skulle agera mest på kanten men det verkar som att han kommer vara centralt som släpande och offensiv mittfältare.
Alltså samma position som Besara var på och jag tror att Martin kommer funka utmärkt i den rollen.


Välkommen hem, Martin!

Lån 

Viktor Tranberg - FC Nordsjaelland
2018-08-07 
ÖSK går ut med nyheten att man lånar in Tranberg över säsongen och har en option att köpa loss honom. 
Läs mer här (ÖSKs hemsida)

Redaktionens kommentarer: Till en början var jag lite ljummen i min reaktion, jag hade förväntat mig någon äldre, mer etablerad spelare men ju mer jag har läst om honom ju mer accepterar jag denna värvning. Först och främst glädjar det mig att ÖSK har en option att köpa loss honom om de vill. 

För det andra verkar han vara rätt så etablerad för att vara så ung, det är just under denna säsong som han haft svårt att få speltid i talangfabriken som är FC Nordsjaelland. 

Med sin längd så ska han nog kunna bidra med ett bra huvudspel och förhoppningsvis har han mer fart trots sin längd än en viss fransman hade, en fransnamn vars namn vi icke skall nämna i denna blogg. 

I övrigt verkar det som att vi har med en slipad ung spelare att göra och vi hoppas att han får göra bra ifrån sig i sin debut på lördag när vi möter BP. 

Välkommen, Viktor! 4. Klara ut

Övergångar 


Victor Sköld - Örgryte IS
2018-11-14 ÖIS går ut med att de har skrivit kontrakt med Sköld över nästa säsong med option på ett år till.
Läs mer här (ÖIS hemsida)

Redaktionens kommentarer: Ofta hånad för sina undermåliga insatser under sin tid hos oss och kritik har han förtjänat även om det har varit överdrivet ibland. 

Och då inkluderar jag mig själv bland de som har varit överdrivet hård mot Sköld men en anfallare ska göra mål och det har Sköld haft svårt med även om han till slut visade att han hade mål i sig när han gjorde mål två matcher i rad mot Kalmar och Östersund. 

Förmodligen blir dessa två mål det sista avtrycket han gör i ÖSK och han kommer nog inte gå till historien hos oss svartvita som en storspelare. 

Däremot kommer vi minnas honom för hans sköna personlighet och sin arbetsvilja, något som jag tror kan hjälpa honom att gå hem hos supportrarna i Örgryte och förhoppningsvis kan han göra lite mål för dem också. 


Nahir Besara - (B)
2018-11-13
ÖSK går ut på sin hemsida med att Nahir lämnar klubben och han är därmed utan kontrakt. 
Läs mer här (ÖSK hemsida)

Redaktionens kommentarer: Upp och ner, det är Nahir Besaras tid i klubben sammanfattad kort. 

Han hade höga höjder, hemmamatchen mot IFK Göteborg förra året och sen har han låga dalar i ett antal matcher där han helt enkelt inte syns till. 
Men hans poängfacit fyrtiofem poäng, tjugotre mål och tjugotre framspelningar, på åttioen matcher för klubben är ett imponerande poängsnitt och kommer inte bli lätt att ersätta. 

Ett annat dilemma som dyker upp nu när Nahir lämnar är hur vi ska spela, kommer vi fortsätta spela med en "tia" som Nahir för det mesta var? 
Eller kommer vi gå över till något annat? Svaret får vi förhoppningsvis denna vinter. 


Lån 
Ingen i nuläget.


 5. Spelare som har förlängt 

Fabio - förlängt till och med 2022
2018-11-12
ÖSK går ut med nyheten på sin hemsida om att man har förlängt med mittbacken Fabio
Läs mer här (ÖSKs hemsida)

Redaktionens kommentarer: Hård som stål och inte den stereotypiska brassen sett till spelstilen men ack så nödvändig i ÖSK. 

Med blott tre matcher för ÖSK i allsvenskan så visade Fabio ÖSK, och oss fans, att han ville ha ett kontrakt och med sin hårda stil som stundtals var gränsade till brutal så fick han som han ville. 

Välförtjänt tycker denna skribent och om han kan lära sig språket och hitta synk med de andra i backlinjen så kan detta bli hur bra som helst!


Välkommen Fabio!

Oscar Jansson - förlängt till och med 2020
2018-09-27 ÖSK bekräftar på sin hemsida att man förlängt med målvakten Oscar Jansson.
Läs mer här (ÖSKs hemsida)

Redaktionens kommentarer: Örebros kanske bäste spelare i år sett till hela säsongen. 

Ska vi bygga ett lag för att ta europaplatser så är det nog bäst att vi börjar bakifrån och att förlänga med Oscar var därför en av de viktigaste uppgifterna Sköldmark hade denna säsong. Tråkigt att kontraktslängden bara är två år men det får duga i nuläget och vi hoppas att Oscar fortsätter hålla samma nivå även nästa säsong. 


Michael Almebäck - förlängt till och med 2021
2018-09-06
 ÖSK bekräftar på sin hemsida att man förlängt med mittbacken Michael Almebäck
Läs mer här (ÖSKs hemsida)

Redaktionens kommentarer: Sett över hela vår säsong har han nog varit vår bästa mittbäck, har inte stått för några större misstag i år och har varit riktigt stabil samtidigt som hans spetsegenskap i form av hans fart har utnyttjats till fullo. 

?Kan han behålla samma fart i sina ben under de kommande tre åren samtidigt som han verkligen tar en tydligare ledarroll i backlinjen så kan vårt försvar bli än bättre än vad det har varit år. 


6 KOMMENTARER      50435 VISNINGAR
PER OHLSJÖ
2018-11-21 19:13:00


Artikelkommentarer

CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

ÖSK:
Vem fan är Kim Larsen?
1 Tumme upp 2018-02-13 09:24:33
Alex:
Skulle hellre se Sköld i GAIS och grönsvart tröja Öjs känns bleka och numera lite för light liksom.
2 Tumme upp 2018-01-24 02:37:31


Tidigare blogginlägg

Silly Season 2018: Martin Broberg är hemma
Örebro I vinter kommer spelare komma till ÖSK och andra kommer lämna. Och här kan ni följa alla rykten och klara övergångar inför säsongen 2019.

Med svartvitt för ögonen: "Drillo", polishämtningar och "Spiken"
Örebro Svartvitt-redaktionen bloggar om fotboll i allmänhet och ÖSK i synnerhet.

Med svartvitt för ögonen: Hur ska man tolka Mjällbys sportchef?
Örebro

Med svartvitt för ögonen: När Fredrik Risp dissade ÖSK
Örebro

Med svartvitt för ögonen: Alvbåge vs Robert Laul
Örebro

Med svartvitt för ögonen: Lite statistik, lite rekord och lite om SvartVitt som värvningsbas
Örebro

Med svartvitt för ögonen: Allsvenskan består av två kaptiel
Örebro

Med svartvitt för ögonen: "Erik" Staaf?
Örebro

Med svartvitt för ögonen: Intressanta ord från Elfsborgs klubbchef
Örebro

Med svartvitt för ögonen: Ett udda meddelande i inkorgen
Örebro

Örebroporten meddelar
Örebro

Kaos leder till rekord
Örebro

Blir 2010 en succé eller ett misslyckande?
Örebro Sarp Yesil bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: Analys av Sixtens utspel
Örebro Sarp Yesil bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: Ett exempel att följa & El Kabir
Örebro Sarp Yesil bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: Basse tagen till nåder men varför?
Örebro Sarp Yesil bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: På gång igen...
Örebro Sarp Yesil bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: Det ser inte bra ut...
Örebro Marcus Avenbrand bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

Med svartvitt för ögonen: Snart är vi igång igen
Örebro Marcus Avenbrand bloggar om ÖSK i synnerhet och allsvenskan i allmänhet.

ANNONS:

Fler artiklar om Örebro

Anton Kralj provtränar med ÖSK
Örebro Örebro SK tar in vänsterbacken Anton Kralj på provspel. Kralj kommer närmast från spel i Superettan med Gävle IF men är ursprungligen från Malmö FFs organisation. Kralj har under året varit landslagsman i P20-landslaget.
2018-12-09 16:33:11

Adam Bark och Helmer Andersson flyttas upp till ÖSKs A-trupp
Örebro Örebro SK flyttar upp talangerna Adam Bark och Helmer Andersson från akademitruppen till A-truppen. Båda spelarna blir nu en del av truppbygget inför säsongen 2019.
2018-12-09 16:07:23

Örebro SK värvar hem Martin Broberg
Örebro Under tisdagskvällen dök det upp information om att ÖSK skulle presentera en ny spelare och på onsdagens presskonferens visade det sig att den spelaren var hemvändande Martin Broberg som tecknat ett 3-års kontrakt med ÖSK. Broberg kommer senast från norska Odds BK och ansluter till klubben efter årsskiftet.
2018-11-22 13:07:46

Silly Season 2018: Martin Broberg är hemma
Örebro I vinter kommer spelare komma till ÖSK och andra kommer lämna. Och här kan ni följa alla rykten och klara övergångar inför säsongen 2019.
2018-11-21 19:13:00

Örebro SK - IFK Göteborg 1-3: Symbolvärde
Örebro I en match som endast hade symboliskt värde för de två lagen så var det IFK Göteborg som drog det längsta strået efter att Benjamin Nygren presenterat sig för fotbollssverige.
2018-11-12 21:18:00

ÖSK förlänger kontraktet med Fábio
Örebro Örebro SK meddelar idag att man förlänger med den brasilianske mittbacken Fábio De Sousa Silva som kom till ÖSK på ett korttidskontrakt från division två-klubben Örebro Syrianska under andra halvan av säsongen.
2018-11-12 11:52:15

Filip Rogic: ÖSK måste fylla tomrummet efter Besara
Örebro Efter den avslutande förlustmatchen hemma mot IFK Göteborg fick Svartvitt en pratstund med publikfavoriten Filip Rogic som summerar säsongen, beskriver Nahir Besara samt tittar framåt mot nästa säsong.
2018-11-11 20:03:48

Örebro SK - IFK Göteborg 1-3: Spelarbetyg
Örebro ÖSK förlorade sin säsongsavslutning hemma på Behrn Arena med 1-3 mot gästande IFK Göteborg. Nedan följer spelarbetygen från matchen.
2018-11-11 19:35:00

Örebro SK – IFK Göteborg: säsongen avslutas hemma mot Blåvitt
Örebro Säsongen 2018 går mot sitt slut, guldstriden mellan Solna och Peking lever in i sista omgången och för ÖSKs del handlar det om att möta Blåvitt hemma på Behrn Arena. För en del spelare blir det kanske sista showen med gänget, men samtidigt är det i skrivande stund fortfarande oklart vilka som blir kvar och vilka som lämnar.
2018-11-10 12:18:00

IFK Norrköping - Örebro SK 3-2: Så nära, så brutalt
Örebro Efter att ha fått storstryk senast så var det ett demoraliserat ÖSK som skulle försöka sabotera guldjakten för Peking. Det såg till slut ut att gå vägen men matchen fick sig en brutal avslutning när en legendar ville avsluta sin karriär för Peking på bästa sätt.
2018-11-06 12:55:00

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM ÖREBRO SK
ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK30191013467
2IFK Norrköping3019832465
3Malmö FF3017762858
4Hammarby3017762158
5Häcken3016593153
6Östersund30154111249
7Djurgården301398948
8Sundsvall30128101244
9Örebro309813-635
10Kalmar309714-834
11IFK Göteborg309417-1531
12Elfsborg307914-1230
13Sirius308616-2430
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
”En extremt glädjande siffra”
En styrkedemonstration av Villa
Frisparksrekord för Leo Messi
Kareem Hunt veckans snackis
Hoppet lever för Tottenham
Champions League:   Hoppet lever för Tottenham
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies