fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhornan
Besökare: 4905 | Inloggade: 14 | Antal medlemmar: 185158
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN  Ishockey: SVERIGE | NHL  Bandy: SVERIGE  Övrigt: US SPORTS | FORUM | BETTING
  Medlem
  Kom ihåg mig
  Stort reportage Detta är Duván Zapata-hela historien om den store colombianen
  Detta är Duván Zapata fram tills idag, läs historien om den colombianske forwarden endast på SvenskaFans

  Stort reportage: Detta är Duván Zapata-hela historien om den store colombianen

  21 mål och 6 assist i Serie A. Han är en av Europas hetaste forwards just nu. Den långe colombianen har Italien som spelplan och han tycks äntligen hittat rätt i landet han, efter alla år, gjort sig hemmastadd i. Såhär bra har Duván Zapata aldrig varit, han är bättre än någonsin. Men hur har resan varit fram tills idag? Och är han egentligen släkt med Cristian Zapata? Med fem omgångar kvar av Seria A ger Colombiaredaktionen dig historien om Duván Zapata, exklusivt på SvenskaFans Colombia-sida.


  Längre reportage gjort från Sverige med hjälp från personer i Colombia. Text: Oskar Danielson Frost. Foto: Alejandro Salazar Jimenez, Alfonso Cardenas och Bildbyrån.

  Det var den fjärde juni 2018 och Colombias dåvarande förbundskapten José Pekerman presenterade Colombias slutgiltiga trupp till VM i Ryssland. Med fanns fyra forwards. Dessa var Carlos Bacca, Luis Muriel, Miguel Borja och Radamel Falcao García som skulle frälsa kaffenationen i sommarens stora mästerskap. Hemma i Colombia satt en besviken och nedstämd man. Duván Zapata hade lämnats utanför VM-truppen och fick se sina landsmän från sidan. Idag, våren 2019, har colombianen öst in mål i italienska Serie A och är en av Europas mest aktade anfallare. Han rör sig sävligt på planen, ser stundtals klumpig ut men gör trots allt de där förbaskade målen. Han är stor och ståtlig men man behöver inte studera honom närmare för att se barnet i ögonen på honom, den lille colombianske pojken finns fortfarande inom honom och visar sig genom det barnsliga ansiktet han fortfarande innehar. Fotbollsjournalisten och colombia-oraklet Oscar Lindgren Ortiz beskriver honom som "en forward som kan göra mål från alla vinklar, med båda fötterna och även med huvudet. Inte den snabbaste spelaren men likväl mycket svårfångad tack vare sin fysik. Genombrottsstark." Just det, han är inte särskillt snabb men rädddas upp av sitt otroliga sinne för att hitta nät, mycket tack vare sin grandiosa kropp. Det är inte vackert, men ack så effektivt, Duván Zapatas sätt att bete sig på en fotbollsplan alltså. Hur det går i Copa América i sommar och om Duván lyckas hålla undan för Ronaldo i skytteligan kan vi spekulera kring i en annan text. Detta är historien om Duván Zapata fram tills idag.

  PALLADE GUAYABA MED LANDSLAGSBACKEN SOM BARN

  Historien kring Duván Esteban Zapata Banguero, vilket är hans fullständiga namn, börjar den första april 1991. Han föddes som son till José Oliver och Elsa Celis Zapata, vilken den sistnämnde utav dem kommer gå ett hjärtskärande livsöde till mötes. Sina första andetag tog Duván i området El Tamboral i den lilla byn Padilla i det colombianska departementet Cauca. Själva byn Padilla har idag omkring 7 500 invånare och antalet var ungefär det samma under Duváns första år i livet. Samhället är omgärdat av dalar och i byn ligger de gröna caña-fälten grönskande i det tropiska klimatet. Duván Zapatas by beskrivs av den colombianska tidningen El Espectador som ett, av staten, bortglömt samhälle dit statliga tjänster aldrig når ut. Här jobbade, och jobbar än idag, de flesta människor hemma på gården. Man tar hand om sin egendom, med djur, odlingar och allt vad det innebär. När Duván växte upp var många av bostadshusen också gjorda av lera, bambu och med några plåtar som tak.

  Tre hus bort från Duváns familj bodde en annan familj med samma efternamn. Drygt fyra år tidigare hade den familjen fått en son, en pojk som de gav namnet Cristian Zapata och som idag, 2019, har gjort 56 landskamper som mittback för det Colombianska landslaget. Duván och Cristian Zapata växte alltså upp med varandra men dessa två colombianska landslagsmän är inte uttalat släkt, trots samma efternamn och att man föddes i samma by. Namnet Zapata är så frekvent förekommande i denna colombianska region att man inte riktigt vet vilka som är släkt längre, men närmare släktband har inte Cristian och Duván. Dessa två pojkar blev snabbt bra lekkamrater och de spelade fotboll, fiskade och pallade grannarnas guayabas tillsammans.


  Duván blev tidigt bra lekkamrat med pojken i granngården, AC Milans Cristian Zapata. Foto: Jennifer Lorenizi/Reuters/Bildbyrån. 

  En sak som präglade de båda Zapata-pojkarnas unnga år i Padilla var såklart fotbollsliret i byn där man spelade tills det blev mörkt, men Colombia på 1990-talet var just Colombia på 1990-talet, om du förstår. Mycket har hänt idag men på nittiotalet var det som bekant ett av världens farligaste länder. Något som var speciellt med fotbollsspelandet i Padilla när Duván var liten var att spelet alltid upphörde klockan 21:00 på kvällarna eftersom gatuljuset slocknade just då. De boende i byn stängde då av elektriciteten för att förhindra illegala grupper uppe i bergen att använda elektriciteten till sin kokainproduktion då de hade kopplat in sig på bybornas elnät, vilket såklart inte uppskattades. Duváns morbror Célimo Banguero har berättat för El Espectador att när klockan blev efter nio gick han allt som oftast ut och letade efter sin systerson eftersom han sällan kom hem självmant.

  FLYTTADE IN TILL MILJONSTADEN

  Duván och hans familj flyttade sedan in till miljonstaden Cali för att söka en bättre levnadsstandard. Man bosatte sig i området Ciudad Cordoba i stadens södra delar och ganska tidigt sökte sig Duván till klubben América de Cali där han senare kom att göra sin A-lagsdebut den 18 mars 2008, som 16-åring. Ciudad Cordoba ser ut som många andra Colombianska medelklassområden, inget speciellt men ändå väsensskilt från den svenska medlklass-standarden vi är bortskämda med.


  Nutid. Några barn spelar fotboll i Ciudad Cordoba, området i Cali där Duván växte upp. Foto: Alejandro Salazar Jimenez

  Men innan debuten i den colombianska högstaligan spelade Duván med Américas ungdoms-och juniorlag i Liga Vallecaucana, vilket är en juniorliga för de professionella lagen i departementet Valla Del Cauca, där Cali är huvudstad. Luis Eduardo Gómez är namnet på den man som i staden Cali hjälpte den unge Duván att få en fot in i América de Calis juniorverksamhet och han beskriver den, då i yngre tonåren, Duván som en rätt klumpig spelare men med en enorm styrka i luftrummet. Vid en ålder av 15 år och en längd på 186 centimeter plockades Duván Zapata år 2006 upp i Américas juniorlag av dåvarande tränaren José Manuel Rodríguez och den långe Zapata gjorde bra ifrån sig då han med kvalitet var lika bekväm att avsluta med både vänster och höger fot vilket var något som, i det laget han då spelade då, ansågs vara unikt.


  Duván Zapatas spelarcertifikat som ungdom. Foto: Privat/C´hubocali.com


  I början av April 2008 fyllde Duván Zapata 17 år och bara två veckor tidigare hade han gjort debut i Categoría Primera A, Colombias högsta liga. Just det, för det tillhör såklart också historien; Duván gjorde mål i sin A-lagsdebut för América i en förlustmatch mot Boyacá Chicó. Om du tar några sekunder och tänker på Duván Zapata, vad ser du då framför dig? Vad ser du honom i för tröja? Självklart ser du en lång och kraftfull man, en överste Aureliano Buendía-typ från Gabriel García Márquez Hundra År Av Ensamhet, kanske? En fadersgestalt men med det oförålderliga baby-facet kvar. Oavsett colombianska skönlitterära verk har vi nog alla samma objektiva bild av Duván Zapatas väsen. Däremot har man sällan sett honom i Tricolor, Colombianska landslagets färger och det är det som är grejen. När man tänker på Duván Zapata så ser man inte honom i landslagströja. Det hela är mycket enkelt, Duván gjorde landslagsdebut så sent som 2017 och har inte spelat särskilt mycket landslagsfotboll. Däremot debuterade han i Colombias färger 2011, då i U-20-landslaget. 

  U20-LANDSLAGET OCH MODERNS BORTGÅNG

  2011 var året då Duván, för första gången tog på sig landslagets tröja. Colombia stod som värd för U-20-VM och Duván var utvald att försvara värdnationens fana under mästerskapet, utvald tillsammans med spelare som James, Luis Fernando Muriel och Jeison Murillo. Andra spelare som också var på plats i Colombia för att representera sina respektive länder var Felipe Coutinho, Casemiro, Alex Sandro, Isco, Koke, Ahmed Musa, Erik Lamela, Alexandre Lacazette, Griezmann och Kalidou Koulibaly med flera. Inför mästerskapet samlades det colombianska U-20 landslaget i dalarnas och kullarnas huvudstad, tillika Duváns hemstad, Cali, Colombia, för ett två veckors uppladdningsläger där man slipade på formen. Duván var ett av alternativen framåt som dåvarande U-20-förbundskaptenen Eduardo Lara försökte lista ut hur man på bästa vis skulle nyttja i det hägrande hemmamästerskapet.

  Allt löpte på nere i Cali-solen. Däremot skedde samtidigt något djupt tragiskt och ytterst personligt för Duván längre ner på den sydamerikanska kontinenten. De flesta spelare i det colombianska landslaget har sin historia, många bär på något eget, kanske inte direkt personligen men däremot direkt kopplat till någon man känner väl. 1990-talet i Colombia, då många av dagens fotbollsstjärnor växte upp, lämnade få oberörda och fragment från den tiden bärs med hos flera av dagens stjärnor. Juan Cuadrado har sin far som mördades i hemmet, James Rodríguez glömmer aldrig sin farbror som sköts i Medellin efter en drogaffär och Juan Fernando Quintero slutar aldrig fundera på vad som hände hans pappa som spårlöst försvann i det militära. För Duván Zapata handlade det inte om något våld utan om en helt annan tragedi just som en mor skulle få se sin son debutera i landets färger och ta det riktiga klivet ut på den kontinentala fotbollsscenen.

  MISSA INGET: FÖLJ COLOMBIANSKA LANDSLAGET PÅ TWITTER, PÅ SVENSKA!

  Elsa Celis Banguero, mamma till Duván Zapata, hade rest till Santiago i Chile för att hälsa på några släktingar då hon plötsligt började känna kraftiga smärtor i sin mage. Hon begav sig genast till ett sjukhus där läkaren gav henne diverse smärtstillande mediciner och sedan lät henne lämna.Timmarna och dagarna gick men Elsa Celis kände sig inte bättre och efter ett par dagar satte hon sig på flyget tillbaka till hemstaden Cali, Colombia men när planet hade landat urartade smärtorna och hon uppsökte ånyo sjukhus där personalen inte lade någon större vikt vid hennes smärtor och på nytt fick hon alvedon-liknande tabletter utskrivna. Efter det väntade tre dagars pendlande mellan hemmet och sjukhuset fram tills att man upptäckte en akut bukspottkörtelinflammation. Något som borde upptäckts långt tidigare och Duváns mamma tappade aptiten, tappade många kilon och i väntan på en operation avled Elsa Celis Banguero av en hjärtattack i juli 2011.


  Duváns mamma fick aldrig se sin son slå igenom i Europa. Foto: Bildbyrån.

  Duváns pappa Luis Óliver Zapata har sagt till colombianska tidningen El Espectador att det colombianska sjukvårdssystemet misslyckats och att hans fru fallit offer för det. Samma dag som modern tragiskt avled så var sonen Duván tillsammans med U-20-landslaget inne på den sista dagen av förberedelse inför U20-VM och Duván som alltid haft tät kontakt med sin mor skulle just lämna landslagssamlingen för att åka och hälsa på henne när han nåddes av det hjärtskärande beskedet om att hans mor hastigt lämnat jordelivet precis som Duván skulle ta den sydamerikanska kontinenten med storm. Elsa Celis gick bort utan förvarning och utan att se Duván blomma ut till den världsstjärna han är idag och det är något som fortfarande gör ont.

  ” Min fru var ytterst delaktig i Duváns framgångar. Hon fanns alltid vid hans sida vad det än gällde och att hon inte fått vara med och ta del av sin sons framgångar idag är något som gör ont för hela familjen”  har Duváns pappa sagt till El Espectador.

  VÄRVAD TILL ARGETNINA OCH MÅL MOT ATLÉTICO MADRID

  Trots att Duván precis förlorat sin mor fullföljde han mästerskapen som planerat och gjorde också mål i kvartsfinalen mot Mexiko, en match som Colombia dessvärre förlorade med 3-1. Mexiko slog sedan Frankrike i bronsmatchen och fixade alltså en medalj i mästerskapet. Innan U-20-VM 2011 hade Duván värvats av den argentinska klubben Estudiantes de La Plata från söder om Buenos Aires. Ett utvecklande steg i den unge herr Zapatas karriär och ett utav Duváns första mål för den argentinska klubben kom i en träningsmatch mot giganterna Boca Juniors, Duván gjorde också matchens enda mål som betydde seger för Estudiantes, målet kan ni se här. Tiden i Estudiantes får ses som Duván Zapatas egentliga språngbräda ut mot den internationella fotbollen och tiden då han, medvetet eller omedvetet, visade upp sig för diverse agenter ute i Europa. Karriärens första riktiga bakslag kom dock redan under den första säsongen, 2011/2012, i Estudiantes då han under stora delar av säsongen hölls borta på grund av en fotledsskada. Trots detta gjorde Duván 19 mål på sina 44 matcher i Estudiantes röd-vita tröja och i och med det hade flera europeiska klubbar fått up ögonen för den gänglige colombianen. Ett av Duváns mål från sin tid i Estudiandtes kan ni se här nedan. Målet kom i den numer nedlagda turneringen Copa Euroamericana 2013, en turnering där europeiska klubbar mötte sydamerikanska för att mäta sin krafter. Målet är inte snyggt, inte alls men det är ett klassiskt nummer 9-mål för en spelare som ska göra mål på denna typ av chanser och det är så pass signifikativt för Duván Zapatas sätt att spela fotboll på så att det måste visas upp. Detta är Duván Zapata samanfattat i en aktion ute på planen. Zapatas balja innebar 1-0, matchens enda mål och seger för Estudiantes i matchen mot Atlético Madrid.


  EUROPA FÅR UPP ÖGONEN FÖR DUVÁN

  Anbuden var många, Benfica, Lyon och West Ham blandande sig i striden om det nye colombianske stjärnskottet Duván Zapata. Till slut föll det sig så att Duván hamnade i Neapel och stadens lag SSC Napoli där storheter som Diego Maradona och landsmännen Freddy Rincón, Camilo Zuñiga och Pablo Armero spelat. Här skulle han utvecklas till en striker av europeisk toppklass, något som ni som vet historien om Duván, inte blev fallet. När man fram tills årets säsong, 2018/2019, pratat om Duván Zapata har diskussionen alltid landat i att han visst har det där som en nummer nio ska ha, men att han ser för klumpig, sävlig och osmidig ut. Och framförallt, han har gjort på tok för lite mål. Så har det också varit. Säsongerna tickade på och målskörden var ungefär den samma från att han äntrade europeisk mark 2013. I Napoli blev det två säsonger, 37 ligamatcher och 11 mål vilket såklart kan anses som okej för en forward som är ny i Europa, men det håller förstås inte för att vara förstavalet i en klubb av Napolis dignitet som dessutom då, 2014, också hade en målande Higuaín och en lurig Mertens på topp. Till Zapatas försvar ska sägas att speltiden inte var den mest frekventa och också hela anledningen till att klubben valde att skicka iväg Duván till Udinese på lån för att få den speltid varje fotbollspelare eftersträvar för sitt eget bästa.


  Duván Zapata i landslagströja. En ovanlig syn. Foto: Bildbyrån.

  I Udinese fick Duván spela betydligt mer och målskörden bättrades på markant, men fortfarande uppnådde det inte riktigt vad han eller klubben hoppats på. Efter två säsonger i Udinese och 63 spelade ligamatcher landade den colombianske anfallaren på 18 mål i ligan. Detta var exakt samma antal som Duván uppnådde under sina två år i argentinska Estudiantes så trots att det inte var någon enastående målskörd så var det ett steg i rätt riktning för colombianen från Cali. Förra säsongen, 2017/2018 tillbringade Duván i norra Italien och närmare bestämt klubben Sampdoria, fortfarande utlånad från Napoli. Kanske var det här det riktiga klivet från en en forward med potential till en världsforward skulle tas? Möjligheten fanns absolut med säsongen i Udinese i ryggen, men icke. Eller kanske, det beror på hur man väljer att se det berömda glaset men undertecknad tenderar att alltid se det som halvtomt och med 11 mål och 6 framspelningar på de 30 ligamatcherna förra säsongen får man själv välja hur man ser det. I ett lag som Sampdoria kanske det är bra. Efter förra säsongen var det så dags för Duván Zapata att leta ny klubbadress permanent. Efter säsonger av utlåning från Napoli valde klubben att släppa honom helt.

  LÄS OCKSÅ: HISTORIEN OM COLOMBIAS FÖRE DETTA FÖRBUNDSKAPTEN JOSÉ PÉKERMAN

  Vi nämnde Duván Zapata och landslaget tidigare i texten och vi backar nu bandet några månader från att Napoli släppte colombianen. 2017 var året då Duván Zapata gjorde sin debut i Tricolor, det colombianska landslaget, i A-sammanhang. Den 23:e mars 2017 i en VM-kvalmatch mot Bolivia hemma på Metropolitano i Barranquilla gav José Pékerman Duván sitt förtroende och lät honom spela matchens 25 sista minuter, Duván gjorde ett godkänt inhopp. Han fick sedan sitta på bänken i en ytterligare VM-kvalmatch, spela 70 minuter mot Peru i kvalet och sedan följa med på Asien-turnén. Han spelade faktiskt tjugo minuter i segermatchen mot Frankrike i VM-uppladdningen, en fantastisk insats av Los Cafeteros för övrigt, men sedan var det slut på landslagssplel för Duván Zapata för den gången. När VM-truppen skulle tas ut i början av sommaren satt en mycket besviken Duván hemma i Colombia och såg sina landsmän åka till Ryssland för att spela VM.

  NUTID-BÄTTRE ÄN NÅGONSIN

  Den 30:e juni 2018, mitt under brinnande fotbolls-VM löpte Duváns låneavtal mellan Napoli och Sampdoria ut. Samtidigt som landsmännen var på plats i Ryssland för att tillsammans bilda Los Cafeteros och försvara Colombias färger stod kontraktsförhadlingar på agendan för Duván Zapata. Någon dag senare tillhörde Duván klubben Smpdoria permanent och hade inget att göra med Napoli längre. Men knappt två veckor senare, bara dagar innan VM-finalen, valde Sampdoria att direkt låna ut honom till Duváns nuvarande klubb Atalanta från staden Bergamo. Klubben belägen i de absolut nordligaste delarna av Italien var ny klubbadress för den talangfulle colombianen som hittills i sin karriär inte fått den där fullträffen och smugit runt med 8 till 12 stycken mål på kontot varje år när säsongerna tidigare summerats. Sen vet ni ju hur det gick denna säsong, va? Resten är som man brukar kalla historia. Visst, han är inte en Kun Agüero, Ronaldo eller Suarez. Duván Zapata är inte en av världens bästa forwards kanske, men hur svag är man inte för spelare som harvar och harvar och aldrig tycks hitta rätt och sedan, pang, efter allt slit står man där med tjugo-plus mål vid säsongens slut. Rädslan för att bli en John Guidetti-typ som aldrig blommar ut till den spelare man spåddes bli och som ständigt ses som ung och lovande, sedan kommer den. Genombrottssäsongen. För Duván Zapata kom den vid 28 års ålder och för en nummer nio är det ingen ålder och våran kompis från Padilla i Colombia har många år framför sig på den stora scenen. Det visar inte minst den spelare som just ju toppar skytteligan i Serie A före Duván.

  BLIR DUVÁN ZAPATA FRÄLSAREN I LANDSLAGET?

  I skrivande stund är det fem omgångar kvar av italienska Serie A och gammelgubben Fabio Quagliarella, 36 år, leder skytteligan på 23 mål, på delad andraplats ligger Duván Zapata tillsmmans med Krzysztof Piatek på 21 mål vardera och på fjärde plats med 20 mål gjorda ligger Cristiano Ronaldo. Ligan är redan avgjord och att följa upplösningen av skytteligan blir nu en liten grej att titta efter i Italien istället. Vi håller såklart en tumme för våran Cafetero Duván Zapata. Till sommaren väntar Copa América i Brasilien och att Duván Zapata ska vara med där, är det inget snack om. Nu har han tagit steget i klubblaget och visat hur bra han kan vara, nu återstår att frälsa det colombianska folket. Blir det månne Duván Zapata som skänker glädje till femtio miljoner bultande hjärtan i sommar? Falcao ska ju trots allt ha en efterträdare
     Cristo Rey är ett välkänt landmärke i Cali, staden dit Duván tidigt flyttade och bodde i många år under uppväxten. Men fortsätter Duván på detta vis kanske det är han som blir stadens landmärke inom en snar framtid. Foto: Alfonso Cardenas/Bildbyrån
  EPILOG

  Detta reportage är gjort från Sverige. All research och text är gjord i Sverige, men dialog har förts med personer i Colombia som bor i Cali-regionen. Stort tack till Alejandro Salazar Jimenez och Alfonso Cardenas från Cali som levererat foton till detta reportage. Även ett speciellt tack till tidningen Q´Hubos lokala redaktion i Cali som hjälpte till att fixa bilden på Duváns spelarcertifikat.

  Övriga källor:
  https://www.transfermarkt.com/duvan-zapata/profil/spieler/73794
  https://www.elespectador.com/deportes/futbol-internacional/los-exitos-de-duvan-zapata-que-su-madre-nunca-vio-articulo-836797
  https://www.futbolsapiens.com/10-curiosidades-de/10-curiosidades-sobre-duvan-zapata/
  https://www.elespectador.com/especial-mundial-rusia-2018/duvan-zapata-el-hijo-de-el-tamboral-que-quiere-ir-rusia
  http://lanotapositiva.com/deportes/duvan-zapata-una-historia-de-superacion-y-amor-por-su-madre_5789


  MISSA INGET OM DET COLOMBIANSKA LANDSLAGET: FÖLJ OSS PÅ TWITTER, DAGLIGA UPPDATERINGAR KRING LANDSLAGET. PÅ SVENSKA DESSUTOM!


  4 KOMMENTARER      3193 VISNINGAR
  OSKAR DANIELSON FROST
  oskar.juanpablo@gmail.com
  På Twitter: @oskarjuanpablo
  2019-05-06 10:32:00
  Email

  Borde Duván få chansen från start i Copa América?  Just nu har 22 personer röstat.
  Ja (68%)
  Nej (5%)
  Kanske, men Falcao borde gå före (27%)
  Snabblänkar
  Lagsida för Colombia
  Diskutera
  Spelschema för Colombia
  Tabell för Sydamerika


  30 personer har tyckt till om den här artikeln. Vad tycker du?

  Visa resultat
  1 (0%)
  2 (3,5%)
  3 (0%)
  4 (23,5%)
  5 (73,5%)
  Artikelkommentarer

  CROSS Artikelkommentarsfunktionen stängd

  Eric:
  Supertext!
  2 Tumme upp 2019-05-14 23:23:19
  Mitsis (Grekland.Red):
  Enormt informativ och läsvärd artikel, tack! Hatten av.
  4 Tumme upp 2019-05-04 20:53:55

  Wollin:
  Ambitiöst, välskrivet och intressant. Tack för en grym text!
  10 Tumme upp 2019-05-01 10:04:09
  Luis:
  Valle del Cauca! Härligt att läsa om :)
  6 Tumme upp 2019-04-30 10:54:37


  Tidigare blogginlägg

  Stort reportage: Detta är Duván Zapata-hela historien om den store colombianen
  Colombia 21 mål och 6 assist i Serie A. Han är en av Europas hetaste forwards just nu. Den långe colombianen har Italien som spelplan och han tycks äntligen hittat rätt i landet han, efter alla år, gjort sig hemmastadd i. Såhär bra har Duván Zapata aldrig varit, han är bättre än någonsin. Men hur har resan varit fram tills idag? Och är han egentligen släkt med Cristian Zapata? Med fem omgångar kvar av Seria A ger Colombiaredaktionen dig historien om Duván Zapata, exklusivt på SvenskaFans Colombia-sida.

  ANNONS:

  Fler artiklar om Colombia

  Colombia vann komfortabelt i genrepet inför Copa América
  Colombia Colombias andra träningsmatch tillika genrep inför sommarens Copa América sparkades igång 23:00 svensk tid på söndagskvällen. Matchen gick av stapeln på Estadio Monumental ”U” i Lima, Peru, och återigen visade colombianerna upp styrkebesked då slutresultatet skrevs till 0-3 för gästerna.
  2019-06-10 16:00:00

  Colombia gjorde processen kort mot Panama-Vann hemma i Bogotá
  Colombia Colombia besegrade ett underlägset Panama då det var klasskillnad i Bogotá, natten till tisdag svensk tid. 3-0 skrevs slutresultatet till, på söndag väntar Peru i Lima i genrepet inför Copa América.
  2019-06-04 17:15:00

  Här är de 23 spelarna som spelar Copa América för Colombia
  Colombia Róger Martínez, "Lucho" Díaz och Stefan Medina är några av de mer oväntade namnen som finns med i Colombias trupp till Copa América. Annars är det likt sig när Carlos Queiroz har valt sin första tävlingstrupp som Colombiansk förbundskapten.
  2019-05-31 23:27:00

  Colombia-svenskarna del 2: Hugo Enock "Jag levde med den colombianska landslagströjan på"
  Colombia Två SHL-avancemang på två säsonger och en nytändning i karriären. Hugo Enock har hittat tillbaka till ishockeyn. Men vad känner han inför Colombia och dess fotbollslandslag? Smällar i dörrar och ett träningspass i vrede efter VM-uttåget i somras vittnar om att känslorna ändå finns där. Hugo Enock berättar om sin relation till födelselandet.
  2019-05-25 09:30:00

  Då spelas genrepet inför Copa América-Colombias agenda framöver
  Colombia Colombia möter Panama och Peru i sina två träningsmatcher inför Copa América i sommar. Detta är två viktiga matcher då förbundskapten Carlos Queiroz på riktigt kan matcha sin trupp på bästa sätt. Den första av matcherna spelas dessutom, hör och häpna, i Colombia. Nu gäller det att fylla stadion.
  2019-05-21 09:00:00

  Colombia-svenskarna del 1: Oscar Lindgren Ortiz "Landslaget har gett oss ära och berömmelse"
  Colombia Ett land som stått pall turismens intrång, ett landslag som skänkt ära och berömmelse och en man i Sverige som följer varje steg det colombianska landslaget tar. I intervjuserien Colombia-svenskarnas första del möter vi Colombia-oraklet Oscar Lindgren Ortiz. Läs om när han, nästan, kramade Falcao i glädjeruset, Stenmark-effekten i Colombia och om kärleken till Los Cafeteros.
  2019-05-18 09:30:00

  Här är de 40 uttagna spelarna inför Copa América
  Colombia Edwin Cardona tillbaka, Óscar Murillo utanför truppen och flera nya spelare in i truppen. Det blev resultatet när Carlos Queiroz presenterade sin preliminära trupp inför sommarens Copa América.
  2019-05-16 21:09:00

  Stort reportage: Detta är Duván Zapata-hela historien om den store colombianen
  Colombia 21 mål och 6 assist i Serie A. Han är en av Europas hetaste forwards just nu. Den långe colombianen har Italien som spelplan och han tycks äntligen hittat rätt i landet han, efter alla år, gjort sig hemmastadd i. Såhär bra har Duván Zapata aldrig varit, han är bättre än någonsin. Men hur har resan varit fram tills idag? Och är han egentligen släkt med Cristian Zapata? Med fem omgångar kvar av Seria A ger Colombiaredaktionen dig historien om Duván Zapata, exklusivt på SvenskaFans Colombia-sida.
  2019-05-06 10:32:00

  ”Har bra kombinationer”-Yerry Minas tankar om Son och Sydkorea
  Colombia Guachanés store son, mittbacksbjässen och glädjespridaren Yerry Mina var också med på måndagens presskonferens inför Sydkorea-Colombia. -Vi jobbar på det som Queiroz tycker vi måste förbättra, konstaterade Mina bakom mikrofonen.
  2019-03-25 23:47:00

  Colombia mot Sydkorea: "De spelar en utvecklad fotboll"-Queiroz om motståndet
  Colombia Seger mot Japan i fredags, nu återfinns Carlos Queiroz mannar i grannlandet. Denna tisdag tar man sig an Sydkorea, ett motstånd Colombia besegrat endast en gång på sex försök. Förbundskapten Queiroz är däremot välbekant med motståndet. - De spelar en välutvecklad fotboll, sa portugisen under måndagens presskonferens i Seoul.
  2019-03-25 21:44:00

  ANNONS:
  ANNONS:
  Senaste nytt på SvenskaFans.com
  ANNONS:
  ANNONS:
  Svenska Fans
  START  Fotboll: SVERIGE | ENGLAND | ITALIEN | SPANIEN | TYSKLAND | EUROPA | VÄRLDEN   Ishockey: SVERIGE | NHL   Bandy: SVERIGE   Övrigt: US Sports | FORUM | BETTING
  Calcio Amore: Återkomsten
  Självmål på övertid räddade Frankrike
  Vad driver Lionel Messi?
  Så står sig Djurgården ekonomiskt
  ”En remarkabel förvandling”
  fantv fanradio livescore tabeller spelschema tvmatcher Champions League 08Fotboll CCM Prylhörnan Leovegas Elite prospects
  Startsidan  |  Om SvenskaFans.com  |  RSS-feed  |  I mobilen  |  Kontakta redaktionen  |  Annons & marknad  |   Cookies