fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 6190 | Medlemmar: 185330

Kom ihåg mig
Lång intervju med Björn Hellkvist

Lång intervju med Björn Hellkvist

Modoredaktionens Peter Kempe fick ett långt, öppet samtal med Modos tränare Björn Hellkvist

Hej Björn, tusen tack för att du ställer upp!

Det är ett nöje!

Hur vill du summera förra säsongen? Vad gick du in i säsongen med för målsättning?

Vi gick in med målsättningen att vi skulle nå slutspel, och det gjorde vi. När man kommer till slutspel var det klart att vi ville gå vidare, så det var lite surt att vi inte kunde nå upp till det. När man kollar på det i efterhand så var varken klubben, organisation eller spelarna riktigt redo att ta steget upp den här gången, och vi fick ganska klart för oss vad vi behöver förbättra, även om vi väljer att hålla det inom klubben. Det gav oss bra svar inför den kommande säsongen, och jag känner att vi går in stärkta i den och att vi har stora möjligheter att utveckla och förbättra det vi gjorde förra året.  

Du införde ett nytt spelsystem för klubben, integrerades det som det skulle?

Det tog lite tid att få in det, men som det brukar vara när man inför nåt nytt så är det inte bara spelarna som ska anpassa sig till systemet, utan man måste anpassa spelsystemet efter truppen också. Jag tycker det satt bra på slutet, och det satt i ryggmärgen på spelarna hur dom skulle spela i situationerna, och det bästa betyget är att alla spelarna tycker att det är ett roligt sätt att spela ishockey på. Det är en förutsättning för framgång!

Gjorde ni mycket korrigeringar under säsongens lopp? T.ex. tycker min kollega Johannes att ni spelade in mer i mitten i uppspelen i början av säsongen och försökte hitta mer raka linjer senare under säsongen.

Det är en sanning med modifikation, i början var det en öppen yta i mitten att spela på men sedan började lagen att ta bort den så då fick vi använda andra öppna ytor. Om man tittar noga på det ser man att vi hittade den öppna ytan i mitten igen i slutet av säsongen när motståndarna försökte stänga den andra vägen för dom raka uppspelen. Det brukar pendla och man får använda den öppna ytan som ges, det är också en styrka att se var motståndaren har sina blottor.  

Hur tycker du att ni tog er an det hockeyallsvenska slutspelet?

Vi spelade egentligen vår bästa hockey i slutspelet, jag tror dock att den sista omgången i grundserien blev väldigt avgörande. Vi var bättre än Västerås och borde vunnit och fått med oss tre hemmamatcher och en bonuspoäng som gjort stor skillnad, men vi förlorade med 3-2 och det satte prägel på så sätt att vi fick tre bortamatcher och två på hemmaplan istället. Vi var starka på hemmaplan hela säsongen. Det var otroligt små marginaler borta mot Karlskoga i första matchen, vi hade två skott i ribban, dom gör 1-0 och sedan 2-0 i öppen kasse. Vi tar oss tillbaka bra på hemmaplan mot Karlskrona, vi visste att vi var tvungna att vinna stort och göra mycket mål. Sedan mötte vi Västerås borta, det var en tuff match där vi tyvärr bränner för mycket chanser i en annars bra genomförd match, det stog 2-1 till oss i tredje perioden och vi hade en puck som gick i ribba och ner på mållinjen. Det är otroligt små marginaler, men man får inte göra sig beroende av marginaler utan man får se till att ha skaffat sig ett försprång istället! Det hade inte räckt om vi vunnit i Sudden utan vi hade behövt tre poäng, och jag tycker att vi borde ha kunnat vinna med 3 eller 4-1. Sen mötte vi Västervik och vann ganska komfortabelt, men vi hade inte flytet med oss med resultaten i dom andra matcherna. Leksand borta var det kört för oss, men jag är fortfarande förbannad över att den matchen slutade som den gjorde. Dom gör många mål i powerplay, och gör många mål i den spelformen även mot AIK sedan. Just då var dom ett bättre hockeylag än oss, våra killar ville mer än vad vi fick ut, så det var inte så att vi hade slutat spela på nåt sätt. När det blev som det blev i första perioden så blev det som det blev, jag tror det var 5-0 i första, 0-0 i andra och 1-0 i tredje. Dom sista två perioderna var okej, men det var för många dumma utvisningar i den första. 

Vad kunde ni gjort annorlunda den här säsongen? Jag tänker på att ni var otroligt bra när ni var bra, men desto sämre när det gick dåligt. 

Jag tror det hänger ihop med att vi valde att matcha in många yngre spelare i laget för att skapa förutsättningar inför nästa säsong. Ibland måste man ta beslutet att vara långsiktig och det gjorde vi, vi hade kunnat sett det kortsiktigt och då hade inte truppbygget sett ut som det gör nu istället. Jag tror det var ett smart val av Modo Hockey att stå kvar i sin övertygelse om att det är nästa säsong vi ska vara som bäst.

När jag pratade med J20s tränare Micke Sundell sa han att klubben försöker fostra vinnare, är det nåt du märker av när dom tar steget upp och testar på A-lagsspel?

Jag tror att alla klubbar försöker fostra vinnare så det är inget unikt för Modo, men jag tycker dom dom kommer upp är otroligt välutbildade i sporten ishockey. Dom har alla dimensioner av sporten, allt från kost/vila, hur man för sig, taktiska moment och man är väldigt långt framme i tekniska moment, vi har väldigt duktiga juniorer. Jag tycker begreppet vinnare är ett väldigt runt och luddigt ord, men vi har väldigt välutbildade spelare!

Hur tycker du att special teams har fungerat under säsongen?

Både boxen och pp var för dåligt fram till januari nånstans, men där släppte det och då var det bra hela vägen ut. Det är också en omställning, vi hade ett uppstyrt powerplay och sådant kan hämma spelare som är vana att ha friare roller. Vi krävde mer aktivitet i boxen och det var säkert svårt för många det med, men när spelet satte sig så var vi runt 90% i boxplay och närmare 30% i powerplay i slutet av säsongen. Det får man säga är bra, men det var sämre i början av förklarliga skäl, det brukar krävas en inkörningsperiod när man gör förändringar. 

Tycker du man ska ha mer renodlade boxplayspelare som inte spelar powerplay, eller ska man ha spelare som är med i alla spelformer?

Jag föredrar att ha tydliga rollspelare, även om det är klart att vissa av spelarna är såpass bra att dom bör spela båda momenten. Det gäller att sprida ut både istid och rollfördelning, varje individ ska ha en uppgift han känner att han brinner för och bidrar till gruppen. Det är framförallt viktigt att spelarna inte får spela för lite, för vad har man då för anledning att tycka att det är roligt att spela ishockey i Modo Hockey om man inte har en uppgift? 

Vilka spelare tycker du har utmärkt sig utvecklingsmässigt under säsongen?

Lukas Wernblom har tagit stora steg, efter januari började han spela en vuxnare ishockey med mycket större mognad. Linus Pettersson tog stora kliv under den korta tiden han var uppe i A-laget, Mattias Norlinder är ett självklart val. Tom Hedberg har utvecklat sitt fysiska spel och sitt man-man-spel utan puck, spelet med puck hade han sedan tidigare. Joakim Hagelin tog stora steg, vilket jag har väntat på. Jag har sett hans potential till produktion i flera år men det har inte riktigt velat lossna, och nu kom det till slut, han gjorde en bra avslutning på säsongen. Erik Hanses tog stora kliv både som människa och som målvakt, han hade en väldigt jobbig inledning på säsongen med den rättsliga tvisten i bakhuvudet som plågade honom, då var det lite olyckligt att han var ensam förstemålvakt mitt i den situationen. Det är därför vi har byggt laget som vi har gjort nu, för att undvika att hamna i en liknande sits igen om vi får en skada på en målvakt. Tommy Enström gjorde lite mer än 20 poäng och spelade mycket i powerplay efter jul och gjorde det fantastiskt bra, vi såg honom mer som en defensivt stabil back i säsongsinledningen så det var kul att se att han hade den offensiva uppsidan.  

Nu har du varit en säsong i Övik och Modo, hur vill du beskriva den? 

Intressant, men lite jobbigt ibland. Det har varit utvecklande för både mig, klubben och laget. Det är som det mesta andra, ibland är det roligt och ibland jobbigare, men man utvecklas hela tiden.

Och hur trivs du? Både i klubben och i staden?

Jag trivs jättebra! Klubben är en stor klubb i fel liga egentligen, man har en verksamhet och organisation runt laget som inte är allsvensk, utan det påminner i mångt och mycket om dom två andra större klubbarna jag varit i Hockeyallsvenskan och gått upp med, Malmö och Rögle. Det ska vara fullt möjligt att göra samma resa med Modo. Det positiva då är att man står sig bra vid ett avancemang, så det blir ingen chock med massanställningar och ingen hybris utan folk vet vad det handlar om. Staden har fantastisk natur runt omkring, det är kul för mig som tycker om att vara ute i naturen så jag trivs alldeles förträffligt på så vis. Det är lite mörkt på vintern, men då kan snön lysa upp lite istället. 

Hur har det gått att vara borta från familjen?

Det är klart att det är tufft, men vi har gjort så i familjen i sex år så det är inget nytt. Vi har valt att göra så så att barnen får ha en fast punkt, för tittar man bak på dom sex senaste åren har jag varit i fyra olika klubbar med Modo inräknat, fyra flyttar på sex år för barn i mellanstadieåldern är tufft. Man vill att dom ska få växa upp med nån form av trygghet och ha det sociala med kompisar och så vidare. Jag får bita i det sura äpplet och vara ifrån dom lite och försöka kompensera det på sommaren så gott det går, även om det är svårt. Det är tufft, men vi har valt att göra på det sättet. Det är bra att det finns Skype, men man kan önska att dom skulle uppfinna lukt-Skype så man kan känna lukten av sina barn också!

Upplever du att det finns en mental press för spelarna att spela i Modo Hockey? Försöker ni göra nåt åt att spelarna kan uppleva det?

Jag tror det är nåt man måste lära sig leva med, det finns press oavsett var du spelar nånstans, och det finns press om du ligger i toppen av en serie, likväl som i mitten eller i botten. Dom som känner av mest press men även är bäst på att hantera den är nog dom som leder, för dom är jagade hela tiden. Man får anpassa sig, och jag tror att press är något bra för ska du gå hela vägen i slutändan och spela en sjunde avgörande match som kan handla om så mycket som det kan göra för vår del i slutet av en säsong så har det varit en bra träning för dig att hantera den press som har funnits på hela vägen fram till det målet. Har man inte upplevt den pressen blir du chockad när du står inför den sjunde matchen, så pressen gör dig starkare. 

Hur mycket av dom resultat som sker i ishockey tror du beror på förberedelser/inställning och den mentala biten? 

Jag vet att på proffessionell nivå är inställningen bra i minst 90% av matcherna, det är väldigt sällan det är frågan om dålig inställning. Förberedelser kan variera, det kan t.ex. ha att göra med resor och liknande. Det kan vara avgörande att man har tränat kropparna och gjort sig förberedd för dom olika matchbilderna som kan inträffa och hur det kommer se ut. Förberedelser är A och O men dom flesta lag jobbar noggrant med förberedelser. Det med inställning är mest skitsnack, utan det är snarare så att ibland är man nedtränad och ibland måste det vara så för att man ska kunna vara på topp i andra matcher. Det har inte med inställning att göra, utan det kan snarare vara mentala tillstånd man hamnar i, som kan vara fördelaktiga och mindre fördelaktiga. 

Så när nån säger att "Dom ville mer än vi" så stämmer det inte?

Man kan stå efter en match och vara väldigt besviken på sig själv, lagkamrater och/eller tränare, eller som tränare kan man vara besviken på sina spelare, då kan det bli att man säger nånting för att få slut på frågorna. I grund och botten så vill ju båda lagen vinna lika mycket, det handlar mer om vem som förberett sig och hamnat på rätt ställe mentalt innan matchen. 

Hur tror du Modos uttalade målsättning att vara ett topplag kommer påverka truppen?

Jag tror det kommer påverka på ett positivt sätt, det är fördelaktigt att alla vet hur uppgiften ska göras och att det inte finns några ursäkter. Jag kan förstå varför man satt lite lägre målsättningar tidigare eftersom klubben har varit lite i gungning, men nån gång måste man också göra den här satsningen och säga att "Nu jävlar kör vi!". 

Tror du att du kommer behöva förbereda laget på ett annat sätt?

Det tror jag absolut att jag behöver.

Modo har satsat mot toppen tidigare utan att lyckas, vad tror du gör att man kommer lyckas just den här gången?

Jag tror inte det utan jag vet det, det är väl svar nog. 

Hur började din tränarkarriär? 

Jag hade faktiskt inte en tanke på att bli tränare, utan jag bara halkade in på tränarbanan på ett bananskal, jag vet faktiskt inte vad som hände om jag ska vara helt ärlig. Det var ett lag jag hade varit lagkapten för i division 1 (Jonstorp, reds. anm.) som ringde för dom hade lite strul på tränarsidan, så dom undrade om jag kunde kliva in och ta slutet på en säsong, det slutade med att jag blev kvar där i fyra år! Sen skulle jag sluta, jag hade precis tagit min examen som idrottslärare och läst fysiologi och träningslära och såna saker så jag skulle starta ett eget företag som PT. På den tiden var det så att man fick plugga själv, det fanns inte samma färdiga utbildningspaket som det gör idag. Jag skulle starta ett företag och köra det, och komplettera det med att vara idrottslärare på halvtid. Jag började jobba som PT och var idrottslärare på en högstadieskola i Helsingborg och jobbade i ungefär ett år, men sen ringde Rögle och erbjöd mig jobb där och sen är det bara hockey som gällt sen dess i ungefär 17 år! Jag tror jag läste Elittränarutbildningen för 10 år sen, den som är det sista steget. Den underhålls med lite fortbildningar, men det mesta får du söka reda på själv, och det är också en edge man kan skaffa sig i sitt ledarskap när man hittar andra bra utbildningar i t.ex. militären och liknande. Dom andra utbildningarna går ju alla andra också, så all kunskap man kan skaffa sig på egen hand kan ge en fördel.  

Berätta lite om din tränarkarriär fram till Modo, man kan ju läsa sig till vilka år du varit i vilka lag o.s.v, men vad har du lärt dig efter vägen?

Det är en komplex fråga som inte går att gå in på helt, vissa saker gör man rätt och det går jättebra, vissa saker gör man fel så det blir jättedåligt. Ibland gör man fel och det händer ingenting, och ibland gör man rätt och det går snett ändå. Nånstans lär man sig att det tränaren gör är inte avgörande för slutresultatet i en match utan det bästa är att jobba lite i bakgrunden och låta spelarna spela sin hockey. Man ska ha tydliga regler, vara rättvis och behandla alla med respekt, på så sätt får man bra resultat. 

Hur går ett exit-samtal till?

Man kan inte ha en mall för ett exit-samtal utan dom kan gå till på alla möjliga sätt, ibland är det jättepositivt, ibland är det negativt och ibland är det bara ren feedback eller att man snackar om familj och vänner och dylikt. Det är 25 individer så man får läsa av vad som behövs för just den spelaren. Ska man ge ett negativt besked så ska man göra det rakt, men är det positivt så kan man väva in andra saker, men ska man t.ex. prata med en spelare som inte får fortsatt förtroende i klubben så tror jag mer på raka och tydliga besked. Vill spelaren prata sen så får han göra det, men jag tycker inte man ska linda in saker utan det är bättre att säga som det är. Det går egentligen att översätta till ledarskap och chefsskap i alla branscher. 

Hur ser du på din framtid i Modo oavsett serie? Du har kontrakt över en säsong till, kommer du vilja förlänga det?

Det är en diskussion jag för med Modo och ingen annan.

Oskarshamn tog sig upp till SHL, hur delaktig känner du dig i lagets process som tog dom dit?

Jag är glad för alla klubbar jag har varit i där man kan lämna ett arv där det sedan blir bra. På nåt sätt är det helt suveränt, men jag är också jätteglad att Rögle är där dom är och att Malmö är där dom är idag, precis samma som för Oskarshamn. Det är inte mer än så, och jag jobbar för Modo nu och ska se till att jag tar Modo till det stället också. 

Timrå och Mora är nya lag i Hockeyallsvenskan från SHL, och Kristianstad är nya från Hockeyettan, hur mycket känner du till om dom lagen?

Timrå kommer bli bra, Mora har jag för dålig koll på eftersom dom fortfarande inte satt staben och så, dom kommer ha ett stort jobb framför sig att göra. Jag lider med dom lagen, jag har varit med och trillat ur SHL en gång med Rögle och det var hemskt och vidrigt. Jag lider med dom men på nåt sätt går solen upp och man börjar jobba igen och allt blir vardag men dom har en väldigt jobbig tid just nu. Det är tvärtom för Kristianstad som har det fantastiskt roligt. Där har jag mer koll och känner både tränarna, dom kommer ha ett hårt arbetande lag och gör en budgetsatsning vilket jag tycker dom gör helt rätt i. Dom har intressanta spelare och kommer att vara ett snabbt lag, så dom kommer säkert överraska många.  

Men då är du förberedd?

Jadå, jag har bra koll på dom.

Pantern är vid ruinens brant, tror du att dom kommer att klara dom ekonomiska kraven? Var tror du deras spelare tar vägen?

Jag har ingen kommentar, utan dom får sköta det själva så sköter vi vårt. 

Trupprekryteringsmässigt måste väl ett namn som Lukas Haudum få det att vattnas i munnen på många Hockeyallsvenska lag?

Det tror jag absolut, det är en bra allsvensk spelare som kan spela både center och ytterforward. Han är duktig i spelet med puck och det är säkert jättemånga som är intresserad av Lukas Haudum. Vi söker dessutom en center så det skulle vara fullt naturligt om folk tror att vi vill värva honom. 

På tal om spelarrekytering, är du nöjd med dom förlängningar ni fått kvar i laget?

Ja, vi har fått behålla alla spelare vi ville ha kvar, sen har vi valt bort några spelare som kan behöva en ny miljö för sin egen utvecklings skull och för att Modo ska ta nya steg i rätt riktning. Vi kommer såklart följa spelarna och det finns en möjlighet att vi kommer plocka in dom nån gång igen, man kan ta en spelare som Oskar Pettersson till exempel. Skulle Modo gå upp i SHl skulle det vara en fantastisk spelare att lyfta hem för att ta en roll i en tredje eller fjärdekedja, men då måste han ha fått spela hockey året innan, han kan inte ha suttit på bänken hela säsongen. Ibland är det tufft att ta avsked från en spelare, men det kan visa sig bra i slutändan för bägge parter. Oskar gjorde en jättebra säsong, men han fick det inte att lossna produktionsmässigt trots att lägen fanns, men han kan få igång produktionen i en ny miljö och med ett nytt självförtroende, och då kan både Modo och Oskar ha nytta av det i fortsättningen. 

Hur lång tid är du beredd att vänta på Tobias Enström?

Säsongen börjar nån gång efter sommaren, men det är lite så att om Toby vill vänta så får han vänta, och vill han bestämma sig så får han bestämma sig. Det är hans beslut att ta, och vi är inte i en position där vi kan sätta krav på honom. Om vi säger att han måste bestämma sig nu och han inte kan lämna besked, ska vi då tacka nej om han kommer i augusti och säger att han vill spela? Det tror jag inte. Han får vänta så länge han vill, sen önskar jag att det blir ett positivt besked och att han kommer vara med och skjuta upp Modo till SHL för jag vet hur mycket det skulle betyda både för honom, hela Övik och Modo och allting. Han skulle minnas det i resten av sitt liv, så jag hoppas han tar det beslutet.

Har han varit en bra kapten?

Jag tycker han varit en fantastisk lagkapten, mer än bra.

Bredden på backsidan ser otroligt bra ut, särskilt när Anton Öhman kommit in, kommer det bli spelare som får stå över matcher?

Det går inte att uttala sig om nu, det är bra bredd i backsättningen så vi är förberedda för skador, och vi har både unga och rutinerade backar så det känns som en bra mix. 

Vad är planen för den målvakten som inte tar plats bland dom två, kommer ni leta utlåning eller ska ni ha alla på hemmaplan så mycket det går?

Samma svar där, det är det som händer ute på isen som får avgöra det och det är svårt att uttala sig om det såhär i maj. Det behövs inte mer än en stukad fot så är man nere på två målvakter, så som jag ser det så har vi ett bra utgångsläge med tre målvakter i truppen. Sen får man lösa det utifrån konkurrenssituationen under säsongen.

Andreas Eriksson är klar som ny målvaktstränare, kan du berätta lite om honom?

Det är en lugn herre som låter individen ta mycket plats och vara med och bestämma. Han är väldigt taktiskt och tekniskt skolad när det gäller målvaktsspel, han är duktig på att lära ut både detaljer och helheten. Han bygger en tydlig spelidé med målvakterna och är även väldigt duktig på video. Det är en grymt bra rekrytering av Modo men det var lite struligt att få loss honom eftersom han satt i ett kontrakt med Stavanger, men det gick att lösa situationen till slut och det är vi väldigt glada för. 

Var i laget kommer Fredrik Olofsson ta plats?

Eftersom det bara är kommunicerat från Mr Madhawk och inte från Modo Channel så har jag ingen kommentar till det.  

Är det en medveten plan att skriva ettårskontrakt med många spelare?

Man ska komma ihåg att går man upp i SHL så kommer man behöva se över truppen, det är inget snack om det. Är man kvar i allsvenskan kan man fortfarande förlora spelare till SHL, då har längre kontrakt egentligen ingen betydelse.  

Är du rädd att bli av med nån spelare till SHL innan säsongen drar igång?

Det är man alltid med dom avtal som finns skrivna mellan ligorna just nu. Det kan hända och då får man önska spelaren lycka till och stå där med mössan i handen och kan inte göra nånting åt det. Det är en ständig oro när man är verksam i en allsvensk förening eftersom det är en realitet att det skulle kunna hända. 

Ni har fått in många skåningar i laget, är det en slump eller är det för att du har bra koll på spelarna och handplockat dom?

Jag tycker vi har för lite skåningar i laget (skratt). Det är bara en slump att det har fallit sig så, det beror på vilket typ av ishockey vi vill spela och då har spelarna vi rekryterat passat bra in i den. Sen är det klart att det är en fördel med spelare jag känner sedan tidigare. Vi har också värvat två spelare från Malmö eftersom dom spelar ett spel utan puck som påminner om det spel som vi själva spelar, det är en fördel eftersom vi kan kapa en del av inlärningstiden på så sätt. Du vet att spelarna klarar av att spela med den aggressiviteten och att dom är väl förberedda fysiskt. Sen är det såklart bra att dom begriper vad tränaren säger också!

Innebär värvningen av Kim Rosdahl att Henrik Björklund kommer få spela i en mer producerande roll nästa säsong?

Det hoppas jag att han gör oavsett. Han producerade bra i år men jag bedömer att han har en ännu högre produktion i sig än vad han fick ut den gångna säsongen. Var Björka kommer spela får vi se helt enkelt, det beror på vem som är bäst lämpad för rollen i en given miljö och lite andra faktorer.

Vilka spetsegenskaper vill ni ha in i laget? Och hur många spelare ska in innan truppen blir helt stängd€?

Jag tror man ska vara lite försiktig med att leta spetsegenskaper när man är i Hockeyallsvenskan, utan man får titta på spelare med möjligheter som är villiga att ge allt för att ta sig någonstans i sin hockeykarriär. Man ska inte bara jaga spetsegenskaper för dom egenskaperna kommer finnas i SHL, Finland, Österrike och så vidare som betalar såpass mycket för dom plus att det är högstaligor så dom spelarna kommer se det som en bättre väg ut. Man får leta andra typer av spelare i Hockeyallsvenskan, det är så man får bygga lagen. Sen tycker jag att vi ligger väldigt högt i individuell kompetens i vår trupp så på det området kan nog ingen tävla med oss i ligan, så vi har det väldigt bra ställt både erfarenhetsmässigt och i tekniskt kunnande. Det viktigtaste för oss blir att väcka nerven för individen och få fram vad det kan betyda för klubben och laget att ta sig upp i SHL. Vi skulle kunna starta säsongen med den truppen vi har idag, men jag bedömer att vi skulle vilja få in både center och ytterforward som hör hemma långt upp i hierarkin i laget, det är ingen hemlighet. 

Är ni nära nåt nyförvärv just nu?

Det kan jag inte avslöja, men det funkar så att man är nära hela tiden den här tiden på året, ibland får man signaturen och ibland inte. 

Nu när ni inte har någon klar sportchef, gör det att du blir än mer delaktig i värvningar än du hade varit annars?

Till en viss del. Jag och Micke hade ett bra samarbete ifjol också där vi delade upp uppgifterna på ett bra sätt, men jag är inte rädd för att jobba så jag tycker inte det är nån större belastning.  

Jag kan tänka mig att du vill vara med och rekrytera spelarna också så det inte blir så att du får en spelare i knät och blir tillsagd att göra något?

Det kan man också råka ut för om man har fel sportchef, så det förekommer i hockeyvärlden. Det är ett jobb som måste göras med ett truppbygge, och jag tycker vi har gjort det bra hittills och har stora möjligheter att göra något som är ännu bättre än det vi gjorde förra året. 

Tar spelarrekryteringen upp tid du hade velat lägga på andra förberedelser?

Det enda det gör är att öka antalet arbetstimmar, men det är inget som är negativt. Min familj är på jobb och i skola så jag jobbar ändå på dagarna så det är inga konstigheter alls. 

Tror du det är en nackdel med sportchefsfrågan när det hamnar i spelarförhandlingar?

Man brukar inte förhandla med spelarna direkt utan med agenten, så det är inget som varit några problem hittills. 

Jag har hört förklaringar ibland av spelare som valt mellan olika lag att man valt bort ett för att dom inte kunnat erbjuda en viss roll eller istid, är det vanligt att skriva in vilken roll i laget man ska få i ett kontrakt?

Jag tror inte man skriver det i kontraktet, men det kan hända att man har en diskussion med spelaren där man pratar om hur laget vill spela och ha en plan för i vilka moment man vill använda spelaren, vilka styrkor man ser och på vilket sätt man vill utveckla spelaren och vad dom behöver jobba med. Det kan väl hända att det finns dom som skriver in såna saker i kontraktet, men jag gör inte det. 

På vilka olika sätt kommer Modo att kunna vinna hockeymatcher nästa säsong?

Hur många olika sätt finns det? På alla sätt som är möjliga! 

Hur håller ni koll på att spelarna håller formen under våren/sommaren innan ni kör igång träningen?

Vi är där dagligen på deras gemensamma träningar, antingen är jag där eller så är Pär Styf där, eller så är vi på plats båda två. 

När börjar den gemensamma försäsongen?

Den började när J18-VM var i Övik. 

Så alla spelare är på plats i Övik?

Alla spelare utom Kim Rosdahl som vi letar lägenhet till, så är det någon som har en lägenhet är ni välkomna att höra av er!

Hur bra form måste du själv hålla dig i?

För yrkets skulle behöver jag vara en alldaglig, välmående man i sina bästa år, men sen försöker jag hålla mig i god vigör av andra anledningar också.

Vad har du för icke-hockeyrelaterade planer i sommar?

Jag har inte så många planer, vår familj är ganska bra på att ta det som det kommer. Är det bra väder kommer vi vara hemma på ledigheten, annars får vi resa nånstans. Det blir väl lite fiske, spela nån runda golf, vila sig fräsch och längta efter ishockey. Jag tänker följa ishockey-VM på tv också. 

Vilka tar hem Hockey-VM?

Det måste bli Sverige!

Vilka vinner Stanley Cup?

Innan säsongen trodde jag på antingen Tampa Bay eller St. Louis, nu när Tampa klantade sig och åkte ut sådär så får jag säga St. Louis.

Det var alla frågor jag hade, så då tackar jag för att du ställde upp!

Tack själv! 


0 KOMMENTARER      1855 VISNINGAR
PETER KEMPE
På Twitter: kempelito
2019-05-11 13:31:33


ANNONS:

Fler artiklar om Modo

Kim Rosdahl: "Jag vill bidra med ett stort spel"
Modo Modos nyförvärv Kim Rosdahl tog ett snack med Modo-redaktionen
2019-07-17 11:12:34

Stället går bananas: Silly season och Victor Berglund
Modo Modoredaktionen diskuterar Silly Season och gästas av spelaren Victor Berglund i den första podden för den kommande säsongen
2019-07-11 13:34:58

Lär känna Modo-redaktionen: Peter Kempe
Modo Peter Kempe, redaktör på Svenskafans Modo-sida, krönikerar om livsresan som har tagit mig till att bli skribent, och sedermera även redaktör, på Svenskafans Modo-sida
2019-05-22 13:47:00

Redaktionspanel: Silly Season
Modo Modoredaktionen går igenom hur lagets Silly Season ser ut hittills
2019-05-16 15:48:49

Lång intervju med Björn Hellkvist
Modo Modoredaktionens Peter Kempe fick ett långt, öppet samtal med Modos tränare Björn Hellkvist
2019-05-11 13:31:33

Silly Season 2019/20 Anton Öhman klar för MoDo
Modo Senaste nytt: MoDo släppte precis nyheten om att backen Anton Öhman är klar för klubben. Han kommer senast från Malmö, och kontraktet är skrivet på 2 år.
2019-05-07 11:10:00

Stället går bananas: Säsongssummering
Modo Modopodden gästas av Modo-twittraren Martin Lindström, vi summerar säsongen och pratar om truppbygget inför nästa säsong
2019-04-29 13:54:54

Modoredaktionen delar ut: Årets Målvakt
Modo Svenskafans Modoredaktion kommer dela ut några utmärkelser nu när säsongen är slut, årets sjätte utmärkelse blir Årets Målvakt
2019-04-25 18:05:08

Modoredaktionen delar ut: Årets retsticka
Modo Svenskafans Modoredaktion kommer dela ut några utmärkelser nu när säsongen är slut, årets femte utmärkelse blir Årets retsticka
2019-04-12 20:01:14

Modoredaktionen delar ut: Årets mål
Modo Svenskafans Modoredaktion kommer dela ut några utmärkelser nu när säsongen är slut, årets fjärde utmärkelse blir Årets mål
2019-04-04 20:18:10

ANNONS:
SENASTE NYHETERNA OM MODO HOCKEY
ANNONS:
SERIETABELLEN
1AIK523014856109
2Västerås52269172993
3BIK Karlskoga522312171187
4Modo52241018986
5Karlskrona 52211021-277
6Västervik IK52161719676
7Södertälje52191023-873
8Björklöven52161422-2468
9IK Pantern52161125-4365
10Tingsryd52151225-3061
11Vita Hästen52101329-4448
>> Visa hela tabellen
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
335. David Faxå – ”Serie A Silly”
Atlético presenterar Trippier
Vem kammar hem 3. Liga?
”Show” klar, Yazici och André på gång
Dramatik när AIK avancerade
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies