fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 6100 | Medlemmar: 185327

Kom ihåg mig

Diskussionsforum IF Malmö Redhawks

Välkommen till Höknästets forum

Om du inte redan är medlem, så är du varmt välkommen att registrera ditt nickname och delta i diskussionerna på Höknästets forum samt utnyttja SvenskaFans Medlemstjänst.

Regler
Inlägg innehållande personangrepp eller påhopp kommer att tas bort. I grund och botten ska alltså gällande lagar såsom PUL och upphovsrättslagen följas. Reklam för hemsidor accepteras heller inte.

Värt att tänka på
* Försök alltid att utveckla dina inlägg.
* Se till att det du vill förmedla är av intresse för andra.
* Interna grejer ska inte tas på forumet, utan via personliga meddelanden.
* Använd fältet länktips om du vill skicka med en länk i ditt inlägg.
* Läs gärna igenom ditt inlägg innan du skickar det. Försök minimera stavfelen, du ger alltid ett mer seriöst intryck då.


ANNONS:
CROSS Du måste vara inloggad för att kunna kommentera.
Är du inte medlem? Klicka här för att registrera dig.
Spara   
TOTALT 65363 INLÄGG. JUST NU 2 INLOGGADE.
Malmö Namn: Höken85
Sänt: 2019-07-15 20:12
Hela situationen känns faktiskt ganska märklig. Det skrivs i tidningar att MIF gjorde lite mer än 4 miljoner i vinst, MIF säger själva att man gjorde en operativ vinst på sju miljoner.

Rent rimligt så räknar nog SHL egna tillgångar som likvida medel och 2018-04-30 så hade vi 655.000:- i eget kapital, gjorde vi en ren vinst på 4 miljoner som tidningarna skriver så är vi ju cirka 1,45 miljoner under kravet vilket borde vara läsbart tills nästa säsong om vi varit förnuftiga med spelarbudgeten.
Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-07-15 14:40
Klarar sig AIK klarar sig alla.

Skämt åsido, jag tror man fixar till det till nästa säsong, man har dragit rejält i handbromsen nu på senare dar. Det bör lösa sig, dessutom hade vi ett gammalt arenaavtal som var dyrt och gynnade knappast Malmö. Nu har vi ett nytt, billigare avtal som också innebär mer pengar in via kiosker osv.

Det löser sig.
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-15 14:10
Nu kommer nya oroande besked angående klubbens ekonomi!


Klubben klarar inte elitlicensen och får dispens för kommande säsong!

Inför säsongen 20/21 måste man dock kunna redova eget kapital på minst 6 millar!


I annat fall är det tack och adjö till allt vad SHL spel heter!

Tumme upp Citera
Malmö Namn: Höken85
Sänt: 2019-07-09 19:00
Tripping

Men om Forsberg och Hetta ska spela måste två andra petas till trettondeforward och läktaren. Spelar man Sylevegård, Hände och Bryggis i BP så blir det högre belastning och mer ryckigt i toppkedjorna så balansen blir tokig om man åker på ett par utvisningar där spelare från tre kedjor spelar mycket medan övriga blir kalla och det ska då balanseras ut av några byten med ihopplockade kedjor.

Tumme upp Citera
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-09 16:22
Höken85

Jag tycker nog att vi förutom Wemmenborn har en hel del andra forwards som kan nöta boxplay till exempel Sylvegård Bryggman Händemark Forsberg och Hetta!
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Höken85
Sänt: 2019-07-09 12:53 Ändrat: 2019-07-09 12:54:04
Håller med dig tripping om att vi har fyra andrakedjor. Jag tycker lite som senaste åren att vi saknar en röd tråd i laget och där finns inga tydliga roller.

Vi har typ en defensiv forward i Wemmenborn och Hände som tvåvägsforward men vem mer kan effektivt döda utvisningar? Vi har tyngd i Sylvegård, Bryggman, Görtz och Händemark men det är egentligen bara Sylvegård som kontinuerligt kan spela fysiskt. Där måste kunna finnas bra mycket billigare och bättre alternativ än Olofsson och Persson som kan bidra med energi och fysik i en fjärdekedja.

Rent logiskt så bör Persson och Olofsson sitta på vänk/läktare till förmån för Hetta och Foppa som bättre fyller ut rollbehovet av defensiva spelare i en fjärdekedja. Just denna ekvationen är precis varför jag var starkt skeptisk till att vi förlängde med Olofsson för i den rollen han haft är han för dyr och där finns inte mycket utrymme för att öka på produktionen.

Backsidan känns mer som ett wildcard i år. Det kan bli hur bra som helst om ett par spelare får en fin utveckling men det kan lika gärna bli en katastrof om de inte får det.

Känns otroligt svårt att tippa MIF i år och att de skulle kunna hamna på allt från plats 12 till 4.
Tumme upp Citera
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-07 20:48
När det sen gäller potentiella nyförvärv uppstår alltid frågan vad behöver man vilka spelare är realistiska att kunna locka hit osv och ibland är vi inte ense härinne om vilka spelare som skulle kunna vara till hjälp för klubben!


Jag har redan varit inne på att jag skulle velat se en tydlig förstakedja till nästa säsong!

En förstakedja som producerar varje match sen hade man kunnat ha en andrakedja med exempelvis Molin Komarek och Görtz en tredjekedja med Bryggman Händemark och Olofsson samt en fjärdekedja med våra danskar!


Det skulle i så fall inneburit att en kille som E Sylvegård blir trettonde forward något han i grund och botten är alldeles för bra för men såhär blir det om man ska förstärka! Konkurrens helt enkelt!


När det gäller vilka spelare som skulle kunna vara vår tilltänkta förstakedja känns det naturligt att säga att det skulle kunna vara Pääjärvi Söderberg plus en Mr x som målgörare!


Jag är dock långtifrån säker på att vare sig Pääjärvi eller Söderberg lär komma hem 2020 utan anser det vara fullt möjligt att man får söka sin förstakedja på annat håll!


När det gäller vilka backar som skulle kunna vara aktuella så lär det falla sig naturligt att Hersley återigen lär komma upp på tapeten!


Själv känner jag dock att jag tycker inte att man ska låsa sig vid Hersley!

En back jag tänker skulle kunna vara aktuell som visserligen lirar i DIF men som farit omkring i en hel del klubbar under sin karriär det är Linus Hultström vars kontrakt går ut nästa vår !


En annan back som liksom Hultström farit omkring i en del klubbar som skulle kunna vara aktuell till nästkommande säsong det är Skellefteås Jonathan Pudas!


Hur realistiska de sedan skulle vara att få hit låter jag förbli osagt men en annan back vars kontrakt går ut nästa säsong och det är dessutom en back med tidigare förflutet i Malmö som jag gärna skulle se göra en återkomst i klubben det är FBK backen Johan Ivarsson som tycks ha haft en fin utveckling i Värmland!

Ivarsson skulle kunna ersätta Arell som jag ser det han har redan lirat en säsong med Peter Andersson som tränare och vet således vad som förväntas av honom!


Sen går Kristian Näkyväs kontrakt med Örebro ut nästa säsong så där finns ännu en spelande back att kolla upp!
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-07 19:45
Jag vet att jag var inne på det här tidigare i våras men det tåls att upprepa det faktum att till säsongen 20/21 går visserligen en hel del kontrakt ut!


En betydande del av dessa hoppas jag att man kan förlänga men vi får också räkna med troliga tapp på dels Lerby men ev även Setkov och Cronholm som samtliga troligtvis lär åka över till Nordamerika!


Dessutom tror jag Sylvegård väljer att inte förlänga med Arell!


Det innebär att vi kommer ha Björk Jensen Aabo Lassen Ollas Mattsson på kontrakt samt att man ev väljer att förlänga med Ekberg!


Här kommer behöva fyllas på både med fysik och även en del spelskicklighet när 20/21 års backbesättning ska formas!

När det gäller våra forwards kan jag tänka mig att man väljer att släppa Hetta Carl Persson och ev även Forsberg!


Ska Görtz ha ett nytt kontrakt lär det krävas att han höjer sig några snäpp!


Mitt resonemang kring att dumpa just Hetta och Persson är att det är de två som bör få stryka på foten samt ev även Forsberg då jag känner att vi har andra spelare till att fylla 2:a 3:e och-4:e kedjan med och att ska vi värva en riktig förstakedja som kan göra skillnad måste några spelare bort !

1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-07-07 19:24
Tripping skrev följande:
Om det är så viktigt att vara före RBK i en ranking vete fan!

Det är trots allt på isen det avgörs!

Och jag ser att vi är före ytterligare 6 lag i rankingen såhär långt!


Det var skrivet lite på skämt. Givetvis spelar det egentligen inte någon roll alls. :) Men det är alltid kul att vara före lillebror, oavsett vad det gäller.
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-07 19:01 Ändrat: 2019-07-07 19:03:12
Om det är så viktigt att vara före RBK i en ranking vete fan!

Det är trots allt på isen det avgörs!

Och jag ser att vi är före ytterligare 6 lag i rankingen såhär långt!
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-07-07 18:09
Ranking på Malmös lag.

14 stjärnor av 20 möjliga, helt klart godkänt!

Dessutom en stjärna mer än Rögle, viktigt ;)
1 Tumme upp Citera Länktips: https://www.hockeynews.se/articles/9627/....
Malmö Namn: Tripping
Sänt: 2019-07-06 18:03 Ändrat: 2019-07-06 18:17:42
Det känns smått att säsongen och kanske framför allt försäsongen börjar närma sig!
Jag tror vi lär vinna fler matcher med Volden i mål jämfört med vad vi gjorde med Nihlstorp!


Backsidan är som vanligt den svagaste lagdelen i lagbygget!


Detta utan att på något sätt vara dålig!

Visserligen saknar jag bortsett från Lerby en riktig toppback men skulle man få önskvärd utveckling på Björk lär det problemet vara ur världen!

På forwardssidan har man fått behålla de flesta från förra säsongen!

Om man formar potentiella kedjor så får jag åtminstone utifrån mina kedjeformationer det till att vi nog lär kunna få fyra jämna kedjor!

Sylvegård Komarek Görtz

Bryggman Händemark Molin

Meyer Jensen Storm

Persson Wemmenborn Olofsson!

Som sagt fyra relativt jämna kedjor och totalt sett ett lag som ska kunna kriga om en slutspelsplats!

Det kräver dock utveckling på spelare som Molin och Meyer samt bibehållen form
på spelare som Komarek och Storm!

Jag kan dock ifrån de kedjor jag format konstatera att det känns med dessa kedjeuppsättningar som att vi kommer få fyra andrakedjor!


Vi saknar i mitt tycke fortfarande en naturlig förstakedja och inte minst känner jag att vi saknar en riktig toppforward i klass med Möller Lasch eller Palushaj!

Sammanfattningsvis tror jag att en femte sjätteplats är rimligt!
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-07-04 15:51
Ingen som har premium och vill dela med sig av Malmös potentiella uppställning?

Skiter i de andra lagen, bara jag får se Malmö blir jag nöjd :D

Tack på förhand!
Tumme upp Citera Länktips: https://www.expressen.se/sport/hockey/sh....
Malmö Namn: ascaJ    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2019-06-30 10:33
Höken

Det är möjligt, följer NHL dåligt. Men tillräckligt för att veta att Arizona varit ett bottenlag under ganska lång tid nu. Sen är det kul om de är på uppgång!
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Stefanovich
Sänt: 2019-06-29 13:32
förr var jag också plågad av värme, jag kan tipsa om att bada bastu även om det låter motsägelsefullt. Men det gör att kroppen vänjer sig vid hög värme och när du kommer ut känns det svalt. Har också märkt att dricka mycket vatten på morgonen underlättar. Jag orkar nu nästan lika mycket i värme som svalka, att ha en lagom solbränd kropp motstår också värme.
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Höken85
Sänt: 2019-06-29 11:39
ascaJ

Arizona hade gått till slutspel förra året om de inte hade varit decimerade av skador. Alla signaler säger att de värvade Calle för spetsa till bredden och slåss om slutspel hårdare så han lär spela i tredjekedjan igen
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-06-28 20:29
Aja.. 23 grader, kom igen nu gubbar :D

Gött när det steker på lite!
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: traktorn
Sänt: 2019-06-28 16:26
Skriver under på det Svennis.
Över 23 grader så vill jag gömma mig i någon källare..Långt över min arbetstemperatur.
Tumme upp Citera
Malmö Namn: Svennis
Sänt: 2019-06-27 21:28
ascaJ

Temperatur upp till 23° kan jag klara men mår riktigt dålig med högre temperaturer. Som igår med över 30° mådde jag skit.
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-06-27 16:10
Svennis skrev följande:
ascaJ

Ja sommaren är överreklamerad enligt mig. -:). Jag gillar inte för hög värme.


Kan tycka att 1- 1 1/2 månad med sommar kan vara gött. Men nästan tre och en halv månad med 23+ är för mycket för mig.
Tumme upp Citera
Malmö Namn: Svennis
Sänt: 2019-06-27 11:22
Biljetterna till Rögle matchen är släppta.
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Svennis
Sänt: 2019-06-27 09:14
ascaJ

Ja sommaren är överreklamerad enligt mig. -:). Jag gillar inte för hög värme.
Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-06-26 16:40
Percys pågar skrev följande:
Calle Söderberg har ett år kvar på kontraktet i NHL. Han blev igår trejdad till Arizona Coyotes. Tror ni detta kan öppna upp för en återkomst till Redhawks?


Han lär få en stor roll i ett värdelöst Arizona. Gör han det bra där skulle det inte förvåna mig om han stannar iallafall 1-2 år till.
1 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Percys pågar
Sänt: 2019-06-26 15:33
Calle Söderberg har ett år kvar på kontraktet i NHL. Han blev igår trejdad till Arizona Coyotes. Tror ni detta kan öppna upp för en återkomst till Redhawks?
Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ
Sänt: 2019-06-26 15:13 Ändrat: 2019-06-26 15:13:58
Vill bara ha Augusti, så man åtminstone kan få se lite träningsmatcher.

Abstinensen börjar kännas nu.
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Svennis
Sänt: 2019-06-26 11:14
Nu är det bara 80 dagar till nedsläpp.
3 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2019-06-21 17:56
Svennis

Det kan man inte ta för givet på midsommar!
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: traktorn
Sänt: 2019-06-21 12:54
Glad midsommar på er!
2 Tumme upp Citera
Malmö Namn: Svennis
Sänt: 2019-06-21 12:47 Ändrat: 2019-06-21 12:48:35
Även jag önskar alla miffare och övriga hockeyälskare en glad midsommar. Hoppas att de flesta kommer ihåg vad de gjorde idag imorgon. ;)
4 Tumme upp Citera
Malmö Namn: ascaJ    Postat via SvenskaFans-appen
Sänt: 2019-06-21 11:49
Glad midsommar på er alla här inne!
3 Tumme upp Citera
Sök efter
på forumet
Sökningen visar resultat från den senaste månaden. Du kan också visa en sida eller dag:
Gå till sida
Alla inlägg ett datum

Fler nyheter


SENASTE NYHETERNA OM IF MALMÖ REDHAWKS
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:


Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
”Tacksam för min tid med Nybro”
Conte kommer göra Inter till mästare
”En riktig steal av Buffalo”
Joselu till Deportivo Alavés – Soldado tillbaka i La Liga
Pizzoni Elfving fortsätter i Hammarby
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies