fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM allsvenskanfantasy Prylhornan
Besökare: 4935 | Inloggade: 398 | Antal medlemmar: 184402
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Vad innebär det att vara medlem i HBK?
  Låt oss fylla Sannarpshallen med engagerade medlemmar.

  Vad innebär det att vara medlem i HBK?

  Tycker du att kraven på sig som medlem i en föreningen är stora? Bra, för det är dem. Föreningsdemokratin bygger på en engagerad medlemsbas.

  Superettan är slutspelad för mer än en månad sedan. Innebär detta att vi supportrar kan gå i ide fram till mitten av februari när cupen drar igång? Absolut inte. För en demokratiförespråkare så anser jag att det är nu som vi supportrar och medlemmar ska bli som mest aktiva. Det är nu som vi ska analysera säsongen och föreningen. Det är nu som vi ska knåpa ihop våra tankar om förändring och förbättring och få ihop motioner till årsmötet. Nedan kommer jag att lista lite rättigheter vi, som medlemmar, har i Halmstads Bollklubb.

  Rösträtt på årsmötet
  Som medlem är det du som sitter på avgörandet. Ska sittande styrelse få ansvarsfrihet? Ska en motion bifallas eller avslås? Vem ska få uppdraget i att sitta i kommande års styrelse? Vilka ska utgöra valberedning?

  Rätt att föreslå styrelse
  Till ett årsmöte så åligger det valberdningen att sondera terrängen bland medlemmar för att få fram kandidater till styrelsen. Som medlem är det ditt uppdrag att kontakta valberdningen och ge din syn på årets styrelse, samt att ge förslag på nya personer till styrelsen om du har någon.

  Rätten att inkomma med motioner
  Vilken fråga gällande föreningens styre tycker just du är viktig? Finns det något som du tycker att föreningen ska ta ställning om ? Skriv i så fall en motion om detta. Ingen fråga är för liten eller stor. Hur föreningen styrs är vi medlemmars ansvar. Det är vi som är föreningem och inte styrelsen. Styrelsen har bara föreningen på lån mellan årsmötena. Tycker du att kommitéer ska införas? Skriv en motion. Ska vi bestämma vilken färg vi ska ha på våra strumpor i hemmadressen? Skriv en motion. Ska årsmötesordföranden ha hatt och monokel ? Skriv en motion.
  Motionsstopp, sista dagen som du måste lämna in motion på, är 31/12.

  Min högst personliga åsikt är att HBK genom många år har gått bakåt i sin medlemsdemokrati. För tio år sedan så hade vi ett årsmöte där vi skulle behandla ett år där föreningen backat 17 miljoner. Året efter så gick vi samma summa back igen. Båda dessa årsmötena behandlades med tystnad. Det var väldigt få medlemmar, om ens någon, som ställde sig upp och ställde en kritisk fråga. Och så här har det fortsatt. Man gå till årsmötet för att säga ja på styrelsens förslag och i övrigt är man tyst. Detta är en kultur som har gjort att föreningen idag är toppstyrd. Styrelsen driver föreningen åt ett håll. Ute bland medlemmarna så gror ett missnöje men på årsmötet är det tyst. Nu måste detta få ett stopp. Är du missnöjd med situationen är det din plikt som medlem att ställa dig upp på årsmötet och yttra din åsikt. I annat fall så kommer vi bara att köra på i samma spår som innan.

  Vi är många nu som är missnöjda över den situation som HBK befinner sig i. Det är vår sämsta placering sedan 1970 och första gången sedan 1960 som vi inte studsade direkt upp till Allsvenskan efter en degradering. Vems felet här är finns det inget enkelt svar på. Man kan skylla allt på Igor Kruljs som misslyckades som huvudtränare. Man kan skylla allt på styrelsen som inte gett tränarstaben rätt verktyg för att lyckas. Man kan skylla allt på fd klubbchefen som misslyckades med att skapa publikdragande evenemang. Man kan skylla allt på Bollklubben Supports ordförande som inte lyckades få BKS att fylla Sektion 51 varje match. Man kan skylla säsongen 2018 på många och problematiken ligger inte på en enskild instans. Dock åligger det oss medlemmar nu att ta tagi detta problemet. Att vi på demokratiskt vis visar vårt missnöje och tar steg framåt och uppåt som en förenad enhet. Som en förening.

  Som ledamot i Svenska Fotbollssupporterunionen, SFSU, är ett av mina största uppdrag att jobba för föreningsdemokratin, att bejaka medlemmars rättigheter och att vurma för 51%-regelns bevarande. Därför är 2015-12-03 det datum som jag håller högst i HBKs historia. Det var den dagen som vi medlemmar på allvar slog fast att det är föreningsdemokratin som är styrsättet i vår förening. Vi beslutade då på det extra årsmötet att vi kunde upprätta ett Idrottsaktiebolag men att föreningen MÅSTE äga 100% av aktieinnehavet. En medlem = en röst är fastslaget i våra stadgar.

  Som hjälp på vägen för att vi bättre ska kunna utnyttja vår rätt som medlem och vad det innebär har SFSU tagit fram en hemsida, http://foreningsdemokrati.se/, där allt du behöver veta om årsmöten och medlemsmakt finns. Så ta er en titt och samla dina vänner och inkom med motioner till årsmötet. För nu är det dags att vi medlemmar tar tag i Halmstads Bollklubb. Den förening i Sverige som har starkast stadgar för föreningsdemokratin. Så låt oss inte bara ha det i teorin utan också i praktiken. Väl mött på årsmötet till våren.  0 KOMMENTARER      1434 VISNINGAR
  JESPER BERNHED UHLÉN
  2018-12-16 19:14:00


  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  ANNONS:

  Fler artiklar om Halmstads BK

  Himlen är BLÅ
  Halmstads BK Snyggt filmat. Pompös musik. Några dolda karaktärer som bygger upp känslan om supporterskap. Det börjar bra.
  2019-03-15 14:21:00

  Krönika: Silfwerpilen
  Halmstads BK Om ett lag på rätt väg men med en återstående problematik.
  2019-03-12 12:36:17

  Vintersilly 18/19: Isaac Boye på väg till HBK?
  Halmstads BK
  2019-03-11 07:27:00

  AFC-HBK 2-1
  Halmstads BK Nittio minuter räckte inte för att fälla avgörandet i kvartsfinalmötet mot AFC Eskilstuna. När straffavgörandet stod om knuten avslutades dock årets cupäventyr på ett snöpligt sätt.
  2019-03-10 19:46:03

  Inför: kvartsfinalen i Eskilstuna
  Halmstads BK Då var det dags för söndagens batalj i den Svenska Cupen och visst kan vi räkna med spänning då det är första gången vi är i denna fas av denna cup sedan 2016. För vår del väntas en klurig uppgift då motståndet är en klurig motståndare som kan lira boll i sina bästa stunder. Tvivla däremot inte, Halmstads BK är på gång och det har laget visat mot de Allsvenska lagen i gruppspelet.
  2019-03-09 16:20:00

  Måste HBK vara i Allsvenskan 2020?
  Halmstads BK Vi tog en koll på effekterna av det nya TV-avtalet.
  2019-03-08 17:38:00

  Ett tidigt vårtecken om en god höst?
  Halmstads BK En kvartsfinal i Svenska Cupen, vad betyder det egentligen ? Är det bara en enskild framgång eller är det ett tecken på en ljusare framtid?
  2019-03-07 16:41:00

  Johan Oremo korsbandsskadad igen
  Halmstads BK Missar troligen hela säsongen.
  2019-03-06 19:02:15

  Historia skapades på HBK:s årsmöte
  Halmstads BK För mig är årsmöten verkligen en av årets största höjdpunkt. Det är då vi medlemmar samlas för att gemensamt ta beslut gällande vår förening. Det är då vi kan ställa frågor och diskutera om väsentliga saker som berör vår älskade Bollklubb.
  2019-03-06 11:59:07

  I Styrelsen, del 2
  Halmstads BK HP hakar på Himlen är Blå.
  2019-03-04 08:17:05

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Svensk Fotboll

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  ”Gjort allt för den här klubben”
  ”Därför förlorade vi derbyt”
  Católica besegrade Colo-Colo
  Vem tar hem Rookie of the year?
  ”De spelar för sin överlevnad”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies