fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 2870 | Inloggade: 90 | Antal medlemmar: 185154
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Så bra var Tre Kronor-spelarna "En flopp måste jag våga säga"
  SvenskaFans, Andreas Lundskog sätter sina betyg på den svenska VM-truppen.

  Så bra var Tre Kronor-spelarna: "En flopp måste jag våga säga"

  Det blev en tung VM-turnering när defensiven fallerade i det svenska laget. SvenskaFans, Andreas Lundskog har nu studerat samtliga av de svenska spelarna i truppen och givit sina betyg över deras insatser.

  Målvakter:
  Henrik Lundqvist; Betyg: 1
  Nej detta VM-blev inte alls vad ”Henke” hade hoppats på. Blandade och gav i prestationerna med en sammanlagd räddningsprocent på 88,7%. Det är långt ifrån godkända siffor. Dock är det långt ifrån bara hans eget fel att det blev såhär. Försvarsspelet var genomgående uselt mot de bättre nationerna. Kan ha varit en riktigt
   
  Jacob Markström; Betyg: 1
  Sattes inte på några direkta prov i 9-1 segern mot Norge. Fick förtroendet sedan mot Ryssland där hela det svenska spelet kapitulerade totalt i den andra perioden. Fick också en tuff VM-uppladdning med skadan emot Finland under Carson Hockey Games. Borde nog ha fått fler chanser som i mötena mot Österrike och Lettland för att spelas in.
   
  Jhonas Enroth: Spelade ej
   

  Det blev inte alls som Henrik Lundqvist tänkt sig under VM-turneringen. 

  Backar:
   
  Oliver Ekman-Larsson, Betyg: 3
  Hade en något tung start mot Tjeckien. Växte sedan under turneringen och var en av få backar som kom upp i nivå under turneringen. Utsågs som kapten inför mästerskapet av Grönborg.
   
  Adam Larsson; Betyg 1
  Inledde piggt mot Tjeckien med hetta i närkamperna. Tappade sedan i nivå och tappade kraft i närkampsspelet. Larsson kom inte upp alls till nivåerna att vara Sveriges defensiva backgeneral.
   
  Mattias Ekholm; Betyg; 1
  Parades ihop med Klingberg vid hans ankomst och där Ekholms centrala uppgift blev att fokusera på det defensiva spelet. Det gick väl sådär även om studsarna gick långt ifrån Ekholms. Stod annars för ett ganska anonymt mästerskap, för anonym.

   
  Erik Gustavsson; Betyg: 3
  Den hårdskjutande backen inledde mästerskapet bra med sin offensiva bössa.  Borde dock kanske ha gjort ett eller två mål ytterligare. Lämnar ändå mästerskapet med ett godkänt betyg även om det kunde ha varit lite bättre defensivt.


  Oliver Ekman Larsson svarade ändå för en godkänd insats enligt SvenskaFans, Andreas Lundskog. 

  John Klingberg; Betyg: 1
   Anlände efter tre matcher i VM-turneringen och kom inte alls igång som man hade hoppats på. Såg vilsen ut på isen och kanske var det en för stor omställning att gå rakt in ifrån ett slutspel i Stanley-Cup till ett VM i Bratislava. Framför allt fungerade inte det defensiva arbetet. En besvikelse.
   
  Marcus Pettersson; Betyg; 1
  Fick en riktigt tuff start i matchen mot Tjecken där Pettersson gav ett något svajigt intryck. Växte sedan något i matcherna mot de enklare motståndarna. Kapaciteten höll dock sedan inte mot de bättre motstånden.
   
  Robert Hägg; Betyg: 1
  Fick precis som Pettersson en väldigt tuff start mot Tjeckien där Hägg inte alls kom upp i nivå. Placerades sedan sjundeback med lite istid när Klingberg anlände till truppen.
   
  Philip Holm: Spelade inte under turneringen.
   
  Forwards:
  Patric Hörnqvist; Betyg: 4+
  Sattes ihop med Nylander och hittade kemin direkt. Tog det offensiva grovjobbet framför motståndarnas mål och lyckades ändå bidra med 10 poäng på 8 matcher. Det är en klart godkänt insats från ”Bengans” sida.
   
  Elias Petersson; Betyg: 4+
  Fick inleda som förstacenter men fick sedan flytta ner som ytterforward i andrakedjan när Alexander Wennberg anslöt. Hade en något tung start på turneringen med kämpade och gnuggade på med extraträningar. Visade stundtals prov på hockeygodis under slutdelen av turneringen med ett mål mot Finland som var så att man bara satt och dreglade nästan.

  Elias är fortfarande bara 20 bast och har nu blivit flera erfarenheter rikare av detta mästerskap. Tio poäng på åtta matcher är ändå klart godkänt. Kommer förhoppningsvis att växa i Tre Kronor-tröjan de kommande åren.
   
  William Nylander; Betyg: 5+
  Sveriges i särklass bästa spelare under turnering. Kom in för mästerskapet med en svag grundserie med endast 7 mål på 54 matcher i NHL för sitt Toronto. Briljerade näst intill direkt i turneringen och briljerade med sitt enorma spelsinne och puckskicklighet. Lyckades komma upp i 18 poäng på 8 matcher och tangerade ”Dubbel Nisses” rekord från VM 1962. William Nylander har visat att han i sina bästa stunder är en utav världens absolut bästa spelare.


   Willaim Nylander visade mästarklass med totalt 18 poäng på 8 matcher. 

  Alexander Wennberg; Betyg: 4+

  Anslöt under gruppspelet och många var nog frågesamma kring den 24-åringa forwardens kapacitet efter en tung säsong i Columbus där Wennberg varit förpassad till läktaren stundtals och bara stod för ett enda mål under säsongen i NHL. I Tre Kronor visade han dock klass med totalt 10 poäng på 6 matcher. Hittade ett bra samspel med Nylander. Stark att också sluta på +10.  
   
  Dennis Rasmussen; Betyg: 3+
  Levde upp till förväntan i sin defensiva roll med ett hårt jobb. Blixtrade också stundtals i offensiven.

  Gabriel Landeskog; Betyg 2+
  Landade, lirade och levererade direkt i gruppspelsmatchen mot Österrike med mål i första bytet. Mattades sedan dock av under resten av turneringen där ”Gabbe” inte direkt klev fram när Tre Kronor hade behövt det som mest. Förväntningarna var högt ställda på Landeskog inför att han anslöt och dem nådda han inte. Knappt godkänd i slutändan.
   
  Adrian Kempe; Betyg: 3+
  Fick en ganska tuff start i turneringen och när Wennberg anslöt fick Adrian flytta som andracenter ner till en ytterroll i tredjekedjan. Växte genom turneringen och avslutade ändå bra mot Lettland och Ryssland när resten av laget svajade. Ett klart godkänt mästerskap från Adrians sida.
   
  Mario Kempe: Betyg: 2+
  Fick bara vara ombytt i fyra matcher i en defensiv och något undanskymd roll. Bidrog dock med sin fart och ett hårt jobb innan han förpassades till läktaren. Visade dock prov på en bra karaktär trots att han inte fick spela.
   
  Jesper Bratt: Betyg: 3+
   Inledde mästerskapet på ett fint vis med en kreativ insats mot Tjeckien. Blev sedan tyvärr skadad i matchen mot Italien och hade sedan svårt att matchas in i truppen efter förstärkningarna i Wennberg och Landeskog. Var dock en av få spelare som ändå visade prov på en absolut godkänt insats mot Finland.
   
  Elias Lindholm; Betyg: 1+
  Förväntningarna var högt satta på Lindholm efter en säsong i NHL som poängbästa svensk. Kom inte alls upp i den nivån här under mästerskapet. Visade prov på ungefär samma kreativitet som färgen på husfasaderna här i Bratislava. Grått och ointressant. En flopp måste jag våga säga.
   
  Loui Eriksson; Betyg: 1+
  Kom till VM med en näst intill bedrövlig säsong i NHL. Och det blev inte jättemycket bättre här under mästerskapet. Började piggt1 mot Tjeckien och Italien innan spelet sedan fallerade. Direkt svag i matchen mot Finland. Vinner Tre Kronors golfrunda med -8 på kontot vilket var den sämsta noteringen av samtliga spelare. Var nog det sista vi såg av Loui i Tre Kronor om jag ska vara ärlig.


   Det blev ingen lyckad VM-turnering för Loui Eriksson med -8 sammanlagt. 

  Anton Lander; Betyg: 3+
  Inledde starkt mot de svagare motstånden under inledningen av turneringen[AL1] , framför allt offensivt oh bidrog med ett starkt jobb i boxplay.  Hade det dock tuffare mot de tuffare motstånden Schweiz (-1), Ryssland (-2) och Finland (-1). Kommer dock undan med ett absolut godkänt betyg.
   
  Oskar Lindblom; Betyg: 2+
  Inledde mästerskapet med att näta i de tre första matcherna och såg verkligen ut att trivas i en offensiv roll. Fick sedan flyttas ner till fjärdekedjan när Landeskog gick in i truppen. Den rollen fungerade inte alls och Lindblom var sedan utanför laget i de resterande matcherna. Blir ett tveksamt betyg men kommer undan med godkänt ändå tack vare den fina inledningen.
   
  Marcus Krüger; Betyg: 3+
  Fick en defensiv roll i fjärdekedjan och bidrog med ett starkt jobb i det tysta ändå. Godkänd.

  Förbundskapten:
  Rikard Grönborg;Betyg: 1+
  Lyckades att få över NHL-spelare på löpande band till truppen. Misslyckades dock med att bygga ett lag av det hela. Framför allt fallerade försvarsspelet något enormt där Grönborg inte hade någon medicin för att få stopp på blödningen. Avslutade med att förlora mot ett på pappret mycket svagare Finland som dock spelade ut Tre Kronor.

  Avslutade också med en svag matchcoaching mot i förlusten mot kvartsfinalen där William Nylander matchades med en bedrövlig speltid när det gällde som mest. Detta samt hur matchningen sköttes under där man valde att spela Loui Eriksson i förläggningen. Aldeless för svagt.  
   
   
   


  0 KOMMENTARER      486 VISNINGAR
  ANDREAS LUNDSKOG
  2019-05-25 13:23:57


  ANNONS:

  Fler artiklar om VM 2019

  SHL-Podden VM Extra: " Nu får vi cykla"
  VM 2019 Rille och Andreas analyserar den gångna VM-turneringen, Finlands Miracle on ice och Sveriges kollaps. Dessutom blir det en händelserik resebeskrivning om en Slovakisk tågresa och lite nyheter från SHL.
  2019-05-29 18:08:00

  Sallinen: ” Tror inte att någon, förutom oss själva trodde att vi skulle vinna”
  VM 2019 För bara några månader sedan förlorade Jere Sallinen i åttondelsfinalen av SHL mot Växjö. Under söndagskvällen kunde den 28-åriga centern, titulera sig som världsmästare. SvenskaFans fick pratstund med den nyblivna världsmästaren.
  2019-05-27 03:23:20

  Lankinen efter bragdmatchen” Jag försökte bara att ge allt jag hade kvar i kroppen”
  VM 2019 Kevin Lankinen svarade verkligen för en bragdmatch i finalen mot Kanada. Detta när den finska burväktaren stängde vägen och räddade hela 43 skott. Och det var en 24-åring som lyste av eufori och stolthet när SvenskaFans träffade honom efter guldmatchen. -Vi gick hela vägen så det här är en riktigt stor dröm sade den finska guldhjälten till SvenskaFans efter matchen.
  2019-05-27 01:29:35

  Superhjälten Anttila om guldet ” Jag ville verkligen vinna”
  VM 2019 Finland lyckades förverkliga bragden i Bratislava genom att besegra Kanada i finalen under söndagskvällen. Och superhjälte för de finska lejonen blev lagkaptenen Marko Anttila för de finska lejonen.
  – Jag hoppas att folket i Finland njuter av det här lika mycket som vi gör sade Anttila till SvenskaFans efter guldfirandet.
  2019-05-27 00:42:00

  All Star-laget presenterat: Lehtonen ensam finländare
  VM 2019 I samband med finalen presenterades VM:s bästa spelare.
  2019-05-26 23:09:28

  Finland är världsmästare
  VM 2019 Finland har överraskat hela hockeyvärlden och nu kröner de alltså deras fina turnering med ett VM-guld.
  2019-05-26 23:03:03

  Ovechkin efter bronssegern ”Det är tid för semester”
  VM 2019 SvenskaFans fick ett snack med storstjärnan, Alexander Ovechkin för att höra hans syn på turneringen och bronspengen. - Varje gång som du förlorar en match till finalen, så blir du lite mer avslappnad sade Ovechkin till SvenskaFans.
  2019-05-26 19:16:00

  Ryssland tog hem bronset
  VM 2019 Det var såväl underhållning som dramatik i VM:s bronsmatch.
  2019-05-26 18:32:13

  Krönika: Do you believe in miracles?! YES!!!
  VM 2019 -Det vackraste inom idrotten är att se 23 spelare som på förhand var totalt utdöma, trotsa oddsen och tillsammans göra det omöjliga. Det är vad idrotten handlar om i grunden. Samarbete, mod, tro och ett hårt jobb. Så beskriver Svenskans, Andreas Lundskog om den finska hockeysagan som ikväll kan skrivas in i historieböckerna.
  2019-05-26 13:21:00

  Inför Kanada-Finland: Har Finland det i sig en gång till?
  VM 2019 VM:s stora överraskningar tar sig an en van guldfavorit i årets VM-final.
  2019-05-25 23:52:36

  ANNONS:
  ANNONS:

  Senaste nytt om Hockeyzon - Svensk Hockey

  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  #178: Toronto tog hem titeln
  Tunga nyheten – poängkungen lämnar
  ”En framtida världsstjärna”
  ”Tog 41 år att sluta fred”
  Lampard tar över Chelsea?
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies