fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
Medlem
Besökare: 3685 | Medlemmar: 185034

Kom ihåg mig

NHL-bloggen: Viva Las Vegas!

Sixten Funquist, Andreas Johnsson och Niclas Viberg bloggar om världens bästa liga.

Vi är många som har laborerat på GeneralFanager – när den sidan fortfarande fanns – och CapFriendly för att bygga våra egna versioner av Vegas Golden Knights. Men vi har inte haft riktigt de möjligheter som ligger för George McPhees fötter. McPhee kommer att kunna flippa sina val mot andra tillgångar och han har även kunnat göra affärer med lag rörande spelare lagen inte vill att Vegas ska plocka.

Det finns med största säkerhet en deal mellan Golden Knights och Blackhawks om Marcus Krüger och Trevor van Riemsdyk – där den senare blir ”betalning” i en ensidig trade om Vegas plockar Krüger. Många liknande affärer finns på bordet och är redan klara. Dessa offentliggörs under natten mot torsdag.
Men kedjereaktionen blir snudd på fantastisk, oavsett vilka trader som redan är klara:

Vegas kan plocka vem de vill av de oskyddade spelarna. Men de får inte skicka tillbaka en spelare till den klubb de valt honom ifrån, om jag har förstått det hela rätt. Det gör att McPhee, helt på egen hand, kan skapa och tillgodose olika klubbars behov. Lägg därtill det redan skriande behov av förstemålvakter som vissa lag har, eller borde ha. Även en viss typ av backar ligger högt upp på mångas önskelista.

Arizona Coyotes tradade häromdagen Mike Smith till Calgary. Chad Johnson som gick i utbyte är inte den förstekeeper laget ska bygga kring och det är inte ens säkert att han stannar i Coyotes. Jag tror att han flyttar tillbaka till Flames under sommaren, i form av free agent. Det gör att Arizona, med GM John Chayka i spetsen, behöver någon att bygga försvaret runt. Vad kan de tänkas vara villiga att betala för en spelare av Petr Mrazeks kvalitet? En hel del skulle jag tro.
Även Buffalo borde vara intresserade av en skaplig målvakt om man ska jobba mot ett Stanley Cup-slutspel.  Vi bryter ned det.

”Vad vill du ha för att låta honom vara?”
Minst tre klubbar (Tampa, Columbus och Anaheim) sägs ha en affär klar med Vegas där de betalar – troligen i draftval – McPhee för att inte välja vissa spelare och det finns fler bud på bordet, något vi borde få klarhet i under kvällen/natten svensk tid.

”Vad vill du ha för att ta det här kontraktet?”
Samma sak här fast tvärtom. Likt Arizona när de tog över Chris Prongers och Pavel Datsyuks löneträffar finns det lag som kan tänkas betala för att bli av med kontrakt. Chicagos Krüger-affär med Vegas är en variant på det, även om Krüger i det här fallet spelar till skillnad från en ”skadad” Pronger och en Datsyuk som lämnade ligan för KHL. Det finns flera sådana sitautioner som troligen kan bubbla upp under dagen – eventuellt två minuter efter det att jag har publicerat det här inlägget.

”Vi behöver ha det här – vad vill du ha?”
Okej, rena beställningsjobb kanske inte är tillåtet men vi kan säga såhär: George McPhee är inte dum i huvudet, han kan mycket väl tänkas plocka spelare som han vet att någon annan behöver och då kan de tänkas betala för det. Högerskjutande backar är något som är en bristvara på många ställen. Minnesota lämnade Matt Dumba, 22, oskyddad. En huggsexa där och Vegas har bra betalt.
Det gör också att Vegas kan få betalt av en klubb för att inte ta en viss spelare. Sedan betalar samma klubb för en spelare som Vegas valt från en annan klubb.

Det, och det faktum att spelare som Vegas väljer – så vitt jag vet – inte får tradas tillbaka till den klubben gör att det kommer att bli rotation på bland annat målvakter om man väljer att ta flera (max 6) sådana.

Hur kan det då gå?
Ptja, ingen vet hur McPhee tänker och det är väl tur det. Men av alla listor att döma finns det fullgott med spelare för att bygga ett stabilt försvar. Målskytte kan dock bli en issue och även om jag tror att Vegas plockar antingen Bobby Ryan eller James Neal behövs det mer. Vissa lag har flera målskyttar men saknar något annat vitalt.

Vi kan med snudd på hundra procents säkerhet säga att Vegas kommer att få betalt i draftval och eftersom McPhee, som lade grunden till den lagmaskin Washington Capitals är idag, vet hur det funkar och har en gedigen scoutingorganisation under sig är jag tämligen övertygad om att han kommer att klämma fram några bra val från årets draft. Men jag tror att vi kommer att se en hel del val för 2018 åka till Nevada-öknen redan nu. Nästa årskull spås nämligen bli lite bättre än årets.

Vegas kan bygga en bra back-end med det som finns tillgängligt. Jag är, likt många andra, övertygad om att lagets förstemålvakt heter Marc-Andre Fleury till hösten. Backuper finns det gott om att välja och även backarna kan man lösa på egen hand, såväl i expansionsdraft som under free agency. Det finns några målskyttar och man kan få till någon mer genom trader. Dessutom kommer varenda GM i ligan vilja dumpa kontrakt till Vegas vilket gör att man kommer att ha stor makt på transfermarknaden i år och nästa,

Jag tror att Vegas kan nå slutspel redan till våren om det är så.
Om inte så har man ändå alla ässen i rockärmen.
Nu börjar säsongen 2016-17.


***
Jag har haft lite annat för mig under säsongen men hoppas kunna bidra här lite mer det kommande året.

***
Var snudd på hundra på att Evgeni Dadonov skulle till Vegas. Det verkar, enligt Elliotte Friedman, bli ett lag i Eastern Conference istället.
Undertecknad gissar på Habs eller Isles.

***
Om nu Hossa verkligen är allergisk är det naturligtvis väldigt trist.
Sixten Funqvist (@Swe_Sid)
2017-06-21 15:04:00

NHL-bloggen: När hyckleriet kan bli avgörande

NHL kräver millimeteråtgärder på ett håll – men visar extrem nonchalans inför andra problem. Det tydliggjordes i allra högsta grad i nattens finalmatch mellan Pittsburgh och Nashville. Den första finalmatchen är långt ifrån det enda exemplet – men ju viktigare match, desto större tryck på att få saker rätt.
 
Att coach’s challenge inte fungerar smärtfritt har varit alldeles uppenbart sedan första dagen, trots att Gary Bettman med en dåres envishet fortfarande hävdar att allt är frid och fröjd. Lika uppenbart är det att domarnivån varierar kraftfull från match till match, period till period och situation till situation.
 
NHL har ett stort problem, men vägrar att inse det – och allt ställdes på sin spets i den första finalmatchen.
 
Sju minuter in i den första perioden gjorde PK Subban 1-0 för Nashville. Men Pittsburgh ansåg att målet hade föregåtts av en offside och bad om en coach’s challenge. Målet dömdes bort då Filip Forsberg bedömdes vara offside – och där och då fick vi ett nytt exempel på varför coach’s challenge är så svårhanterligt.
 
Filip Forsberg fick pucken vid blålinjen och slängde så småningom i väg en passning som hamnade i sarghörnet. Lite senare erövrade Pittsburgh pucken, men gav bort den till Nashville igen – och Forsberg hittade Subban strax innanför blålinjen. Sekunden senare var det mål. Mellan offsidesituationen och målet hade alltså pucken gått mellan en handfull olika spelare och possession hade hoppat mellan lagen. Det var inte direkt så att offsidesituation var direkt kopplat till målet, exempelvis som att Forsberg skulle ha klivit in i slotet och snärtade upp pucken i nättaket.
 
Offsidesituationen blir också en millimeterfråga, då det ska avgöras om Forsbergs skridsko var i kontakt med isen eller i luften. I det här fallet blir det också en omöjlighet att definitivt avgöra åt något håll, i synnerhet om man ska stå och studera situationen på en liten platta i båset. Men rädslan att göra fel i en stor match griper tag om en och man väljer det beslutet man tror gör minst skada. Något kontroversiellt vill man inte vara med om.
 
Men roten till allt det onda ligger i hyckleriet mellan olika situationer. Det krävs millimeteråtgärder i somliga situationer – situationer som dessutom ger olika utfall från match till match. Under tiden som coach’s challenge har funnits har vi sett både liknande offside- och goalie interference- situationer som bedöms olika från fall till fall. Inkonsekvensen blir ett stort problem.
 
Den extrema petigheten som krävs i en videogranskning väljer man att slänga åt sidan i andra, än mer avgörande, situationer.
 
I slutet av den första perioden åkte Nashville på två utvisningar i samma spelsekvens, vilket alltså gav Pittsburgh två minuters 5-mot-3. Två tveksamma utvisningar som ger olika utfall från match till match följdes upp med en interference-situation strax innan målet.
  Att andra domslut, som får stor direkt inverkan på matchen i allmänhet och målen i synnerhet, inte detaljgranskas på samma sätt – när ligan har ett stort problem med domarnivån – är inget annat än hyckleri. Att andra domslut inte bedöms ha samma betydelse att få korrekt utfall är inget annat än hyckleri. Att NHL blundar för domarnivån och det faktum att man tummar på regelboken under ett slutspel är inget annat än ett hyckleri.
 
Ligan har ett enormt problem. Ett problem som får såväl direkt som indirekt påverkan på matchernas slutresultat. Ett problem som alla kan se. Ett problem som sänker matchernas underhållningsvärde. Ett problem som behandlas helt olika beroende på om den givna situationen kan videogranskas eller ej.
 
Hyckleriet från ligans håll kan få direkt avgörande konsekvenser, som i den första finalmatchen. Varför bryr man sig inte om det? 
Niclas Viberg
2017-05-30 15:30:00

NHL-bloggen: När mod belönar sig

Det är svårt att vara general manager. Jobbet är krävande och du måste blidka många, från kräsna ägare till ännu kräsnare fans. Dina insatser bedöms i stod grad av hur andra personer – coacher och spelare i första hand – utför sina jobb.
 
Det ter sig kanske inte helt orimligt att man drar sig mot det trygga, det okontroversiella och det fega. De flesta personerna vill väl behålla sina jobb, i synnerhet om jobbet är roligt och välbetalt, och då blir man kanske mindre benägen att ta stora risker.
 
Det är därför det är så roligt när mod belönar sig.
 
Och om det är någonting som David Poile har visat upp, så är det mod.
 
De senaste åren har han tagit några omvälvande beslut i Nashville – beslut som skakade om organisationen i grunderna och som skickade organisationen i en ny, osäker, riktning.
 
Beslutet att matcha Philadelphias offer sheet till Shea Weber låg inte i Poiles händer. Det behövde förankras och godkännas högre upp i hierarkin. Det var trots allt $56 miljoner som skulle betalas ut över de fyra första säsongerna.
 
Förmodligen var det viktigt för Nashville att matcha budet, med tanke på vilka signaler det sände – både intern och externt. Det var ett styrkebesked – man hade de ekonomiska musklerna för att kunna hävda sig med de rikaste lagen. Efter att ha tappat flera framträdande spelare behöll man nu the face of the franchise.
 
Beslutet att matcha det budet lade också grunderna för det ”nya” Nashville.
 
När behovet av en förstacenter inte gick att undgå gick man helt enkelt ut och skaffade sig en i Ryan Johansen. Han hade etablerat sig på allvar i Columbus så priset blev högt – man fick offra Seth Jones. Att offra en ung högerfattad back med extrem potential är alltid svårt. Man riskerade att ge bort en av ligans bästa backar över de kommande tio åren. Men behovet av en förstacenter var uppenbart. Poile tog ett svårt beslut och betalade priset.
 
Även om man betalade ett högt pris var det något man kunde undvara. Nashville hade redan tillgång till en fin försvarsbesättning och löste ett problem genom att ge upp något man hade i överflöd. Det kan tyckas vara en logisk lösning, men det krävs mod för att ge upp en sådan back.
 
Ett halvår senare kom nästa chans. Oförklarligt nog tyckte Montreal att det var något fel på PK Subban. Samma organisation som bytte till sig Andrew Shaw tröttnade på Subban för ”character issues”. Men det här är inte en text vigd åt att ifrågasätta Canadiens-ledningens kompetens… även om det är skoj också.
 
Nashville fick en möjlighet att byta ut Shea Weber mot PK Subban. Fyra år efter det stora beslutet att matcha hans offer sheet. Fyra år där man hade betalat ut $56 miljoner i lönekostnader. Kaptenen, ledaren, ikonen och publikfavoriten.
 
Det kan tyckas vara logiskt att ge upp den 30-årige veteranen som sitter på ett dyrt kontrakt till 2026, vars spel dessutom hade börjat falla av. Framför allt när ersättaren är några år yngre och har ett kontrakt till 2022. Men Weber var något utöver det vanliga i Nashville. Han var organisationens stora spelare, där och då såväl som historiskt – och det var inte allt för länge sedan som man hade investerat oerhört mycket för att säkerställa att han skulle bli kvar i organisationen.
 
Att göra sig av med honom så pass tätt inpå den investeringen är inget enkelt beslut att ta. Röster högre upp i hierarkin kan mycket väl sätta sig emot det. Kanske måste man strida för det. Men Poile genomförde bytet. Även om man skulle få den yngre och bättre spelaren är det en blockbuster och vattendelare utan dess like – och det, om något, krävde mod.
 
Två händelser kommer sannolikt att definitiva David Poiles arv i Nashville. Båda involverar Shea Weber. Och båda krävde ett stort mod.
 
Nu har inte Nashville och Poile bara gjort fantastiska saker. Det var till exempel Poile som betalade en 1st rounder för Paul Gaustad. Det tog också en väldigt lång tid för Predators och Poile att nå framgång – kanske för lång tid? I år är första gången man tog sig förbi andrarundan, trots mer eller mindre slagkraftiga lag tidigare.
 
Men någonting har hänt med Nashville de senaste åren. Organisationen ser ut att ha stabiliserats och blivit tryggare. Men framför allt har Poile vågat. Han har satsat. Han har tagit de modiga besluten. Men han har inte varit dumdristig eller övermodig. Han har inte gömt sig bakom det alldagliga och okontroversiella för att få arbetstrygghet.
 
Vem vet var Nashville skulle stå idag om det inte vore för Johansen och Subban. Båda två har lyft Predators och presterat fantastisk hockey. Vägen till slutspelet var inte spikrak den här säsongen. Men man tog sig dit – och väl där föll allting på plats. Johansen centrar en av ligans giftigaste kedjor, och hans frånvaro kommer bli märkbar oavsett om det blir Pittsburgh eller Ottawa i finalen. Subban stängde ner Jonathan Toews, Vladimir Tarasenko och Ryan Getzlaf samtidigt som han har gjort tio poäng på 16 matcher.
 
Nu har David Poile snart varit Nashvilles general manager i 20 år. Långsiktighet är beundransvärt och något alla bör sträva efter. Men förnyar man sig inte kommer man slå knut på sig själv. You either die a hero, or live long enough to see yourself become the villain – ett citat som inte är helt opassande i det sammanhanget och som kan praktiseras på en viss tränare i norra London.
 
Poile har förnyat sig. Med ökad stabilitet har han visat ny beslutsamhet och nytt mod. Och det har betalat sig. Det finns något vackert över när mod belönar sig. 
Niclas Viberg
2017-05-24 13:48:35

NHL-bloggen: Ska Washington offra Ovechkin?

Ett nytt misslyckande för Washington och återigen hamnar en stor del av kritiken på Alexander Ovechkin. Är han en playoff choker? Kan man vinna med honom i laget? Är det dags för Capitals att offra Ovechkin?
 
Under Ovechkin-eran har Washington aldrig tagit sig förbi andrarundan. Man har ofta varit ett topplag i grundserien och har exempelvis tagit hem Presidents Trophy de två senaste säsongerna och vid tre tillfällen totalt.
 
Man har testat en mängd olika saker genom åren. Man har bytt general manager vid ett tillfälle. Man är inne på sin femte coach. Spelare har kommit och gått. Men Ovechkin, the face of the franchise, är kvar. Så är det Ovechkin som helt enkelt är problemet?
 
Ovechkin är en av tidernas främsta målskyttar. På 921 grundseriematcher har han gjort 558 mål – ett smått fantastiskt resultat med tanke på vilken era han spelar i. I slutspelet har det blivit 46 fullträffar på 97 matcher. Det är ett aningen sämre målsnitt jämfört med grundserien, men å andra sidan är det bara sju spelare som har gjort fler slutspelsmål än Ovechkin sedan han kom in i ligan. Målsnittet är dock bäst, tillsammans med Phil Kessel, bland spelare med minst 50 slutspelsmatcher. På 21 elimination games har Ovechkin svarat för tio mål och tio assist.
 
Produktionen i slutspelet är knappast något problem.
 
Så kan det vara något annat kopplat till Ovechkin? Har han för stor star power? Några har pekat mot att Capitals ägare Ted Leonsis fokuserar för mycket på business-delen och involverar Ovechkin där. men det har knappast hindrat andra stora stjärnor och profiler från att vinna, eller i alla fall gå både ett och två steg längre än Capitals.
 
Här och där har man läst att Washington nu har provat allt – utom att byta ut Ovechkin.
 
Men kan verkligen en av tidernas bästa målskyttar utgöra något problem? Visst var den här säsongen inte tillräckligt bra för att vara Ovechkin, men innan dess kom han från tre raka 50-målssäsonger.
 
Att göra sig av med Ovechkin bör rimligtvis inte lösa problemet med att vinna matcher… då man behöver göra mål för att vinna matcher, och Ovechkin är en av de främsta målskyttarna även i slutspelet.
 
Att Ovechkin är ”som sämst när det gäller som mest” och en playoff choker är påståenden som man kan ta död på enbart genom att titta på statistiken. Men det är likväl en stämpel han har fått på sig från vissa håll, förmodligen för att det är enkelt att tillämpa på stereotypen av en ryss.
 
Att man inte har lyckats vinna Stanley Cup med erans främsta målskytt i sitt lag är givetvis ett misslyckande, på samma sätt som det är ett misslyckande att New York Rangers inte har lyckats göra det med erans bästa målvakt.
 
Men under Ovechkins tolv säsonger har man spelat slutspel vid nio tillfällen. Man har åkt ut mot Pittsburgh och New York Rangers vid flera tillfällen – totalt sex av gångerna – och mot Philadelphia, Montreal och Tampa Bay en gång vardera. Capitals banemän har sedan ofta gått långt, så de enskilda säsongerna behöver inte nödvändigtvis vara några större fiaskon.
 
Helheten ger så klart en annan bild och där har Washington underpresterat sett till vad man har gjort i grundserien och vilka förväntningar man har haft på sig.
 
Washington har problem. Man riskerar tappa viktiga inslag i lagbygget på grund av lönetaket och slösar bort $5,5 miljoners utrymme på Brooks Orpik. Det är inte helt orimligt att argumentera för att den här säsongen var den stora chansen på en titel.
 
Visst var inte Ovechkin bäst den här gången. Men Braden Holtbys målvaktsspel var ett större problem. Matt Niskanens och Kevin Shattenkirks produktion var ett större problem. Barry Trotz player deployment var ett större problem. Och att förlora mot Pittsburgh under Crosby/Malkin-eran är inte så värst skamligt.
 
Kanske behöver Washington göra något. Kanske behöver man offra någon för att sända det där berömda budskapet.
 
Men att ha tillgång till den här erans bästa målskytt – som dessutom är en av tidernas främsta – är knappast något problem som kräver åtgärd. 
Niclas Viberg
2017-05-15 17:08:35

NHL-bloggen: Hur mycket är Radulov värd?

När Alexander Radulov signade för Montreal var det många som höjde på ögonbrynen. Det var inte direkt någon hemlighet att ryssen ville tillbaka till NHL – men det var inte många som såg Canadiens som ett alternativ.
 
Men Radulov har fungerat mycket bra i Montreal och är en av lagets viktigaste offensiva kuggar. Med tanke på vad han har presterat i KHL och det ryska landslaget under en lång tid så kommer det knappast som en överraskning, men det fanns trots allt vissa orosmoln kring hans NHL-comeback.
 
Radulov har däremot presterat på en hög nivå. Man ska inte säga att han har presterat över förväntan, men det var faktiskt ingen självklarhet. 15 mål och totalt 47 poäng på 65 matcher är fina siffror i dagens NHL. Det är en bit ifrån hans karriärsbästa (26+32) för tio år sedan – men med ett dussin matcher kvar finns definitivt möjligheten att nå de där 58 poängen.
 
En stor del av säsongen har spenderats med Max Pacioretty medan centern har varierat. På papperet ser det fint ut med en kedja där Alex Galchenyuk är center, men trion har inte fungerat perfekt på isen.
 
Visst är det en relativt liten sample size – drygt 100 5-on-5-minuter – men vare sig CF% (51,01), SF% (48,18) eller GF% (46,15) står ut. Produktionen ligger dock på en ok nivå. Galchenyuk har en P60 på 1,76, Radulov ligger på 1,18 och Pacioretty glider in på 2,94, enligt Corsica.
 
I det stora hela bör Radulov kunna kvittera ut ett gott säsongsbetyg – och det är nu som vi kommer till det intressanta. Radulov kan mycket väl målas upp som förra sommarens bästa UFA-värvning och då han bara signade ett ettårskontrakt med Canadiens är det alltså dags att ta ett beslut om det ska förlängas eller ej.
 
Radulov signade för $5,75 miljoner i somras och efter som han lär landa kring 50-60 poäng är det inte alls orimligt att förvänta sig några liknande krav. Det spännande blir däremot längden. Radulov fyller 31 till sommaren och under gårdagen kom det rapporter om att Radulov vill ha ett åttaårskontrakt av Montreal.
 
Nu är det väl bara ett typexempel på en förhandling där den ena parten börjar högt och den andra börjar lågt, och så möts man i mitten. Men längden på Radulovs kontrakt är intressant. Ett treårskontrakt nämns som rimligt, men varför ska man nöja sig med tre år om utgångsbudet är åtta år?
 
Att signa upp en spelare på fel sida 30-årsstrecket på ett långt kontrakt kan visa sig vara ett stort misstag. Förfallet kan komma plötsligt och gå snabbt, hur skicklig man än må vara. Så vågar verkligen Montreal skriva fem eller sex år med Radulov? Och nöjer sig verkligen Radulov med tre år?
 
Hur mycket är egentligen Radulov värd för dagens Montreal? 
Niclas Viberg
2017-03-17 17:00:31

NHL-bloggen: Trepoängssystemet i NHL?

NHL:s 31 – det känns fortfarande så lustigt att behöva vänja sig vid 31 – general managers har samlats i Boca Raton i Florida för att diskutera allt och ingenting.
 
Man förväntas bland annat avhandla offside-regeln, video reviews, bye weeks och slutspelsformatet. Fyra punkter som har skapat stora diskussioner under säsongen. En bredare diskussion kring frågan ”Hur ser du på spelet om 5-10 år?” påbörjades – och här lyftes en av de mer intressanta frågorna.
 
Ska NHL gå över till trepoängssystemet?
 
Med dagens tvåpoängssystem och förlorarpoängen är det både svårt att rycka ifrån och komma ifatt i tabellen. Vi ser också en hel del lag som snarare kryssar sig till en förlorarpoäng än går för två segerpoäng.
 
Så hur skulle då ett trepoängssystem kunna se ut?
 
3 poäng – seger efter ordinarie tid
2 poäng – seger efter förlängning/straffar
1 poäng – förlust efter förlängning/straffar
0 poäng – förlust efter ordinarie tid
 
Kanske kan man förvänta sig att fler lag, under ordinarie tid, skulle gå för en seger då tre poäng ligger i potten.
 
Kikar vi på den här säsongens tabell skulle ett trepoängssystem ha fått nedanstående effekt:
 
Men trepoängssystemet skulle fortfarande innehålla förlorarpoängen. Man är förmodligen naiv om man inte tror att lag fortfarande skulle försöka kryssa sig till en poäng.
 
Så kanske sa gamle Lou Lamoriello det bäst när han föredrog två poäng för seger, oavsett hur, och noll poäng vid förlust. Kanske kan ett tvåpoängssystem enligt nedan locka?
 
2 poäng – seger efter ordinarie tid
1 poäng – seger efter förlängning/straffar
0 poäng – förlust efter ordinarie tid/förlängning/straffar
 
En förlust bör aldrig belönas, som läget är nu. Att sträva efter en eventuell förlust bör inte vara ett rimligt scenario. Om man nu nödvändigtvis vill behålla förlorarpoängen är ett trepoängssystem att föredra. Skillnaderna mellan en seger och en förlust blir helt enkelt större.
 
Ur ett underhållningsvärde skulle ligan förmodligen kunna tjäna på att göra en seger efter ordinarie tid än mer attraktiv.
 
Kommer viljan att vinna väga tyngre än rädslan att förlora för ligans general managers? 
Niclas Viberg
2017-03-06 22:10:00

Tidigare blogginlägg

NHL-bloggen: Ottawa bytte framtid mot knapp nutid
2017-02-28 15:20:00 - Andreas Johnsson
NHL-bloggen: Gör Vermette rätt som överklagar?
2017-02-17 13:35:00 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: NHL vill utmana vetenskapen
2017-02-09 20:08:22 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Hinner Tampa Bay resa sig?
2017-02-07 15:54:44 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Hur ska Dallas rädda säsongen?
2017-02-01 14:30:00 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Väljer St. Louis rätt back?
2017-01-20 16:30:00 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Ovechkin – en av de största
2017-01-12 19:51:17 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Hur löser Chicago lönetaksproblemen?
2016-12-29 18:51:21 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Hur stor är Jaromir Jagr?
2016-12-21 12:38:06 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: Flyers – med ligans bästa försvar
2016-11-27 11:29:51 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: The Price Is Right
2016-11-16 20:48:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Äntligen en framtidstro i Kanada
Matthews slår rekord, Laine vänder 0-4 till 5-4 med ett hattrick, McDavid gör det alla förväntar sig och jag känner att jag måste uttrycka min glädje.Det finns en risk att jag sparkar in en vidöppen dörr med detta blogginlägget, men jag väljer att ta risken.
2016-10-20 17:47:00 - Andreas Johnsson
NHL-bloggen: Bästa debuten på 99 år
2016-10-13 14:15:00 - Niclas Viberg
NHL-bloggen: All Hail Hank!
2016-10-06 21:44:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Chaykin' Things Up
2016-09-19 22:52:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Två saker.... Typ
2016-08-29 21:45:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Like an Avalanche
2016-08-11 22:30:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Something Extraordinary
2016-07-26 17:16:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Jim Knows Best (?)
2016-07-14 22:44:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Making perfect(ion)
Seth Jones blev till Ryan Johansen och Shea Weber blev till PK Subban. Att Nashville Predators lägger bitarna på plats är knappast en hemlighet. Var ska detta sluta?
2016-07-05 16:57:00 - Sixten Funqvist
NHL-bloggen: Finders Keepers
?På fredag börjar Free Agency-perioden i NHL. Många affärer är troligen färdiga redan, tack vare ligans beslut att låta klubbar börja prata med blivande free agents redan i lördags, den 25 juni, under draftens andra dag. Störst fokus är det, inte helt överraskande, på Steven Stamkos. Men det finns mer än så. Det finns de som har det lite jobbigare. Målvakterna.
2016-06-27 23:28:00 - Sixten Funqvist

» Alla blogginlägg

SENASTE NYHETERNA OM NHL

ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Svenska Fans
START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
Postpartita #37: Dramat är här
”Warriors kommer vara för tuffa”
St. Louis är en seger från final
Så blir nya Champions League
Champions League:   Så blir nya Champions League
Cech återvänder som sportchef?
fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies